Gabryśko ,wnuczce pożyczę ----kwiatuszki na pewno się przyjęły ,bo zaraz je wsadzałam w ziemię podlewałam a reszte zrobił dzisiejszy deszcz zrobiłam tak jak pisałaś ,co ku oczku ---to ku oczku resztę na rabaty posadziłam ,na pewno będę się nimi cieszyła ,Dzisiaj byłam u p Ryszki w Wodzisławiu ,ma ładne krzewy ,tuje ,itp ,byliny ,no mnóstwo roślin i to tanich ,kupiłam sobie rododendrona karłowego za 12 zł ---czerwonego ,berberysa o listeczkach żółtych za 8 zł .Bardzo mi się podobała leszczyna z kręconymi gałązkami ---ale to póżniej kupię :P Gabi ---śliczności
A więc jednak coś do ogródka kombinujesz wkopać. Wiedziałam, ...wiedziałam , że coś się święci i znów coś przybyło.
Ty jednak bez tego ogródka to byś żyć nie umiała, nawet wnuczusia Ci nie przeszkodzi w zakupach w ogrodniczym. To się nazywa ogrodomania stuprocentowa. :P
Grażynko Ty to mosz nosa ,a dyć mom zrobione zakupy i to jakie ----w sobote kupiłam sobie rododendrona i berberysika ,była córa ze mną ,tak mi sie podobała leszczyna gię ta ,że byłam aż chora ---- :P dziś córa mówi ;:94 mama co chcesz na DZIEŃ MATKI----bluzka , na buty ,czy leszczynka tuż jo i na to ----dziecko----jak już ,to LESZCZYNKA ,a na buty mi dosz na dzień ojca - i tak żech zyskała fajny okaz i dokupiłam sobie magnolia ;:8 --a jak już dońdzie tyn dzień matki to sie zrobia gupio i powiym że mi drzewko jakiś obiecała kupić
Boguśka Ty to mosz godane. Jo bych tak nie umiała, ani do głowy by mi to nie przyszło. Rychtig przida do Ciebie na szkolyni. Może na stare roki sie jeszcze czegosi naucza.
Jo to czuła, że jak Cie deli ni ma, to cosik sie święci. Tak teroz uż wiym jak wyglóndajóm u Ciebie zakupy. :P
Bogusia Ty to masz dobrze. Nowe zakupy i to jakie
Teraz pewnie urządzasz i sadzisz sobie to wszystko.
A do dnia matki córka zapomni i może ją naciągniesz znowu na coś nowego.
U mnie dzisiaj pogoda okropna, a jak u Ciebie ?
Ten fotosik dzisiaj jest taki od rana, byłam u Zosi i nie pooglądałam od razu zdjęć,
dopiero za trzecim podejściem sie udało. Ale to nic, jutro wstawisz zdjęcia.
A pogoda niech ją diabli....