Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2011, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
dzięki, ale świat się kończy, żeby ziemię przez internet kupować , ale chyba nie mam innego wyjścia. W Casto też nie ma
Pozdrawiam Grażyna
ziemia z pasłęka co ja tak chwalicie to zwykły szajs przenawożona i w dodatku z pleśnia lepiej skomponowac sobie swoja własna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Uważam , że jednak to kwestia niedoświetlenia, jest ich dużo stoją chyba na parapecie więc światła im raczej brakuję . W tej chwili to najwyższa pora przepikować je aż po liścienie.Kolorowy pisze: jeżeli to nie kwestia temperatury lub niedoświetlenia
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 lut 2012, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki
Trzymam je w najchłodniejszym pokoju, w drzwiach balkonowym, jednakże po stronie zachodniej (mam do dyspozycji tylko wschód lub zachód).
Właśnie w ten sposób chcę je ratować, przepikuję je do plastikowych przezroczystych kubków do napojów, aż od same listki.
Zastanawiam się czy właściwe liście na moich pomidorkach nie są zbyt niedorozwinięte?
No a wiadomo, nasion z aukcji nie wolno mi zmarnować
Trzymam je w najchłodniejszym pokoju, w drzwiach balkonowym, jednakże po stronie zachodniej (mam do dyspozycji tylko wschód lub zachód).
Właśnie w ten sposób chcę je ratować, przepikuję je do plastikowych przezroczystych kubków do napojów, aż od same listki.
Zastanawiam się czy właściwe liście na moich pomidorkach nie są zbyt niedorozwinięte?
No a wiadomo, nasion z aukcji nie wolno mi zmarnować
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Spróbuj zastosować ekran z folii aluminiowej od strony pokoju czyli szyba, pomidory, folia. Ja używam cienkich płyt styropianowych na które jest naklejona folia aluminiowa.
- marenka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 kwie 2012, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
do emet
bardzo bardzo dziękuję za odpowiedź
bardzo bardzo dziękuję za odpowiedź
marenka
Dzisiaj cieplutko i moje pomidory poszły na balkon na słoneczko.
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
W związku ze zbliżającymi się świętami, moja rozsada trafiła dzisiaj do foliaczka. Tam już zostaną do wysadzenia. Na noc dostaną kołderkę.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
-
- 100p
- Od: 29 sty 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale w święta będą mrozy do sześciu stopni i ogólnie ostatni powrót zimy Xpdarbo pisze:W związku ze zbliżającymi się świętami, moja rozsada trafiła dzisiaj do foliaczka. Tam już zostaną do wysadzenia. Na noc dostaną kołderkę.
Konrad a czemu masz patyczki przy pomidorach-czyżby się przewracały????
Bo jeśli tak to coś słabiutkie są ,może mają za ciepło u mnie wczoraj zauważyłam dwie sadzonki odmiany Faworyt że są takie gipkie reszta sadzonek jest oki, zabrałam te sadzonki z okna balkonowego gdzie miały gęsto i ciasno z innymi sąsiadami i są na parapecie gdzie inne pomidorki mają się super,mam nadzieję że im się polepszy-ahha i też dosypałam im ziemi
Bo jeśli tak to coś słabiutkie są ,może mają za ciepło u mnie wczoraj zauważyłam dwie sadzonki odmiany Faworyt że są takie gipkie reszta sadzonek jest oki, zabrałam te sadzonki z okna balkonowego gdzie miały gęsto i ciasno z innymi sąsiadami i są na parapecie gdzie inne pomidorki mają się super,mam nadzieję że im się polepszy-ahha i też dosypałam im ziemi
Pozdrawiam Iwona