Złodzieje ,wandale krzewów,kradzieże sprzętu w ogrodach
Re: Kradzieże z ogródków
Ech, na takie szkody trudno znaleźć skuteczny sposób:( U mnie łupem złodziejaszka padł iglak, którego wyhodowałem z nasiona (nie wiem jaka nazwa bo przywieziony z Bośni) z wyglądu niespotykany, wiec może się rzucił w oczy, koło 1m wysokości już miał ...
Pozdrawiam
Jaki? :;230tester płotów? Co mi szkodzi skakać przez płot,sam muszę pomyśleć nad pułapkami na złodziei,bo kradną mi cukinie. To jakaś nowa moda że kradną cukinie na działkach ROD?Jacyś złomiarze zabrali też metalową donicę,dziwne,bo ziemi nie wyrzucili w okolicy. Na szczęście donica z jednej strony była dziurawa,bo inaczej bym jej na działkę nie niósł.mirzan pisze:W czynie społecznym,dla dobra narodu,skakałeś przez płot?To masz nowy zawód.
a ja jak kiedyś dorwę te osóbki co mi nie dość, że ukradli wszystkie owoce z agrestu to jeszcze największy i najpiękniejszy krzak złamali z czystej złośliwości - wierzcie mi, miałam wtedy ochotę normalnie wziąć jakąś śrutówkę i powybijać....
potem przyszła kolej na pomidory, sałatę a tego co nie wzięli to poniszczyli, podeptali i powyrywali.......to jest dopiero..... bezczelność....
no i nasza kochana wanienka.....taka metalowa czy jakoś tam......
od kilku lat spokój bo wszyscy już wiedzą kto kradnie....plus patrole i spokój mamy
potem przyszła kolej na pomidory, sałatę a tego co nie wzięli to poniszczyli, podeptali i powyrywali.......to jest dopiero..... bezczelność....
no i nasza kochana wanienka.....taka metalowa czy jakoś tam......
od kilku lat spokój bo wszyscy już wiedzą kto kradnie....plus patrole i spokój mamy
U mojej babci patroli nie ma .Były. Teraz są kradzieże,niestety nikt nie potrafi złodziei dopilnować.
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze można zakopać deski z gwoździami
Tylko samemu trzeba na nie uważać.
Jako film instruktażowy, postępowania ze złodziejaszkami można polecić "Kewin sam w domu" istna kopalnia pomysłów i przy okazji niezła komedia ;)
Pozdrawiam
Oj,z tym byłby problem. Moja babcia ciocia i ja byśmy zapominali i zawsze w nie wchodzili.Ogrodnik88 pisze:Zawsze można zakopać deski z gwoździami
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 mar 2012, o 18:56
A jak podsumujecie tegoroczną zime kiedy była cisza i spokój na działkach? Mieliście przykre incydenty-kradzieże Ja posadziłem ostatnio 25 tuj na nowym ogródku (nawet nie jest cały przekopany) a już mam obawy czy . . . nie znikną
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie spokój, ale w poprzednim sezonie m zrobił ogrodzenia na 1,5m w ogródku RoD.
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie chwaląc się , miałem szczęście trafić na głupich złodziei Stały sobie stare drzwi samochodowe , to je sobie wzięli , a nie zabrali 400 kg pręta zbrojeniowego przygotowanego na fundament tunelu
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Nie obrażaj złodziei, bo się poprawią i wrócą.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Zibi_41
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
Teraz , gdy na działkach nocuje już kilku Hajerów , to zdrowiej dla nich jest nie wracać
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
- anutka_k
- 100p
- Od: 2 maja 2010, o 20:57
- Kontakt:
U nas ukradli wannę i jak przerzucali przez płot to powyginali cały .Ale na szczęście mamy już kupców na naszą działeczkę , szkoda sprzedawać ale kupiliśmy domek i tam mamy ogród a w grudniu urodziła nam się córcia więc nie damy rady i tam i tu robić .
Teraz zbieram siły na to żeby tu ładnie urządzić ogródek
Teraz zbieram siły na to żeby tu ładnie urządzić ogródek
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.