Pochylony świat na piasku cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pochylony świat na piasku cz.2
Iwonko, miło, że wpadłaś. Mam nadzieję, że zdjęcia nie poznikają, bo nie płaciłam za Imageshacka ;)
Halinko, mąż jest bardzo zapalony do tej wędzarni i grilla, ale nigdy jeszcze nie murował, więc zobaczymy, co mu wyjdzie.
Geniu, ja moje pocięlam i teraz się niepokoję. Może za wcześnie... Mam nadzieję, że mocno im nie zaszkodziłam.
Moniu, dzięki za odpowiedź. Marzą mi się takie kępy. Ciekawe czy to specjalna odmiana, czy jakoś się tak uformował.
Halinko, mąż jest bardzo zapalony do tej wędzarni i grilla, ale nigdy jeszcze nie murował, więc zobaczymy, co mu wyjdzie.
Geniu, ja moje pocięlam i teraz się niepokoję. Może za wcześnie... Mam nadzieję, że mocno im nie zaszkodziłam.
Moniu, dzięki za odpowiedź. Marzą mi się takie kępy. Ciekawe czy to specjalna odmiana, czy jakoś się tak uformował.
No Aniu, plany ambitne to tak jak u mnie. Chciałabym się w tym roku przyjrzeć bliżej piwoniom, może nawet namówię małżonka na kilka ;). Zobaczymy jak lato zweryfikuje nasze plany.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 maja 2011, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu,
jestem w Twoim ogrodzie pierwszy raz. Wspaniale dobierasz rośliny. Wszystko wygląda tak naturalistycznie. Wszystko ze smakiem - i bez przesady.
W pierwszych momentach przeglądania Twoich wątków pomyślałam sobie że pracujesz w ogrodnictwie widząc te ilości wrzosów, i innych sadzonek,
potem dotarło do mnie że masz ogromny ogród, a wrzosowisko które utworzyłaś jest bez zbędnej przesady. Wszystko przepięknie się rozrasta i tworzy kompozycje na które trudno się napatrzyć.
Z podziwem patrzę na to wszystko, bo ogrom pracy który włożyliście w jego tworzenie jest niewyobrażalny.
Poza tym jestem pewna że firma ogrodnicza nie byłaby w stanie zrobić takiego projektu jaki u Was się rozwija.
Wydaje mi się też, że naprawdę piękny ogród powstaje z czasem i dojrzewa z właścicielem.
Będę tu zaglądać teraz częściej i podziwiać rozwój roślinności, postęp prac i przy okazji ptactwo, którego w śląskich miastach nie widać... - oczywiście poza drobnymi wyjątkami.
Życzę sukcesów i trzymam kciuki za dalszy rozwój.
Pozdrawiam
Kasia
jestem w Twoim ogrodzie pierwszy raz. Wspaniale dobierasz rośliny. Wszystko wygląda tak naturalistycznie. Wszystko ze smakiem - i bez przesady.
W pierwszych momentach przeglądania Twoich wątków pomyślałam sobie że pracujesz w ogrodnictwie widząc te ilości wrzosów, i innych sadzonek,

Z podziwem patrzę na to wszystko, bo ogrom pracy który włożyliście w jego tworzenie jest niewyobrażalny.

Poza tym jestem pewna że firma ogrodnicza nie byłaby w stanie zrobić takiego projektu jaki u Was się rozwija.
Wydaje mi się też, że naprawdę piękny ogród powstaje z czasem i dojrzewa z właścicielem.
Będę tu zaglądać teraz częściej i podziwiać rozwój roślinności, postęp prac i przy okazji ptactwo, którego w śląskich miastach nie widać... - oczywiście poza drobnymi wyjątkami.
Życzę sukcesów i trzymam kciuki za dalszy rozwój.
Pozdrawiam

