Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.1 2012 r
Tadku a u mnie nie ma śniegu nawet słoneczko świeci .
Jeszcze raz jaskry , dobrze przetrwały noc na tarasie ,troszkę się bałam że może dla nich za zimno .
Jeszcze raz jaskry , dobrze przetrwały noc na tarasie ,troszkę się bałam że może dla nich za zimno .
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Geniu, pani Ewelina Wajgert na razie nie ma nadwyżek roślin. Będę śledzić jej stronę. Chciałabym nabyć przylaszczki u niej.
Pozdrawiam Hala
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ E-Genia ? tak się patrzę na te Twoje jaskry, patrzę i przypomina mi się, że jak ostatnio byłem w ogrodniczym, to też zatrzęsienie takich popdędzonych gigantów było? A ja sobie spokojnie posadziłem cztery tygodnie temu karpy ? i teraz mam już w doniczce całkiem bujną zieleninę. I zaczynam trząść portkami na myśl o -2°C zapowiadanych na czwartek...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Geniu widok zimy w twoim ogrodzie mnie zaskoczył, tyle śniegu, u nas grad trochę popadał ale zaraz stopniał, jest jednak chłodno i wietrznie. Podziwiam twoje przylaszczki, są piękne a zwłaszcza biała. Zakupy świetne, bardzo miłe dla oka, tak wiosennie wyglądają.
- e-genia
Halinko wcześniej miała jakieś przylaszczki ja kupowałam dwie .
Loki okryj czymś na noc jak będzie mróz 1 czy dwie noce wytrzymają .
Ja za swoje zapłaciłam po 2 zł więc mi nie żal , na noc nakrywam dużym wiadrem żeby nie zmarzły .
Irenko przylaszczki na zimę trzeba okrywać , wtedy wiosną odwdzięczą się kwiatami .
Loki okryj czymś na noc jak będzie mróz 1 czy dwie noce wytrzymają .
Ja za swoje zapłaciłam po 2 zł więc mi nie żal , na noc nakrywam dużym wiadrem żeby nie zmarzły .
Irenko przylaszczki na zimę trzeba okrywać , wtedy wiosną odwdzięczą się kwiatami .
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Jak się dowiedziałam, ta pani wystawia również na al...
Pozdrawiam Hala
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, piękne stokrotki Zwłaszcza czysto biała - super
- e-genia
Halinko też kupowałam na alegro swoje pierwsze ,chyba 3 lata temu ,były bardzo małe sadzonki a teraz są piękne kępy .
Jacku uwielbiam stokrotki najbardziej o tej porze roku ,moje nawet usuwałam bo zaatakował je w zeszłym roku mączniak .
Genia
Jacku uwielbiam stokrotki najbardziej o tej porze roku ,moje nawet usuwałam bo zaatakował je w zeszłym roku mączniak .
Genia
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Wreszcie i u mnie cos pojawia się.Kwitnie przylaszczka pełna różowa oraz jednym kwiatkiem Elison Spence.Będzie chyba jeszcze
pełna niebieska.Pozostałe przepadły.
pełna niebieska.Pozostałe przepadły.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
Janku, dziś paczuszkę M wyśle ,szkoda tylko że pustynniki zaczęły gnić , mam bardzo dużo strat , akurat przylaszczki są w dobrej kondycji oprócz niebieskiej pełnej i tej białej od Ciebie , ale najważniejsze że w ogóle ruszyły , w zeszłym roku nie wypuściła nowych liści a w tym roku przynajmniej jeden będzie ,a może więcej , na noc cały czas okrywam żeby nie zmarzły .
Szkoda mi Twoich przylaszczek ,chyba na zimę ich nie zabezpieczyłeś tak jak moja sąsiadka
Genia
Szkoda mi Twoich przylaszczek ,chyba na zimę ich nie zabezpieczyłeś tak jak moja sąsiadka
Genia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu jaskry przepiękne, ogromne dorodne kwity....jakoś tak wyszło, ze nigdy nie miałam ich w ogrodzie. One są wieloletnie???
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Przylaszczek nigdy nie okrywałem.Dodatkowo we wrzesniu podzieliłem je i to prawdopodobnie zadecydowało o ich końcu.Ale jakoś mi nie jest ich żal.Strat mam dużo,jak wszędzie.Jesienią przygotowałem ok 50 doniczek na wymianę ale też słabo okryłem i
została tylko ziemia.Ale nową listę mam i zaraz wsiadam w samochód na objazd.A to co wymarzło nie będzie u mnie już rosło.
Tobie paczkę wyślę po świętach.
została tylko ziemia.Ale nową listę mam i zaraz wsiadam w samochód na objazd.A to co wymarzło nie będzie u mnie już rosło.
Tobie paczkę wyślę po świętach.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
Janku przylaszczki są wdzięczne jak tylko troszkę okryje się je gałązkami z iglaków , mnie serce by pękło jak by mi wymarzły , może jeszcze u Ciebie odbiją , ale okrywaj je proszę, trudno zdobyć te o pełnych kwiatach.
Pewnie dlatego prawie Ci wyginęły mojej sąsiadce też ,nie okryła i już nie ma przylaszczek .
Genia
Pewnie dlatego prawie Ci wyginęły mojej sąsiadce też ,nie okryła i już nie ma przylaszczek .
Genia