Poziomki - uprawa cz. 1

Drzewa owocowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
mr25ur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Poziomki - uprawa

Post »

Pojemniki można pociąć na mniejsze kawałki i jako podstawek użyć blach na ciasto, albo podstawek z donic balkonowych.
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p
Od: 11 lut 2012, o 09:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To moja Rugia
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Regina niestety za mała na pikowanie :roll:
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
mr25ur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To takie białe na ziemi to co to? żwirek?
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p

Post »

Perlit, zatrzymuje wilgoc w ziemii :)
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
Ogrodnik88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2010, o 22:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślicie że można teraz nawozić poziomki czy lepiej poczekać?
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Tygi 11 - bardzo dorodne poziomki pokazałaś. Moje są mniejsze. Niedawno sobie siadłam, bo pikowałam. Wyszło mi jednak 96 sadzonek i jeszcze 1/3 do rozsady. Do tego jeszcze niedawno posiałam inną odmianę - Baron - i dla niej też będę potrzebować miejsca, dlatego chyba sobie podaruję tą 1/3 pojemnika. Następnym razem to będę siać z głową. Duże odstępy między ziarenkami i znacznie mniej. Serce trochę boli wyrzucić tą resztę. To samo mam z kostrzewą siną. Zrobiłam rozdadę,ale jeszcze połowa pojemnika została. Co Wy robicie z resztą?

Odnośnie nawożenia to chyba lepiej się wstrzymać. Ja wsadzałam do specjalnej ziemi przeznaczonej dla siewek, wiec chyba bogata we wszystkie składniki. Bałabym się spalić. Ale to moje zdanie.

Pod rozsadniki dałam zwykłą folię, choć blacha też jest dobrym pomysłem. Może wykorzystam do następnych.
Awatar użytkownika
leniawka
500p
500p
Od: 27 sie 2010, o 11:52

Post »

Tygi 11, moje poziomeczki zbliżone wielkością do Twoich, zastanawiam się tylko kiedy one zdążą urosnąć - tempo koszmarne.... ;:224
pozdrawiam
Iwona
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p

Post »

Ogrodnik a Ty o sadzonkach czy już masz "dorosłe" krzaczki na działce i chcesz je nawieźc? Bo jak maleństwa to ja myslę jak Monimg nie ma co przesadzac bo ziemia do siewek jest bogata w składniki pokarmowe.

Monimg dzięki ;:180 No ja niestety też zazwyczaj wysieje wszystko z paczki a później reszta po pikowaniu ląduje w śmietniku. Latem to sąsiadom na działce rozdam a zimą nie ma komu :roll: Moja Regina sama zdecydowała za mnie bo sporo siewek mi padło ;:223 chyba miały za mało światła albo wody. Ale z 30 sztuk będzie :wink:

Leniawko strasznie wolne :lol: szczerze nie myślałam że coś potrafi aż tak wolno rosnąc oprócz lobelii :lol: Poziomki Rugia wysiałam jako pierwsze na początku lutego i tyle urosły przez 1,5 miesiąca :lol:
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
monika25
50p
50p
Od: 20 mar 2012, o 08:52

Post »

Ja dopiero wczoraj wysiałam moje poziomki,bo wcześniej nie mogłam dostać nasion w sklepie :( myślicie że jeszcze zaowocują w tym roku?w tamtym roku nie mając zielonego pojęcia o nasionach wysiałam je w maju wprost do gruntu i nic nie wyrosło :;230 w tym roku zrobiłam to trochę wcześniej i oczywiście do doniczek w domu ale widzę że to i tak za późno :|
"Kwiat jest uśmiechem rośliny"
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p

Post »

Monika chyba raczej powinno się udac, fakt że straszliwie wolno rosną ale ja na paczce mam wysiew od stycznia do marca. A jaką masz odmiane?
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
monika25
50p
50p

Post »

tygi11 mam odmiane Baron von Solemacher bo innych w sklepie nie było,niestety mieszkam w takiej dziurze że nie mam zbyt dużego wyboru :| posiałam je płytko w ziemi i posatwiłam na parapecie,mam nadzieje że szybko wykiełkuje.na paczce pisze żeby siać luty-marzec ale jak tak wolno rosną to chyba za pózno się za nie zabrałam.A tak w ogóle to może mi ktoś powiedzieć co oznacza to 25-30 x 15-30cm przy sadzeniu do ziemi?może to głupie pytanie ale jestem świeża ogrodniczka :oops:
Awatar użytkownika
tygi11
200p
200p

Post »

Monika to rozstawa w jakiej mają byc od siebie oddalone przy sadzeniu.

Ja dzisiaj pikuje swoją Regine bo ona nadal w sporym pudełku :wink:
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
monika25
50p
50p

Post »

tygi11 czyli jak na opakowaniu rzodkiewki jest 3x10cm to pomiędzy każdym nasionkiem ma być odstęp 3cm a między rządkami 10cm? ;:131
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”