Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Ech.... te dwie kaczuszki są identyczne u wszystkich ;:138 Twój kaczor jest lepiej zbudowany od mojego i ma poważniejszy wyraz "twarzy" :wink:
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bo mój to poważny facet ;:333
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Śliczna parka :) Jak widać trzeba być cierpliwym, a zostanie wynagrodzone ;:108
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prześliczny ten kaczorek :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Witaj KLEO :wit Ogród piękny to i kaczuchy przyleciały. W pogodzie może nie będzie tak żle. Ja trochę wcześniej słyszałam optymistyczne prognozy na święta ale teraz coś to gorzej wygląda .Miło oglądać takie wątki !!! Życzę miłego weekendu w cieplutkim mieszkanku , bo na dworze brr !!! :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

ależ cudnie wyglądają te kaczuszki, normalnie aż ci zazdraszczam :D
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Słuchajcie - kaczuchy dziś znów przyleciały, dostały jeść i zostały do wieczora. Chyba się zadomowiły!
Co do pogody to co portal, to inna prognoza, a w niedzielę faktycznie ma być zimno. Już zaplanowałam porządki w domu i sadzenie begonii do doniczek. Nabyłam nowe roślinki, głównie serduszki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek

a to serduszka, które chciałam już dawno kupić, mają piękne karminowe kwiaty,

Obrazek
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Kleo
Super zakupy, może z obi? Na serduszki też mam ochotę. Moje begonie już w doniczkach ok.2 tygodni. Jutro muszę zobaczyć co tam u nich słychać? Uważaj na panią kaczkę, bo gdzieś w roślinach może założyć sobie gniazdo :roll:
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Witaj KLEO :wit Byłoby fantastycznie gdyby kaczucha się zadomowiła i zniosła jaja a potem zobaczylibyśmy cała rodzinkę ;:138 .Miłego wypoczynku w ciepłym domku :;230
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Jolu - roślinki zamawiałam internetowo, w Cebule.pl, ale przeglądałam katalog z OBI i widziałam, że ma być duży wybór serduszek. W Leroy Merlin widziałam bardzo duże sadzonki różowych z białą kropelką, naprawdę okazałe sadzonki po 23, albo 29 zł, dokładnie nie pamiętam.
Ewo - dziękuję za życzenia, ciepełko w domu się przyda, bo na dworze okrutnie zimno. Byłam dziś na bazarku na zakupach (oczywiście kupiłam bratki ) i zmarzłam do szpiku kości, do tego podał śnieg z deszczem. Coś okropnego.
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Kleo
Chciałam Cię zapytać o clematis Princess Diana, bo chyba ją masz? Ja mam drugi rok, ale i druga roślina. Po zimie odbija mi z korzenia a inne z łodyżek. Ponoć tak może być ale to by znaczyło ze będzie jej tyle ile urośnie przez sezon a ja bym chciała aby się rozrosła. Pierwszą roślinę straciłam latem, ponieważ nornice pod nią zrobiły sobie tunel. jak się zorientowałam Diana była nie do uratowania.Na to miejsce wsadziłam drugą bo bardzo mi się podobała. Słyszałam że też pojawił Ci się problem "łajdaczek", ja po za granulkami na nornice w dziury czasami wkładam "kupę" mojej suni. Na forum gdzieś to wyczytałam i wiesz co, chyba się przenoszą. Problem rozwiązany połowicznie, ale życia im to nie umila.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Jolu - nawet jeśli clematisy odbijają od dołu ( to znaczy, że wszystkie pędy zmarzły), to wcałe nie znaczy, że będzie małych rozmiarów. Bryła korzeniowa z roku na rok się rozrasta i nawet te roczne przyrosty potrafią być bardzo duże u starszych roślin. Miałoby to znaczenie tylko wtedy gdyby ten clematis kwitł na ubiegłorocznych pędach, tak jak np. clematis Montana. Wtedy nie kwitłby wcale. Ja mam jednego takiego clematisa, który w każdą zimę wymarza, a mimo to z roku na rok ma coraz większe pędy i coraz więcej kwiatów. Więc nie martw się, Twój na pewno zakwitnie., bo Princessa kwitnie na pędach tegorocznych, Ponadto nie jest pnączem, tylko byliną i ma pędy zdrewniałe tylko na dole, więc może przemarzać. Nie powinno to hamować jego bujnego wzrostu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”