Lobelia Cz. 1
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lobelia
No Dawid lobelki cudne , po ile szt masz w jednej doniczce ?
Dawid piękne kiedy wysiewałeś?
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 mar 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wlasnie Dawid kiedy siales kurcze ja siałam 29 lutego i ledwo wyrastaja ponad ziemią no juz mnie ta lobelia wkurza! ale widze ze, że nie tylko ja mam z nia problem. Zastanawiam sie czy cos z tego będzie bo jak tak dalej pojdzie to moze na przyszly rok bedzie w sam raz i tu mam pytanie do tych którzy juz maja doswiadczenie w sianiu lobeli - ile ona rośnie? czy jest szansa ze moja mizernota ktora ma moze 5mm bedzie na sezon duza? dodam że moja ma bardzo całą dobę ciepło bo rośnie w ogrzewanej szklarni i moze to jest błąd moze ona lubi troche chlodniej mieć..
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
tygi, moja wykiełkowała, choć chyba nie wszystkie nasiona, bo starałam się dawać dwie sztuki na mini doniczkę. ale jest naprawdę mikroskopijna, Ja nie wierzę, że ona w tym roku będzie normalną rośliną.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
To i ja dorzucę swoje 3 grosze. Też mam mizerną ale mam! W zeszłym roku w ogóle mi nie wzeszła a to byly te same nasiona. Zatem jakiś sukces jest
Pikowanie im służy ale też nie widzę jakiś kolosalnych zmian w stosunku do tych nie pikowanych. Podobnie jak Wy mam wątpliwości, czy taka mizerota jest w stanie urosnąć i zakwitnąć
Pikowanie im służy ale też nie widzę jakiś kolosalnych zmian w stosunku do tych nie pikowanych. Podobnie jak Wy mam wątpliwości, czy taka mizerota jest w stanie urosnąć i zakwitnąć
-
- 20p - Rozkręcam się...
hmmm to ja w takim razie apeluje tym którym sie udało z nasion wyhodowac piekną lobelie zeby powiedzieli jak to sie robi
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Moją lobelie siałem 26 stycznia.
Od jakiegoś czasu już je nawożę nawozem do roślin balkonowych - nie zmniejszam dawki nawozu, tylko daje tyle co na dużą roślinę.
Po ile pikowałem sztuk? Nie wiem, nie liczyłem
Tak wyglądały po przepikowaniu:
Od jakiegoś czasu już je nawożę nawozem do roślin balkonowych - nie zmniejszam dawki nawozu, tylko daje tyle co na dużą roślinę.
Po ile pikowałem sztuk? Nie wiem, nie liczyłem
Tak wyglądały po przepikowaniu:
-
- 20p - Rozkręcam się...
tak tez wyglada moja lobelia wysiana 29 lutego czyli okazuje sie ze jest w normie annes77 czyli jest szansa że urosnie do sezonu?