Siew, rosada,pikowanie cz.1
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r.
Mam to samo.. Jeszcze zanim wysiałam dziś pomidory, dało się jakoś funkcjonować w domu, ale teraz muszę chyba poważniejsze przemeblowanie zrobić, bo okolice okien i parapetów obstawione na odległość 1,5 metra
Ale jakoś muszę Ci się odwdzięczyć i cosik wymyślę
Adresik podsyłam na pw
A te pomidorki Blue zarąbiste!
Obejrzałam filmik, wyglądają niesamowicie z tym kolorkiem!
Ale jakoś muszę Ci się odwdzięczyć i cosik wymyślę
Adresik podsyłam na pw
A te pomidorki Blue zarąbiste!
Obejrzałam filmik, wyglądają niesamowicie z tym kolorkiem!
Pozdrawiam, Dorota
Ja znalazłem takie wielkie dechy. i podsadziłem je w szczelinę między oknem a parapetem i zabiłem drewnianymi klinikami, trzyma się sztywno i to mi powiększyło parapety trzykrotnie. Ale jest ryzyko, że całość pierdyknie ;p
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
To podeślę ci jeszcze ze 3 nasionka tego pomidorka niebieskiego dziwoląg jeden :P trzeba sprawdzić czy dobry i w razie potrzeby pozbierać nasionka
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
Moje pomidory siałem 15.02 najpierw na ligninie , potem do kubka po śmietanie a 10.03 przepikowałem je do doniczek spinanych fi 8.Sadzę 2 odmiany PEARLY miałem ją w latach 90-tych i w ub. roku .Odmiana plenna i b. smaczna.Druga odmiana to VP-2.Mam ją pierwszy raz.Pomidory sadzę w tunelu foliowym o wym.2,5x6,0x2,0.
- termic88
- 500p
Piękne! Sama też bym takie chciała mieć w swoim czasie oczywiście
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- cantati
Tereska, to teraz to mnie zażyłaś pięknie..termic88 pisze: To podeślę ci jeszcze ze 3 nasionka tego pomidorka niebieskiego dziwoląg jeden :P trzeba sprawdzić czy dobry i w razie potrzeby pozbierać nasionka
Ja myślałam, że Ty poszukujesz tych pomidorków, a Ty je już siać będziesz?..
A gdzie Ty tą perełkę dorwałaś?
Pewnie, że jestem chętna do wypróbowania, a nasiona MUSOWO zbierać będzie trzeba
Pozdrawiam, Dorota
Toście podtrzymali mnie na duchu,bo dziś przy pikowaniu to myślałam ,że zbzikowałam na punkcie pomidorów;parapety obstawione-na noc,bo w dzień wędrują do szklarenki i jeszcze dodatkowo regał przy drzwiach balkonowych.
Termica 88 ,ja w tym roku sieję Gold Medal,ciekawe czym się rózni od twojego Goldena.Czasami to myślę ,że tylko nazwą bo tyle tych odmian ,że głowa boli.
Pasla3-pomidorki śliczne.
Termica 88 ,ja w tym roku sieję Gold Medal,ciekawe czym się rózni od twojego Goldena.Czasami to myślę ,że tylko nazwą bo tyle tych odmian ,że głowa boli.
Pasla3-pomidorki śliczne.
- termic88
- 500p
Masz Gold Medal?? Chciałam sobie zamówić ale mam trochę zadszarpnięty budżet poza tym już mi się nie mieści w myślach a co dopiero w ogrodzie Przymusowo pozbieraj nasionka !
A nasionka kupuje na "tomatohobby", "pomidorlandii" i sklepach ogrodniczych do zamawiania nasion z USA i UK jeszcze daleko ale też kiedyś mam zamiar wzbogacić się odmianowo
A nasionka kupuje na "tomatohobby", "pomidorlandii" i sklepach ogrodniczych do zamawiania nasion z USA i UK jeszcze daleko ale też kiedyś mam zamiar wzbogacić się odmianowo
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
Bedę zbierać i z kilku jeszcze nowości.
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładne pomidorki macie już moje też niczego sobie, tzn jak na razie największe mam malinowy kapturek i radanę, reszta dopiero pikowana jest. Najszybciej rosną Ondraszek i Poranek, bardzo mi się podoba karłowy Venus, takie maciupkie niziutkie sadzonki ale łodyga za to sztywna i gruba Popikowane w niedzielę i wczoraj pomidorki z 1 tury akcji też już mają się dobrze, widzę, że odżyły w nowej ziemi i większych kubeczkach czekam na kolejną turę, z dnia na dzień tak rosną, że nie nadążam z oglądaniem, bo pochłania mnie łopata i grabie Ale najfajniejszy widok pomidorków mam wieczór, gdy jest ciemno już i zapalę światło, a pomidorki są tak fajnie pozwijane w kłębki do góry z liśćmi, jakby ukołysane do snu
-
- 50p
- Od: 26 sty 2011, o 19:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie,dlaczego wieczorem układają im sie liście do góry?
- cantati
W Pomidorlandii 2 papryczki zamawiałam (Sweet Pickle i Sweet Banana), pomidorka Black Cherry i musztardowca, pomidorków mają piękne ilości.. Teraz w poszukiwaniu Golden Jubilee wlazłam na Tomatohobby i dostałam oczopląsu.. Tyle odmian.. Ale najfajniejsze wyprzedane
Pozdrawiam, Dorota
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewnie zwijają się podobnie jak pąki kwiatów do środka Ale piękne są takie zwinięte w kłębek, kilka dni temu się zastanawiałam, czy im nie dzieje się coś a dopiero po chwili pomyślałam, że ciemno jest. Dopiero w tym roku zauważyłam stulone sadzonki