Identyfikacja róż - część 2
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Identyfikacja róż - część 2
Alicjo, Peace mam, ale ta jest trochę inna. Niestety, innych zdjęć nie mam, obfotografuję ją w tym roku
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Re: Jakie to róże - proszę o rozpoznanie
Ilonko
warto zrobić też zdjęcia całego krzewu i z bliska pąków, kolców i pędów, to może pomóc w rozpoznaniu tych rzadszych odmian.
I czy pachną
Czekamy na czerwiec i nowe zdjęcia!
warto zrobić też zdjęcia całego krzewu i z bliska pąków, kolców i pędów, to może pomóc w rozpoznaniu tych rzadszych odmian.
I czy pachną
Czekamy na czerwiec i nowe zdjęcia!
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Re: Jakie to róże - proszę o rozpoznanie
Wiem, Ewuniu już się właśnie nastawiam, że będę je dokładnie i na bieżąco fotografować a potem czekać na Wasze podpowiedzi.
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moim zdaniem też New Dawn,moja taka sama. Natomiast Peace to bardzo zmienna róża,przebarwia się od żółtej poprzez różową aż prawie po białą.Więc zależy w jakiej fazie było robione zdjęcie.
czy ktoś jest w stanie powiedzieć co to może byc za róza? dokładnie takie zdjecie jest na opakowaniu, poza tym nie było naklejki/napisu co to za gatunek
-
- 50p
- Od: 31 sie 2010, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A czy nie będzie to wielkokwiatowa Mainzer Fastnacht?
dziekuje! jeśli rzeczywiście, to będzie pięknie )
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Jakoś zlało mi się, nie mam niestety innych zdjęć.
Jeszcze takie:
Ta wyrosła mi wielka ponad dwa metry, ale kwitła tylko trzema pąkami i raz na jesieni.
Poniżej maleństwo i też zakwitła tylko raz. Przejęłam je wraz z działką, więc nie mam pojęcia jakie mają nazwy
Jeszcze takie:
Ta wyrosła mi wielka ponad dwa metry, ale kwitła tylko trzema pąkami i raz na jesieni.
Poniżej maleństwo i też zakwitła tylko raz. Przejęłam je wraz z działką, więc nie mam pojęcia jakie mają nazwy
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, zdjęcie niewiele pokazuje i nie piszesz o pokroju róży itp. ale sprawdź sobie, czy to może być Kalmar?