kosiarki żyłkowe spalinowe
-
- 10p - Początkujący
- Od: 17 mar 2012, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: kosiarki żyłkowe spalinowe
mr25-ur -masz rację tanie kosiarki szybko się psują ja myslę o takiem w kwocie ok 800 zł
-
- 100p
- Od: 1 mar 2011, o 19:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
_fox_ pisze:terraneo skoro tak piszesz, to przez dwa lata można sobie wymieniać w sklepie na nową / gwarancja/ i nie przesadzajmynie każdego stać na markowy produkt który będzie używany rzadko i to na małej powierzchni.
ciekawe...

- Aisyrk
- 1000p
- Od: 18 sie 2008, o 16:22
Mój trawnik ma ok. 50 m.kw. Czy taką podkaszarką dam radę go "oblecieć"?
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
-
- 100p
- Od: 1 mar 2011, o 19:22
- Kontakt:
spokojnie oblecisz podkaszarką 50m2 są tylko 2 "ale":Aisyrk pisze:Mój trawnik ma ok. 50 m.kw. Czy taką podkaszarką dam radę go "oblecieć"?
1. w miarę równego koszenia nauczysz się dopiero pod koniec sezonu a i tak zawsze będzie łatwo przykosić trawę do samej gleby
2. trzeba będzie grabić pokos z trawnika a dodatkowo pęd żyłki będzie wyrzucał ściętą trawę poza trawnik. Na kostce zostają ciekawe zielone ślady od świeżo skoszonej trawy

Może warto pomyśleć o ręcznej kosiarce wrzecionowej? na serwisach aukcyjnych można znaleźć nawet takie z koszem. Na pewno będą dużo mniej awaryjne niż chińskie kosy.
Pozdrawiam,
Kamil
PS. kosiarki wrzecionowe są nawet lepsze niż zwykłe kosiarki z nożem. Chodzi tu o sposób w jaki ucinana jest trawa. Wrzeciono praktycznie w 100% wyklucza poszarpanie trawy podczas koszenia - co powoduje żółknięcie.
- Aisyrk
- 1000p
- Od: 18 sie 2008, o 16:22
Dziękuję, Kamilu. Miałam już ręczną kosiarkę na dwóch kółkach z obracającym się wałkiem z 2 czy 3 ostrzy, ale nie umiałam nią kosić, była jakaś tępa. Może skuszę się na taką, o jakiej piszesz. Grabienie mi niestraszne.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
-
- 10p - Początkujący
- Od: 17 mar 2012, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
czy do podkaszarki Stihl w cenie ok 800 zł można dokupić szelki?
No nie przesadzaj Kamilu, owszem- wymaga nabrania wyczucia, ale bez przesadyterraneo pisze:...są tylko 2 "ale":
1. w miarę równego koszenia nauczysz się dopiero pod koniec sezonu ...
I to jak dla mnie jedyna wadaterraneo pisze:2. trzeba będzie grabić pokos z trawnika ...