Astry- uprawa
- Cinka80
- 50p
- Od: 13 mar 2011, o 07:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Astry
Astry chińskie karłowe (niebiskie na opakowaniu) wysiałam jakoś tak miesiąc temu bo już nie mogłam się powstrzymać Teraz wyglądają mniej więcej tak:
i jutro zamierzam je popikować
i jutro zamierzam je popikować
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia...
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ten niebieski na opakowaniu wygląda fantastycznie, ale właśnie też wydaje mi się, że będzie bardziej wpadał w fiolet
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Yvona nie mam doświadczeń z niebieskimi astrami, ale za to mam te same wątpliwości co do koloru- tyle, że do mieczyków- skusiłam się na mieszankę niebieskich. Jak zakwitną dowiem się w tym roku... Miejmy nadzieję, że i moje i Twoje zakwitną w tym fantastycznym kolorze!
Moją mieszankę astrów karłowych siałam 12.03, na dzień dzisiejszy wyrosła mi z nich taka łączka:
Proszą się o pikowanie, ale jak na razie wyglądają ładniej niż rzeżucha, którą wysiałam na święta...
Pozdrawiam!
Moją mieszankę astrów karłowych siałam 12.03, na dzień dzisiejszy wyrosła mi z nich taka łączka:
Proszą się o pikowanie, ale jak na razie wyglądają ładniej niż rzeżucha, którą wysiałam na święta...
Pozdrawiam!
"W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie."
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Kiedy można siać astry do gruntu, jeśli w ogóle można, bo nie mam miejsca w domku
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Pewnie że można, ja zawsze sieję do gruntu, potem pikuję i mam ich sporo. W sumie w drugiej połowie kwietnia można się za to brać:) Na opakowaniu zawsze jest napisane:)
Pozdrawiam, Marzena
- polemika_schola
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 lut 2012, o 12:50
a ja chyba za wczas wysiałam kiedy przesadzacie do gruntu?
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Plum - piękne! mnie wzeszły z calej paczki 4 szt....
-- 13 kwi 2012, o 07:14 --
-- 13 kwi 2012, o 07:14 --
Ja wysadzam po Ogrodnikach, bo u mnie zawsze są przymrozki.polemika_schola pisze:a ja chyba za wczas wysiałam kiedy przesadzacie do gruntu?
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Powiedzcie mi jak pikujecie astry? ..mam już minimum miejsca na parapetach i kolejne pojedyncze kubeczki nie mają szans bytu - myślałam o wielodoniczce, mam taką z otworami o średnicy ok 2cm i wysokości 3cm - nie wiem czy takie starczą , czy macie jakieś inne pomysły na dużą ilość sadzonek na malej powierzchni?
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja siałem chryzantemowe, igiełkowe i Moonshine. Chryzantemowe i igiełkowe wzeszły jak marzenie od pierwszego razu. Moonshine dosiewałem wczoraj po raz trzeci, wykończyłem opakowanie i chyba niewiele z nich będzie...renzal pisze:Plum - piękne! mnie wzeszły z calej paczki 4 szt.... (...)
Pozdrawiam!
LOKI
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Loki! Ja się poddaję i wysieję do gruntu, zobaczymy z jakim skutkiem.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!