Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
- jayc
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 wrz 2011, o 21:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
poprawiłem sorki-oczywiscie nie marzec a luty.
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładna rozsada Będą rosły w tunelu, czy szklarni?
Pozdrawiam, Maciek.
- jayc
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 9 wrz 2011, o 21:32
tunel pospawany,kosztował mnie 1000 złotych jeszcze nie złożony,czekam na cieplejsze dni.
Czy te pomidorki wytrzymają jeszcze miesiąc zanim pójdą do tunelu?jak nie to plan jest taki że wywiozę je do mamy,tam jest jeden pokój nieogrzewany.
Czy te pomidorki wytrzymają jeszcze miesiąc zanim pójdą do tunelu?jak nie to plan jest taki że wywiozę je do mamy,tam jest jeden pokój nieogrzewany.
jak myslicie bo powiększam tunel i chcem przekopac tam teraz obornik pod pomidory ,czy nie spali mi korzeni bo w sumie to sie robi w jesieni???
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Pomidory ogórki lubią świeży obornik .. korzeniowe nie lubią świeżego nawożenia najlepiej w drugim roku po oborniku
Nie lubią ale ja i tak trochę muszę dać bo ziemia tam jest fatalna a wolę obornik niż chemię tylko czy całkiem mi pomidorów nie rozłoży robił tak ktoś już ?
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
Jayc
Mam podobne sadzonki do Twoich. Myślę że jak nie będzie załamania pogody, to spokojnie dojadą do 20-25 kwietnia. Ja sadzę tak co roku. Zawsze były kupne, tym razem będą moje. Dojdzie jeszcze proces hartowania rozsady ,co skutecznie je opóżni we wzroście. W ubiegłym roku na 1 maja spadł śnieg. Ja, jednak byłem zabezpieczony w farelkę. Trzy dni nie zrujnuje Twojej kieszeni za prąd. To piszę na wszelki wypadek.
Mam podobne sadzonki do Twoich. Myślę że jak nie będzie załamania pogody, to spokojnie dojadą do 20-25 kwietnia. Ja sadzę tak co roku. Zawsze były kupne, tym razem będą moje. Dojdzie jeszcze proces hartowania rozsady ,co skutecznie je opóżni we wzroście. W ubiegłym roku na 1 maja spadł śnieg. Ja, jednak byłem zabezpieczony w farelkę. Trzy dni nie zrujnuje Twojej kieszeni za prąd. To piszę na wszelki wypadek.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
robson076
To zrób sobie pasowe nawożenie .. głębszy rowek dać obornik przysypać ziemią i sadzić aby nie bezpośrednio do obornika ... a można i w trakcie wzrostu zasilać gnojówką z pokrzyw
To zrób sobie pasowe nawożenie .. głębszy rowek dać obornik przysypać ziemią i sadzić aby nie bezpośrednio do obornika ... a można i w trakcie wzrostu zasilać gnojówką z pokrzyw
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Popieram! Co roku dajemy na wiosnę w ten sposób i jest ok.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
jayc - jeszcze miesiąc to trochę za dużo, zacznie brakować im podłoża a na pewno będą wymagały nawożenia za jakiś czas. Piszę to na podstawie produkcji swojej rozsady w poprzednich sezonach. Między innymi z tego powodu w tym roku później wysiałem nasiona.
Pozdrawiam, Maciek.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A masz może sposób na brak światła słonecznego, czy żarówka pomoże? Mam z tym poważny problem, bo parapet od zachodnie strony i zawsze takie blade i wyciągnięte... mimo nawożenia
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!