Kasia
- kubanki
Izo, plany są, siły chyba też, zobaczymy na koniec sezonu, co z tego wyjdzie.
Kasiu, bardzo się cieszę, że zajrzałaś do naszego ogrodu. Dziękuję za tyle miłych słów. Wrzosowisko to nasze oczko w głowie, niestety w tym roku jedna odmiana wrzośca chyba przemarzła na dobre. Będą puste place, choć planujemy dokupić inną odmianę w to miejsce.
Grażynko, dziś mamy wszystko. I grad i deszcz i słońce i trochę wiatru i dużo chmur. Na szczęście dość ciepło, teraz bezpośrednio po krótkim gradzie, 7,5 stopnia.
Oj dzieje się w przyrodzie. W ogrodzie też. Kilka dni temu szukałam orlików i nie widziałam, a dziś to już spore roślinki. Liliowce ruszyły z kopyta, hostom można już zacząć liczyć kły. Irysy też w drodze. Cieszę się, że coś już widać.
Kasiu, bardzo się cieszę, że zajrzałaś do naszego ogrodu. Dziękuję za tyle miłych słów. Wrzosowisko to nasze oczko w głowie, niestety w tym roku jedna odmiana wrzośca chyba przemarzła na dobre. Będą puste place, choć planujemy dokupić inną odmianę w to miejsce.
Grażynko, dziś mamy wszystko. I grad i deszcz i słońce i trochę wiatru i dużo chmur. Na szczęście dość ciepło, teraz bezpośrednio po krótkim gradzie, 7,5 stopnia.
Oj dzieje się w przyrodzie. W ogrodzie też. Kilka dni temu szukałam orlików i nie widziałam, a dziś to już spore roślinki. Liliowce ruszyły z kopyta, hostom można już zacząć liczyć kły. Irysy też w drodze. Cieszę się, że coś już widać.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu u mnie większość czasu było słoneczko , ale też się chmurzyło , gradu nie było.
U siebie nie widziałam jeszcze host ,muszę się iść i poschylać może coś zobaczę .
U siebie nie widziałam jeszcze host ,muszę się iść i poschylać może coś zobaczę .
- kubanki
Ja to jestem niecierpliwa do host od pierwszego roku. Grzebię patyczkiem albo paluchami. I liczę ile będą miały kłów. W tym roku to już będą całkiem dorodne roślinki, oczywiście jak na moje standardy 
Iryski od Ciebie wychodzą i duże i małe. Liliowce, które jesienią przesadziłam i trochę się o nie niepokoiłam, bo marnie wyglądały, też na szczęście żyją.

Iryski od Ciebie wychodzą i duże i małe. Liliowce, które jesienią przesadziłam i trochę się o nie niepokoiłam, bo marnie wyglądały, też na szczęście żyją.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu
kiedyś oglądałam program ogrodniczy i pokazywali jak w pewnym ogrodzie tez były takie duże wrzosowiska i późną jesienią przykrywali te poletka wrzosów agrowłókniną........no wiem wiem nie wszystko jesteśmy w stanie przykryć ale tak tylko napomknęłam bo sobie przypomniałam.....

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też po tym deszczu rośliny ruszyły z kopyta.
Oby tylko wielkich przymrozków nie było.
Oby tylko wielkich przymrozków nie było.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kubanki
Jollu, to nawet nie chodzi o koszt i pracę, ale o to, że brzydko by wyglądało. Muszę tylko w przyszłym roku przykryć gałązkami sosny.
Grażnyko, u nas dziś w nocy padało, przymrozku nie było. Teraz też pochmurno, ale coraz bardziej zielono.
Mieliśmy robić w ogrodzie, ale po pierwsze pada, a po drugie dom trzeba porządniej ogarnąć przed świętami. Właśnie skończyliśmy generalne sprzątanie i przemeblowanie u chłopców
Grażnyko, u nas dziś w nocy padało, przymrozku nie było. Teraz też pochmurno, ale coraz bardziej zielono.
Mieliśmy robić w ogrodzie, ale po pierwsze pada, a po drugie dom trzeba porządniej ogarnąć przed świętami. Właśnie skończyliśmy generalne sprzątanie i przemeblowanie u chłopców

- e-genia
Aniu a dziś u mnie co chwilkę pada deszcz,śnieg i grad a zimno , ale też zauważyłam że bardziej zielono się zrobiło.
Genia
Genia
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Aniu
u mnie pogoda taka sama, jak u Geni, deszcz, grad, śnieg, tak na przemian. Niby słoneczko momentami ładnie świeci, ale zimno straszne jest.
Mam nadzieję, że ta pogoda w końcu się ustabilizuje.

Mam nadzieję, że ta pogoda w końcu się ustabilizuje.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bo kwiecień to "plecień" i przeplata trochę wiosny, trochę zimy, trochę czegoś - tam jeszcze
Ale dziś było już nieco lepiej, więc jestem dobrej myśli .

Ale dziś było już nieco lepiej, więc jestem dobrej myśli .
- e-genia
Ewelino troszkę cieplej na 2 dni w święta zima .
Genia
Genia
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Aniu
Najlepsze życzonka,
dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego,
życia kolorowego i wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń!
Najlepsze życzonka,
dużo zdrówka i słonka,
humoru dobrego,
życia kolorowego i wielkich wrażeń przy spełnianiu marzeń!