Zielone takie mi tam
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zielone takie mi tam
no, już sobie wyobrażam co za piękności będą w tym ogródku rosnąć
dla M za chęci, naprawdę mego zmusić do czegoś takiego...
dla M za chęci, naprawdę mego zmusić do czegoś takiego...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Wczoraj już nie wytrzymałam i posiałamAnankee pisze: hugomir_a - gorszek rośnie jak na drożdżach więc zdecydowanie polecam bo szybko oko cieszy. No i życzę pięknego balkonu w tym roku
Świetny pomysł! A impregnujesz te płytę czymś?Anankee pisze:
A teraz coś specjalnego. Jako, że posiadam tylko balkon i nawet parapetów za wiele w domu niet mój M postanowił wesprzeć mojego bakcyla i zrobił mi przepiękny ogródek na balkonie! Sam! Wszystko kupił, poskręcał, pozbijał i mam ogródek metr na metr Resztę balkonu też wykorzystam - za ogródkiem planuję jakiś powojnik na barierce i w górę, żeby od sąsiadów się odgrodzić.
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam!
Pozdrawiam Alicja
Pozdrawiam Alicja
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuje za fotki
Pomidorki sa super. Moje wypuściły po jednym listku właściwym i na razie stoją. Bazylię też będę siała, ale dopiero w maju juz na balkonie, bo teraz nie mam w domu miejsca. Poziomeczki tez masz bardzo udane
Pomidorki sa super. Moje wypuściły po jednym listku właściwym i na razie stoją. Bazylię też będę siała, ale dopiero w maju juz na balkonie, bo teraz nie mam w domu miejsca. Poziomeczki tez masz bardzo udane
Anankee-predatorek sobie niezle upolowal muszysko. Ja mam w domu dwa predatorki ale innego gatunku co mi wszystkie muchy w domu lapia (kociska moje kochane )
A skrzyneczka na balkon zdolniache masz w domu
Bazylia widze ze ladnie wschodzi, mam nadzieje ze moja tez taka lada moment bedzie
A skrzyneczka na balkon zdolniache masz w domu
Bazylia widze ze ladnie wschodzi, mam nadzieje ze moja tez taka lada moment bedzie
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
ach jak mi się podoba twoja muchołuwka jak byś kiedyś miała odnóżke to sie pisze w kolejke i w ogóle wszystkie roslinki cudo
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
http://images41.fotosik.pl/1402/3ddb2552edd9a51fmed.jpg miałam to, ale nie pamiętam, jak się nazywa. Szczerze mówiąc, po kwitnieniu zaczęło mi marnieć i się nei utrzymało, a takie śliczne były te kwiatuszki
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Anankee skrzyneczka cudo, a jakie masz duże pomidorki, moje to takie tam pi.cie
No skrzyneczka boska - aż korci żeby zacząć wysiewać itp ale zimno jeszcze Pamiętam jak rok temu na 3 maja we Wrocławiu śnieg spadł i aż szału dostaję myśląc, że to jeszcze tyle czasu zanim moje roślinki będą mogły poczuć się bezpiecznie na balkonie.Stokrotkania pisze:Anankee skrzyneczka cudo, a jakie masz duże pomidorki, moje to takie tam pi.cie
A że pomidorki takie duże to też się cieszę tylko miejsca w domu zaczyna brakować
- elfik22
- 10p - Początkujący
- Od: 12 lis 2010, o 23:13
Do tej pory podglądałam, ale w końcu postanowiłam się odezwać
Ale masz już duże pomidory, moje dopiero co popikowałam, więc jeszcze malutkie. Reszta roślinek też fantastyczna, no i zazdroszczę ogródka
Ale masz już duże pomidory, moje dopiero co popikowałam, więc jeszcze malutkie. Reszta roślinek też fantastyczna, no i zazdroszczę ogródka
Pozdrawiam Ania
