Wiejska działeczka Marty
- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejska działeczka Marty
Bardzo wam dziękuje za miłe słówka i odwiedzinki.
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Ale bajka Piękna. Gdzie ukryłaś ten garnek ze złotem ? Normalnie Ci wchodzi do ogródka
Tęcza zwiastuje wiosnę ,ale gdzie ona
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomysłowa z Ciebie dziewczyna Może uda mi się coś od Ciebie odgapić Tylko muszę zrobić sobie ściągę Bardzo mi się podobają liście, mam dla nich miejsce Nie widziałam na moich piaskach łopianu
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Przydał by się taki garnek.
Dziś w nocy było 10 stopni więc coraz cieplej.
Za formę do liści mogą posłużyć różne liście aby były duże.
Dziś w nocy było 10 stopni więc coraz cieplej.
Za formę do liści mogą posłużyć różne liście aby były duże.
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
- momotkab
- 200p
- Od: 22 mar 2012, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kawał dobrej roboty wykonalas teraz czekac jak tylko cos zakwitnie
BASIA
Nic tylko pozazdrościć energii. Bardzo ładne zmiany
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witam Marto
Myślałam, że nic już nie jest w stanie mnie zaskoczyć w forumowych ogrodach, a jednak
Jesteś geniuszem i marnujesz swój talent dziewczyno!
To nie jest już żadna kupka kamieni, ani rabatka obłożona kamieniami.
Ty tworzysz arcydzieła!
Pomysł, goni pomysł. Otwieraj nowy biznes, chętni na takie cuda ustawią się w kolejce
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Widzę,że u Ciebie też usuwanie i przekopywanie trawnika Skalniaczek bardzo pomysłowy. Jak wszystko u Ciebie
- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Wpadłam żeby się przywitać Bardzo doceniam Twoją pomysłowość! Przeglądając na forum różne ogrody można wpaść w zachwyt, ale też wiemy ile co kosztuje. Pewnie w naszych ogródkach nigdy nie będzie aż tak "wytwornie" i od linijki projektanta, ale chyba bardziej cieszy to, że same sobie wiele potrafimy zrobić:) Bardzo zainspirowały mnie te Twoje donice, pomysł bomba, byle z tą ilością cementu nie przesadzić, bo zrobi się szaro-buro, jak za komuny nie przymierzając. Choć tamten czas miał też w sobie coś dobrego - pobudzał wyobraźnię, pamiętam haftowane serwety, dziergane firanki itp. A dziś, masz kasę, masz wszystko - tylko czy tak naprawdę to aż tak bardzo cieszy?
Wczytałam się w Twój wątek i faktycznie przyznaję rację, przydałoby Ci się trochę zieleni iglastej, u siebie mam (oprócz kilkunastu innych berberysów) dwie odmiany berberysów zimozielonych (też chciałam mieć w zimie coś zielonego, zwłaszcza, że za oknem mam liściasty las-goły zimą) to Berberys Klugowski i Berberis x frikartii Telstar, ale nie polecam - na zimę i tak wymagają okrycia (więc straszy chochoł), wytrzymują podobno do -15 stopni, mnie okropnie tej zimy wymarzły. Jednak jeśli tylko masz ochotę na krzaczory, berberysy polecam! Wklejam Ci wątek z tego forum... ile odmian:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29919Sporo z nich bardzo szybko rośnie i już po 2-3 latach masz w ogrodzie dość pokaźne i cudnie kolorowe roślinki:) świetne jako solitery, ale też skomponowane w grupach są fantastyczne! A co najważniejsze prawie niewymagające! Jako nawóz zwykła azofoska:)
Pozdrawiam:)
Wczytałam się w Twój wątek i faktycznie przyznaję rację, przydałoby Ci się trochę zieleni iglastej, u siebie mam (oprócz kilkunastu innych berberysów) dwie odmiany berberysów zimozielonych (też chciałam mieć w zimie coś zielonego, zwłaszcza, że za oknem mam liściasty las-goły zimą) to Berberys Klugowski i Berberis x frikartii Telstar, ale nie polecam - na zimę i tak wymagają okrycia (więc straszy chochoł), wytrzymują podobno do -15 stopni, mnie okropnie tej zimy wymarzły. Jednak jeśli tylko masz ochotę na krzaczory, berberysy polecam! Wklejam Ci wątek z tego forum... ile odmian:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29919Sporo z nich bardzo szybko rośnie i już po 2-3 latach masz w ogrodzie dość pokaźne i cudnie kolorowe roślinki:) świetne jako solitery, ale też skomponowane w grupach są fantastyczne! A co najważniejsze prawie niewymagające! Jako nawóz zwykła azofoska:)
Pozdrawiam:)
- mmarta1982
- 500p
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za miłe odwiedzinki. Berberysy cuda,w miejscach gdzie ja kupuje swoje mają może ze 4 odmiany.Mam chyba nawet jakieś dwie sadzonki uszczyknięte u cioci ,ale jeszcze małe,ale jak tak szybko rosną to może się niedługo doczekam na piękne krzaczki.Donic wcale nie mam aż tak dużo,niektóre znajdują nowych właścicieli. Niektóre ogrody zaprojektowane wyglądają pięknie,ale mam wrażenie że są jak by na pokaz dla ludzi.Myślę że nawet jak bym miała kupę kasy to co najwyżej kupowała bym więcej drogich i wyszukanych roślin.Gdyby nie choroba młodszego synka to poszła bym do pracy,wtedy mogła bym przeznaczyć więcej kasy na ogród.póki co cieszę się tym co mam.
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
W końcu przyczłapałam do Ciebie, Marto .
Świetne masz te pniaczki, ostatnio łakomym wzrokiem oglądam karpy po drzewach wyciętych w ramach remontu dróg; tylko one są tak duże że niekoniecznie by się zmieściły w bagażniku
Bardzo pomysłowy skalniak z oczkiem u stóp
Świetne masz te pniaczki, ostatnio łakomym wzrokiem oglądam karpy po drzewach wyciętych w ramach remontu dróg; tylko one są tak duże że niekoniecznie by się zmieściły w bagażniku
Bardzo pomysłowy skalniak z oczkiem u stóp