Madzik - moje storczyki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

skąd wziąśc takiego mini marka... ja już tyle lat o nim marze i nie mam go... na wystawach często są, ale za drogie... bardzo bym chciała takiego (kwitnącego oczywiśce)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Aankaa - obie strony są polecane, moim zdaniem przy oknie zachodnim warto by jednak cieniować w lecie - długie popołudnia, ostre słońce. Ale i tak głównie zależy to od Twoich kwiatów - są storczyki lubiące słońce i takie, które mniej je lubią :)

Storczykowa - mój jest z allegro (pisałam już o tym wcześniej).
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka - teraz tak mi przyszło do głowy - poproś może rodziców o Mini Marka ( na pewno będzie na wystawie...) jako prezent na Twoje Urodziny ( nieważne, że są np. za jakiś czas - będą już mieć prezent z głowy a i Ty będziesz zadowolona) lub inną zbliżającą się okazję :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Agula32
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 kwie 2008, o 07:54

Post »

Zadziwiające kwiaty :shock: , które potrafią być lekarstwem na wszystko.
Na fotkach wyglądają cudownie a w rzeczywistości są pewnie jeszcze piękniejsze :D
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany - znowu cuda pokazujesz :shock: I to dendrobium... :shock: A falenopsis zatkało mnie po prostu. :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

madzik pisze:Duśka - teraz tak mi przyszło do głowy - poproś może rodziców o Mini Marka ( na pewno będzie na wystawie...) jako prezent na Twoje Urodziny ( nieważne, że są np. za jakiś czas - będą już mieć prezent z głowy a i Ty będziesz zadowolona) lub inną zbliżającą się okazję :D
tylko że są dopiero pod koniec maja... a o mini marka prosiłam nieraz. raz zamierzałam kupić w pąkach, ale zamiast niego kupiłam Vandę (i dzisiaj żałuję, bo Vanda uschła). A mini marki są cudne. Ale z internetu pewnie będzie przekwitnięty, albo trzeba będzie długo czekać, a ja jestem bardzo, bardzo niecierpliwa (dziwię się, że kiedyś dałam radę czekać pół roku na Vandę z internetu). a na wystawie pewnie będzie, ale są drogie (a planuję jeszcze kupić Vandę, jakieś Phalaenopsisy i zielone Dendrobium). na pewno rodzice mi nie kupią mini marka :((( a marzę o nim odkąd zobaczyłam takiego na jakimś spotkaniu storczykowym (chyba 10.12.2005 , moje pierwsze)
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Madzik, porównanie pąka do kłapoucha niezwykle celne, a kwitnienia Twoich storczyków - brak słów - sama poezja (ileż te kwiaty mają w sobie uroku, wdzięku - bez zbędnej kokieterii) :lol:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pączki na oncidium są coraz większe... Myślę, że za parę dni będę mogła się pochwalić moją "zagadką" :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

Już czekam z niecierpliwością ;:65 ;:65
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Czekam bardzo na rozwinięcie pąków. Szykuj aparat. :lol:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i stało się - rozkwitł pierwszy kwiat oncidium :D
Jak tylko porobię zdjęcia wrzucę je tutaj :) Tylko czekam na dobre światło - lampa błyskowa zbytnio przekłamuje... A kwiatuszki są drobne więc tym istotniejsze jest oświetlenie.
A tu jak na złość cały dzień pada :(
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Madziku, trudno, u mnie też pada cały dzień, ale jestem bardzo ciekawa. Nie patrz na pogodę i zrób zdjęcie. Najwyżej poźniej zrobisz poprawkę. :P
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To wstawiam w takim razie zdjęcie :) Na razie takie byle jakie, później zrobi się lepsze :)

Obrazek

Niestety nie pachnie... Przynajmniej na razie - zobaczę, może się to zmieni jak zakwitnie więcej kwiatów, dostaną trochę słoneczka :)
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”