Do szklarni ogrzewanej, gdzie już od 2 tygodni rosną te wysiane 18 stycznia.ivona15 pisze: Czy one są do tunelu ogrzewanego?
Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 sty 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
_____Pozdrawiam ____
Moje z akcji 178 i te 37/... wyglądają jak ważki-trafne określenie Nitki.Ciekawe czy następna para liści też będzie taka wydłużona.
A dasz jakieś foty? Jestem ciekawa jak rosną i wyglądają .heek pisze:Do szklarni ogrzewanej, gdzie już od 2 tygodni rosną te wysiane 18 stycznia.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 sty 2012, o 14:10
Pomidory wysiane 18 01 2012rKasencja pisze:A dasz jakieś foty? Jestem ciekawa jak rosną i wyglądają .heek pisze:Do szklarni ogrzewanej, gdzie już od 2 tygodni rosną te wysiane 18 stycznia.
posadzone w szklarni 17 03 2012r
Po posadzeniu zaczęły fantastycznie rosnąć dzięki dużej zawartości azotu (78 procent) w powietrzu, wykorzystuję promieniowanie elektromagnetyczne, podlewam tlenkiem wodoru.
_____Pozdrawiam ____
- yareka
- 50p
- Od: 26 lip 2010, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znaczy podlewanie zwyczajna wodą ?? Ato promieniowanie to ostatnie wybuchy na słońcu ?? Ten Azot to chyba wiem, masz nowe odmiany które współżyją z bakteriami Rhizobium ;)
-
- 100p
- Od: 30 mar 2008, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam Was Tak, to żart. Moje pomidorki wyglądają teraz tak:
Popikowane wczoraj:
Te pomidorki należą do grupy ryzyk-fizyk. Pójdą do tunelu za jakieś 3 tygodnie. Jak się uda to super, jak nie to będzie więcej miejsca na paprykę i ogórki W ubiegłym roku tez miałem taką partię próbną i nie przetrwały 2 dniowych przymrozków w maju.
A to pomidorki z rzutu głównego, pójdą do nieogrzewanego tunelu w maju:
Kupiłem w sumie 8 rodzajów pomidorów, czarne, żółte, pomarańczowe i zebry w paski. To taki mój tegoroczny eksperyment, nie mogę doczekać się efektów.
Popikowane wczoraj:
Te pomidorki należą do grupy ryzyk-fizyk. Pójdą do tunelu za jakieś 3 tygodnie. Jak się uda to super, jak nie to będzie więcej miejsca na paprykę i ogórki W ubiegłym roku tez miałem taką partię próbną i nie przetrwały 2 dniowych przymrozków w maju.
A to pomidorki z rzutu głównego, pójdą do nieogrzewanego tunelu w maju:
Kupiłem w sumie 8 rodzajów pomidorów, czarne, żółte, pomarańczowe i zebry w paski. To taki mój tegoroczny eksperyment, nie mogę doczekać się efektów.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Ja też nie mogę się doczekać moich plonów bo 1 raz mam tak wiele ciekawostek
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
A ja się modlę, żeby moje (niektóre) przetrwały. Po pikowaniu postawiłam je z powrotem na parapet do słoneczka i zmizerniały. Teraz stoją w pewnym oddaleniu, ale mizernie wyglądają
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
pomidory gdy przysypiemy ziemią spryskamy wodą i przykryjemy folią z dziurkami to mają stać w jasnym i ciepłym miejscu np. na parapecie? czy ciepłym z dala od słońca i światła?
Beata
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomidory najszybciej wschodzą, gdy mają około 25 oC, a światło do wschodów nie jest potrzebne, ale gdy tylko wzejdą muszą mieć koniecznie światło.
-
- 100p
- Od: 13 lut 2012, o 17:07
Piekne te twoje pomidorki.Ja też zasadziłam tylko że moje wyglądają marniutko co prawda mają niecałe dwa tyg. Ale są bardzo chudziutkie i wątłe. Nie wiecie co zrobic by ładnie wyrosły?
Taki sam problem mam z kapustą, maja wysokie, długie i chude łodygi. Mysiałam je podeprzeć bo by sie przewruciły.
Pozdrawiam i proszę o radę
Maja
Taki sam problem mam z kapustą, maja wysokie, długie i chude łodygi. Mysiałam je podeprzeć bo by sie przewruciły.
Pozdrawiam i proszę o radę
Maja
Pozdrawiam
Maja
Maja
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Bet27 zapytała o nasiona pomidorów, tak jak posiejesz i przysypiesz ziemią i spryskasz, lepiej spryskać np. jak zostanie Ci spryskiwacz po płynie do okien, bo samo podlewanie może Ci poprzemieszczać nasionka i zrobić dziury, to przykryj folią, może być podziurkowana, ale nie musi, możesz odkrywać na kilka minut dziennie folię, gdy pomidorki wykiełkują zdejmij całkowicie folię, i staraj się podlewać tak żeby nie po pomidorkach. żeby szybciej kiełkowały połóż na ciepłe miejsce, jak napisał ekopom. Powodzenia i za kilka dni będziesz się cieszyła pomidorkami a potem pikowanie i doglądanie
SandroABC, masz cudne - nie zapeszę - San Marzano, moje niestety jakieś lipne nasiona, niby na opakowaniu pisało że selekcjonowane we Włoszech nasiona, a siewki wychodzą po miesiącu, nie dość, to jeszcze marne i chude, także coś z nimi nie tak, ale jeszcze daję im szansę. A Twoje szybko kiełkowały ?
SandroABC, masz cudne - nie zapeszę - San Marzano, moje niestety jakieś lipne nasiona, niby na opakowaniu pisało że selekcjonowane we Włoszech nasiona, a siewki wychodzą po miesiącu, nie dość, to jeszcze marne i chude, także coś z nimi nie tak, ale jeszcze daję im szansę. A Twoje szybko kiełkowały ?