Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
-
- 50p
- Od: 20 sty 2012, o 20:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Ja robię dziurki w kubeczkach rozgrzanym drutem, tak ok 4mm średnic. Od razu za jednym zamachem dziurka w dnie przez cała paczkę kubków, i tak ze 4-5 razy. Cała operacja zajmuje słownie kilka minut - najdłużej rozgrzewanie drutu na gazie:) Pozdrawiam
Paweł
Paweł
Witajcie
Pomidory pikowałam do ziemi z Pasłęka pierwszy raz. Bardzo ładnie proszę forumowicz o poradę czy powinnam je już zasilić wspomnianym wcześniej nawozem. Sadzone będą pod folię, ziemia nawieziona obornikiem króliczym.
Pomidory pikowałam do ziemi z Pasłęka pierwszy raz. Bardzo ładnie proszę forumowicz o poradę czy powinnam je już zasilić wspomnianym wcześniej nawozem. Sadzone będą pod folię, ziemia nawieziona obornikiem króliczym.
Pozdrawiam
Nie wiem czy dobrze wybrałam ale pod folię sieję bawole serce
Beata
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi się pod folią udały w zeszłym roku, więc powinno być ok
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Benia_4 ...co to za odmiana pomidora z ziemniaczanymi liśćmi? Sadzonki masz piękne. Ja nie zasilam rozsad ,jeżeli sadzonki rosną w ziemi przeznaczonej do wysiewów i pikowania. Ona tam ma wszystko co potrzebne.
Pozdrawiam
Asia
Pozdrawiam
Asia
Przyjmijmy taką zasadę, że jeżeli zauważysz, że stożek wzrostu zaczyna być jaśniejszy od pozostałej reszty liści - zasil rozsadę. Oczywiście jeżeli pomidory nie są przelane, bo wtedy objawy niedoboru będą pozorne a wywołane zanikiem włośników na korzeniach. I co bardzo istotne. Kilka godzin przed planowanym podlaniem nawozem usuń rozsadę z bezpośredniego słońca i po podlaniu trzymaj w półcieniu przez następny dzień. Wzmożona transpiracja powoduje szybkie wchłanianie nawozu i może spowodować poparzenia liści.benia_4 pisze:czy powinnam je już zasilić wspomnianym wcześniej nawozem.
Nie zauważyłem do tej pory zbytniej skłonności do pekania Bawolegobet27 pisze:myślałam, że mogą pękać.
Pozdrawiam
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[/quote]Nie zauważyłem do tej pory zbytniej skłonności do pekania Bawolego[/quote]
A ja mam ten problem co roku. Bardzo je lubię, więc poradź coś
A ja mam ten problem co roku. Bardzo je lubię, więc poradź coś
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- jayc
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 wrz 2011, o 21:32
witam proszę napisać mądre głowy co jest moim pomidorom.zostały wysiane do ziemi kronen tej do wysiewu,ostatnio zasiliłem je nawozem substral
http://imageshack.us/photo/my-images/201/1000677t.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/201/1000677t.jpg/
Asiu to Malinowy Retro, nie miałam z nim żadnych problemów w ubiegłym roku i super się prowadził w przeciwieństwie do Krakowskiego, który kaprysił cały czas.
forumowicz dziękuję bardzo o to mi chodziło, bo miałam wątpliwości. Poobserwuję sadzonki i wtedy zdecyduję. Należę do tych "szczęśliwców" co siali do innej ziemi niż pasłęk, nie wynikało to z mojej ignorancji, ale z braku dostępu do takowej. Kiełkowały nawet ładnie, gorzej było później...
Z chwilą gdy udało mi się zakupić właściwą, sadzonki rosną ładnie, zdecydowanie szybciej i co najważniejsze obyło się bez strat.
forumowicz dziękuję bardzo o to mi chodziło, bo miałam wątpliwości. Poobserwuję sadzonki i wtedy zdecyduję. Należę do tych "szczęśliwców" co siali do innej ziemi niż pasłęk, nie wynikało to z mojej ignorancji, ale z braku dostępu do takowej. Kiełkowały nawet ładnie, gorzej było później...
Z chwilą gdy udało mi się zakupić właściwą, sadzonki rosną ładnie, zdecydowanie szybciej i co najważniejsze obyło się bez strat.
Pozdrawiam
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Moje pomidorki rosną wolno i są bardzo ciemne i nie wiem czy może za zimno mają ? bo trzymam na ganku a nie jest ogrzewany bo w pokoju miałyby za ciepło
Sadziłam do ziemi do pikowania
Sadziłam do ziemi do pikowania
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 maja 2010, o 20:03
Mam do was pytanie drodzy forumowicze ,mianowicie chodzi o to czy mogę wysiać pomidory malinowe do doniczek a później je przepikować i posadzić w doniczkach ,te następnie doniczki wsadzić do ziemi.