Papryka do gruntu. Część 2
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 2
Moim zdaniem są w sam raz, moja papryka siana kilka dni później (4 marca) jest trochę mniejsza i wygląda tak:
(coś mnie aparat nie chce słuchać i albo rozjaśnia na maxa albo zaciemnia skubaniec )
Wszystkie siane w tym samym dniu, ale jak widać po tych dwóch siewkach po prawej stronie, są w różnym stadium rozwoju bo nie wschodziły równomiernie... Ciekawe czy to wyrównają?
Vvinga, napisz potem jak Twoje siewki "sklepowe" się rozwijają, bo ciekawa jestem naszych eksperymentów
(coś mnie aparat nie chce słuchać i albo rozjaśnia na maxa albo zaciemnia skubaniec )
Wszystkie siane w tym samym dniu, ale jak widać po tych dwóch siewkach po prawej stronie, są w różnym stadium rozwoju bo nie wschodziły równomiernie... Ciekawe czy to wyrównają?
Vvinga, napisz potem jak Twoje siewki "sklepowe" się rozwijają, bo ciekawa jestem naszych eksperymentów
Pozdrawiam, Dorota
Nie przejmuj siępatasko pisze:Czy moja rozsada papryki wygląda normalnie, nie jest za mała jak na tę porę? Siane Pod koniec lutego
Pozdrawiamto tylko amatorska uprawa,
Chyba już było na forum, ale ponieważ pytanie po raz setny o to samo stało się już tradycją, to mam następujący problem:
Papryka mi wybiegła, czy można pikować aż po liścienie (analogicznie do pomidorów) ?
Papryka mi wybiegła, czy można pikować aż po liścienie (analogicznie do pomidorów) ?
- cantati
forumowicz, nie rób nam tak, my chcemy profesjonalnie uprawiać amatorskie warzywka
Wracaj ze swoimi radami i skasuj ten cytat z pulpitu!!!
11krzych, nie pamiętam już gdzie dokładnie, ale tu na forum czytałam rady, żeby pikować tak ok. 1,5 cm poniżej liścieni
Wracaj ze swoimi radami i skasuj ten cytat z pulpitu!!!
11krzych, nie pamiętam już gdzie dokładnie, ale tu na forum czytałam rady, żeby pikować tak ok. 1,5 cm poniżej liścieni
Pozdrawiam, Dorota
forumowicz. A co jest złego w tej rozsadzie papryki? Mam mnóstwo sadzonek pomidorowej i rokity w podobnej fazie wzrostu. To chyba jak najbardziej odpowiednia pora na takiej wielkości paprykę z przeznaczeniem do gruntu
Krzychu pikujemy, aby liścienie znajdowały się około 0,5 cm nad powierzchnią podłoża.
Ja tak robię.
Ja tak robię.
- cantati
Kasia, to ja coś pokręciłam? Ja sobie zanotowałam, że 1,5 i tak mi utkwiło.. Dzięki za sprostowanie , jutro zamierzam przepikować papryki i popikowałabym na 1,5
Pozdrawiam, Dorota
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja sypię pod same liścienie. Potem jak podlewam to i tak ziemia opadnie pół cm.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
U mnie to wygląda tak, przy okazji pokażę swoje papryki .
- cantati
Śliczności (TFU, TFU, TFU!!!)
Kasiu, a zasilałaś je czymś, czy tylko ziemia do siewu?
Moje to mikruski przy tych Twoich
Kasiu, a zasilałaś je czymś, czy tylko ziemia do siewu?
Moje to mikruski przy tych Twoich
Pozdrawiam, Dorota
Jak Ty nic nie widzisz to znaczy, że jest dobrze.Alembik pisze: A co jest złego w tej rozsadzie papryki?
Pozdrawiam
- moonniiaa
- 100p
- Od: 13 sty 2012, o 08:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To są moje papryczki, niektóre mają pofalowane liścienie, myślałam, że tak ma być, ale widzę że Wasze nie mają, coś z moimi nie tak?
cantati, nie zasilałam niczym. Tylko ziemia do siewu i pikowania.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
moonniiaa a jaka to odmiana?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
patasko nie wiem czy ta papryka jest już po przepikowaniu, jeśli tak to zrób to jeszcze raz, tak aby siewka aż po same liścienie była w podłożu lub dosyp koniecznie ziemi, te doniczki wypełnione są tylko do polowy..dlaczego?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności