Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
No pewnie, wyciągnięte się przysypie i będzie ok, a grube to się zrobią jak się je na miejsce stałe posadzi.a kto chce mieć profesjonalną krępą rozsadę może oddać nasiona do ogrodnika i odebrać gotowe super flance.jesteśmy amatorami, niech tak zostanie, bo w tej zabawie o to chodzi.
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
sebapila
Zapisałem sobie Twój post na pulpicie. On mi się jeszcze nie raz przyda. Nawet nie wiesz jak bardzo.
Pozdrawiam
Zapisałem sobie Twój post na pulpicie. On mi się jeszcze nie raz przyda. Nawet nie wiesz jak bardzo.
Pozdrawiam
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam, jestem na tu nowa. Na początku chce wszystkich powitać i powiedzieć że już od długiego czasu śledze to co tu piszecie. Podziwiam Waszą ogromną wiedze i doświadczenie. A biorąc pod uwage że jestem młodą, raczkującą działkowiczką, chce się od Was uczyć.
20.03 wysialam pomidorki, i o dziwo wzeszły już po 5 dniach. stoją na południowym oknie, pilnuje by nie miały za mokro. Dziś wieczorem listki się "zamkneły" ku górze czy to może być wina tedo że od moich okien troche ciągnie i zrobiło się im zimno? na noc zabieram je z parapetu. Coś sie z nimi dzieje czy to ja zaczynam panikować? Dzięki za odpowiedzi
20.03 wysialam pomidorki, i o dziwo wzeszły już po 5 dniach. stoją na południowym oknie, pilnuje by nie miały za mokro. Dziś wieczorem listki się "zamkneły" ku górze czy to może być wina tedo że od moich okien troche ciągnie i zrobiło się im zimno? na noc zabieram je z parapetu. Coś sie z nimi dzieje czy to ja zaczynam panikować? Dzięki za odpowiedzi
-
- 200p
forumowicz, masz u mnie tyskie
W sprawach podstawowych przestałem się przejmować, bo wiem, że i tak będzie dobrze.to tak jak z dziećmi, małe to mały kłopot ;D
W sprawach podstawowych przestałem się przejmować, bo wiem, że i tak będzie dobrze.to tak jak z dziećmi, małe to mały kłopot ;D
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
PaulaPola, na noc siewki tak właśnie zamykają liścienie, to normalne, nic im nie jest
Pozdrawiam, Dorota
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
PaulaPola nic się nie dzieje, one też poszły spać jutro zaświeci słoneczko, pomidorki się obudzą i będzie OK
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r.
Kasencja pisze:A jak Wasze pomidory robione na sposób loginala? Ciekawa jestem .
Rosną wzorowo, nie chcą wybiegać, ale i tak je poszatkuję. Tylko nie wiem kiedy, żeby było dobrze.. może koło 20 kwietnia.
Siane były 15 lutego.
Pozdrawiam, Maciek.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Poszły spać, no racja Uspokoiliście mnie. Dzięki
-
- 200p
Tu raczej wyszukiwarka pomoże, bo z głowy nie wiem gdzie to było.chodzi o rozmnażanie wegetatywne
- Rybka
- Od: 30 lip 2008, o 14:22
Proszę bardzo
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p2613926
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p2613926
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
pozdrawiam Beata
Dzięki. To zabieram się za czytanie.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r.
Ładne , a na pierwszym planie koło pomidora to rodzynek? Muszę wstawić fotę swojego, bo tak mi poszedł w górę, że hejSuppa pisze:Rosną wzorowo, nie chcą wybiegać, ale i tak je poszatkuję. Tylko nie wiem kiedy, żeby było dobrze.. może koło 20 kwietnia.
Siane były 15 lutego.