Hosta foto rok 2008

Hosty
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Oczywiście, jeśli dostajecie tak małe sadzonki, to prawdopodobnie mnożone in vitro. SADZONKA Blue Angel nie może być mała. To po prostu niemożliwe.

Nic więc dziwnego,że z mikro trza czekać kilka lat.
Ada
200p
200p
Od: 12 maja 2007, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Napiszcie mi proszę,czy hosta Dewon Green tak wygląda,czy to zdjęcie tak podretuszowane.Chodzi mi o kolor i błyszczenie liści.A może ktoś ma zdjęcie w realu?
Obrazek
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2008, o 18:33

Post »

Ada pisze:Napiszcie mi proszę,czy hosta Dewon Green tak wygląda,czy to zdjęcie tak podretuszowane.Chodzi mi o kolor i błyszczenie liści.A może ktoś ma zdjęcie w realu?
Obrazek
Ada, mojej DG bardzo blisko do tej z foty, niestety, zdjęcia nie mam :(
Jest pięknie ciemna i lśni.
Beata
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Potwierdzam, to chyba najciemniejsza, jaką znam, nie wygląda jak hosta. Wada, bardzo wolno rośnie:(
Mam cztery lata, i tyko 3 łodrosty:(
Zdjęcie młodej gdzieś miałem, ale nie mogę znaleźć:(

mam, sprzed dwóch lat:) tak wygląda w rzeczywistości Obrazek
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomasz II pisze:Potwierdzam, to chyba najciemniejsza, jaką znam, nie wygląda jak hosta. Wada, bardzo wolno rośnie:(
Mam cztery lata, i tyko 3 łodrosty:(
Zdjęcie młodej gdzieś miałem, ale nie mogę znaleźć:(

mam, sprzed dwóch lat:) tak wygląda w rzeczywistości Obrazek
Polazłam z latarką i policzyłam... z dwóch ubiegłorocznych w tym roku 6 dużych odrostów! Widać wsjo zależy od tego na jakie kłącze się trafi. Mój największy powolniak, Sun Power, tak mnie wyprowadził z równowagi, że dokupiłam sobie ostatnio duży egzemplarz. Planuję wielkie kącisko hostasowe z samymi jednokolorowymi olbrzymami: niebieskimi, zielonymi i żółtymi, te france mają tak różnorodną fakturę liści.... śni mi się to miejsce po nocach :) część kandydatek już od dwóch lat gromadzę... centralne miejsce zarezerwowałam dla Empress Wu
Beata
lukasek
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 kwie 2008, o 21:47

Post »

Witam
Piękny kolorek ma ta hosta.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jak przystało na mości cesarzową:) Dobry pomysł, jaskrawe ciężko wpasować( znaczy sie pasiaste).
Moją Devon Green mam z Irlandii, była to spora sadzonka, ale rodzinie w Anglii tak sie spodobała,że z setki przywiezionych tą musiałem sie z nimi podzielić. tak wiec połowica znów wróciła do Anglii:)
Może dlatego teraz tak wolno sie rozcmuchuje? Ale ona od Halcyon...więc...

Witaj Lukasek:)
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomasz II pisze:Jak przystało na mości cesarzową:) Dobry pomysł, jaskrawe ciężko wpasować( znaczy się pasiaste).
Moją Devon Green mam z Irlandii, była to spora sadzonka, ale rodzinie w Anglii tak się spodobała,że z setki przywiezionych tą musiałem się z nimi podzielić. tak wiec połowica znów wróciła do Anglii:)
Może dlatego teraz tak wolno się rozcmuchuje? Ale ona od Halcyon...więc...

Witaj Lukasek:)
Nie mów nic o Halcyonie :evil: :evil: :evil: mam trzy o tej nazwie... tylko nazwie! Oczywiście pomyłki sprzedawców :(
Zdobywanie jednobarwnych to efekt zakupu w trzech pierwszych latach fascynacji hostami wyłącznie tych jaskrawych, krańcowo wybarwionych... trzeba to teraz koniecznie stonować!
Beata
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To normalne, człowiek na początku rzuca sie na te przejaskrawione...dopiero potem dostrzega, że subtelniejsze piękno host tkwi w postaci idealnych kształtów liścia, rysunku nerwów, fakturze, substancji itp,.
Po raz pierwszy doszedłem do tego wniosku, kiedy mi Gigantea dorosła ... pomyślałem, Jezu, co za cudo! ...przecież to nie o paski chodzi :)
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tomasz II pisze:To normalne, człowiek na początku rzuca się na te przejaskrawione...dopiero potem dostrzega, że subtelniejsze piękno host tkwi w postaci idealnych kształtów liścia, rysunku nerwów, fakturze, substancji itp,.
Po raz pierwszy doszedłem do tego wniosku, kiedy mi Gigantea dorosła ... pomyślałem, Jezu, co za cudo! ...przecież to nie o paski chodzi :)
....a te falbanki na liściach... mmmm... cudo!
Beata
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widocznie ja jestem na początku tej drogi, bo te paski mają dla mnie nieodparty urok, coś w nich jest. ;:91
Pidżama
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lila31 pisze:Widocznie ja jestem na początku tej drogi, bo te paski mają dla mnie nieodparty urok, coś w nich jest. ;:91
ależ oczywiście, że mają urok! tylko przy sporej ilości odmian zaczyna się poszukiwanie czegoś dla stonowania... i potem już liście z falbankami, wymarszczeniami, "pudrem" ... pochłaniają bez reszty :)
Beata
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Och tak, te falbanki są powalające...hodują coraz to więcej odmian o takich właśnie walorach.
Najbardziej lubię jednak wielkie, z wielkimi liśćmi i cudnym unerwieniem, zwłaszcza więc wielkie montany....
Kocham sie w Hoosier Dome, ona potężna, jak krzak, nerw cudny, liść lekko podwinięty do dołu, gęsta, regularna falbanka i do tego piękny kwiatostan:) . Albo Ming Jade, jak rzeźba!

a skoro o wilku mowa...
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Hosty”