Aguś ja trzykrotki nie odmładzałam jeszcze....mam je drugą zimę a niektóre gałązki mają długość metra i szkoda mi je przycinać bo teraz lepiej wyglądają jak wiszą na kwietnikach na ścianieagaM pisze:Andziu właśnie dziś wziełam sie za te trzykrotki i poprzycinałam, posadziłam. WIem że nie pora, ale.. musiałam, bo mnie wzięło ;) hihi zielona tylko nie ruszona. Ale to trzykkrotki więc nic im nie będzie ;) nie zaszkodzi
Nie pamiętam nazwy tego fikusa, ale jak zapytasz naszej Celinki (trzynastki) to na pewno Ci powie, bo to od niej. Fikus ma już 5 lat. Celinka namawiała mnie żebym go przycięła jak jeszcze był mały.. ale tak jak do innych kwiatków tylko bym przycinałą tak tego fikusa mi było ciężko i zostawiłam
a o koleusy to nie pytaj, poddałam się, w tym roku nie udało mi się powyrzucałąm bo tak zmarniały. po pierwszt to już dwuletnie były a po drugie pozwoliłam im się puścić i zakwitły, a to wiadomo jak na nie działa ;(
Trudno, kupię nasionka
O to szkoda jeśli chodzi o koleuski u mnie przez nie (ale i nie tylko) jest zapchane 6 parapetów a mam coś koło 50 odmian
Na wiosnę jak coś służę sadzonkami po co będziesz siać