Rano popijając herbatkę i patrząc na balkon zastanawiałam się jaki jest udźwig takiej konstrukcji. Bo gdyby ktoś pytał - do skrzynki o wymiarach metr na metr i wysokości 30cm wchodzi 200 litrów ziemi. A sama skrzynka wykonana z płyty 2,5cm też trochę waży... A do tego dojdą jeszcze donice z clematisem i reszta kwiatków i tak zaczynam się zastanawiać czy balkony są na coś takiego przygotowane... Bo jak nie to może być niezłe buba
Z dzisiejszych nowości:
- zaczęła wschodzić mi papryczka cayenne
- Predatorek, który jeszcze o poranku miał tylko pączek kwiatowy postanowił rozkwitnąć - czekam aż pozostałe pączki też rozkwitną
- pikowałam truskawki i poziomki. Roboty było co nie miara , bo wszystko to takie malutkie i rachityczne. Truskaweczki popikowałam do doniczki każda osobno ale poziomek było tyle, że w małych kępkach je zgromadziłam. No i żeby było śmieszniej za jakiś czas znów będzie powtórka z rozrywki, bo wysiałam dwa kolejne opakowania poziomek
- no i fiołek, który od dwóch lat nie kwitł wypuścił pączki jak już wspomniałam ale odkryłam, że jest ich dość sporo pod listkami i tu się zastanawiał - wyciąć listki ze środka żeby ułatwić mu kwitnienie??
Z dzisiejszych nowości:
- zaczęła wschodzić mi papryczka cayenne
- Predatorek, który jeszcze o poranku miał tylko pączek kwiatowy postanowił rozkwitnąć - czekam aż pozostałe pączki też rozkwitną
- pikowałam truskawki i poziomki. Roboty było co nie miara , bo wszystko to takie malutkie i rachityczne. Truskaweczki popikowałam do doniczki każda osobno ale poziomek było tyle, że w małych kępkach je zgromadziłam. No i żeby było śmieszniej za jakiś czas znów będzie powtórka z rozrywki, bo wysiałam dwa kolejne opakowania poziomek
- no i fiołek, który od dwóch lat nie kwitł wypuścił pączki jak już wspomniałam ale odkryłam, że jest ich dość sporo pod listkami i tu się zastanawiał - wyciąć listki ze środka żeby ułatwić mu kwitnienie??
cześć trafiłam tu dopiero dzisiaj i od razu cały wątek przejrzałam:) muchołówka świetna! sama kiedyś taką dostałam, wypuściła pąk i bardzo się cieszyłam, a potem zaczęła schnąć i nie zakwitła... byłam bardzo zawiedziona bo chciałam kwiatki zobaczyć, ale widzę, że Twoja kwitnie aż miło
moje fiołki jeszcze w kubeczkach po danonkach ,ale jeden już się rozrasta i muszę gdzieś zdobryć nową doniczkę na kwitnienie jeszcze sobie poczekam
balkonem się nie martw - na pewno wytrzyma taką konstrukcję nie jest łatwo zawalić - szczególnie, że balkon wygląda na dość nowy
moje fiołki jeszcze w kubeczkach po danonkach ,ale jeden już się rozrasta i muszę gdzieś zdobryć nową doniczkę na kwitnienie jeszcze sobie poczekam
balkonem się nie martw - na pewno wytrzyma taką konstrukcję nie jest łatwo zawalić - szczególnie, że balkon wygląda na dość nowy
pozdrawiam
Karolina
Karolina
co tam balkon, roslinek byłoby szkoda, gdyby spadły Po raz pierwszy widzę kwitnącą muchówkę.. śliczny predatorek hi hi
A co do poziomek - teraz to robota bee, ale jeść to by każdy chciał
A co do poziomek - teraz to robota bee, ale jeść to by każdy chciał
Moje doniczkowce http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- kamilosz
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 lut 2012, o 13:12
jak patrze na Pani poziomki to takie ładne zdrowe są a u mnie chyba coś dziwnego się dzieje bo niby rosną ale jest tak że wyrośnie listek właściwy a zasycha ten niżej a poźniej sam usycha i nie wiem co jest nie tak
Pozdrawiam Kamila