Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
moonniiaa
Te zmiany na jednym liścieniu o niczym nie świadczą. To może być nawet efekt mechanicznego uszkodzenia podczas pikowania. Istotny będzie wygląd nowych liści wypuszczonych po przepikowaniu. I nie oglądaj swoich pomidorów po tysiąc razy dziennie, bo nie pomidory a Ciebie trzeba będzie leczyć.
Pozdrawiam
Te zmiany na jednym liścieniu o niczym nie świadczą. To może być nawet efekt mechanicznego uszkodzenia podczas pikowania. Istotny będzie wygląd nowych liści wypuszczonych po przepikowaniu. I nie oglądaj swoich pomidorów po tysiąc razy dziennie, bo nie pomidory a Ciebie trzeba będzie leczyć.
Pozdrawiam
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fakt! Ale łatwo ci powiedzieć!
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
konrad008d te pomidory na pierwszym zdjeciu to na pewno betalux? Nie są do nich podobne
Twoje sadzonki trochę się wyciągnęły, mają za ciepło, albo za mało światła.
Yvona - niektóre zebry i kozulowe pomidory mają takie dziwaczne, wydłużone liście. Nie przejmuj się ich wyglądem
Twoje sadzonki trochę się wyciągnęły, mają za ciepło, albo za mało światła.
Yvona - niektóre zebry i kozulowe pomidory mają takie dziwaczne, wydłużone liście. Nie przejmuj się ich wyglądem
Pozdrawiam, Maciek.
-
- 50p
- Od: 20 sty 2012, o 20:33
Gunar to jest pomidor, tylko nasionko pomidora musiało sie zapodziać darczyńcy do paczuszki z mixem papryk:) tylko nie mam pojęcia jaki to pomidor, zobaczymy jak zaowocuje:)GunnarSK pisze:Nawet nie wiem, jak prowadzić papryki, i w tym roku nie mam żadnych z nasion. Najważniejsze chyba jest, żeby nie zostawić pierwszych kwiatów do owocowania.pafcio pisze:jak będzie widno to zrobię fotki, ale wilki puszcza egzemplarz który wykiełkował z nasion "papryka słodka mix" z akcji:D siany w połowie lutego:) więc już sporawy jest:D u mnie roboczo nazwany jest tak jak podałem "papryka słodka mix" a co z niego wyrośnie... nawet nie wiem czy jest samokończący czy nie:) ale tak czy siak będzie szedł na 1 ped w tunelu:)
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zastanawiały mnie te podwijające się liście u zeberek, ale odpuściłam sobie-co ma być to będzie, tym bardziej, że u jedej z forumowiczek też są takie. Faktem jest, że inne liście wychodzą-normalne
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
U mnie u fioletowych zebr lekko podwijają się listki. Poza tym wszystkie zgubiły liścienie
- moonniiaa
- 100p
- Od: 13 sty 2012, o 08:55
ej, no proszę Cie, a da się tak bez ciągłego oglądania? To mói pierwsi podopieczni tak bardzo ważni, za rok będę bardziej wyluzowana (a może nie )forumowicz pisze:I nie oglądaj swoich pomidorów po tysiąc razy dziennie, bo nie pomidory a Ciebie trzeba będzie leczyć.
Te zamiany są na obydwu listkach i obydwu liścieniach. Jakby były na jednym to pewnie też bym to zrzuciła na uszkodzenia. No nic, będę obserwować - może nie 1000 razy dziennie, ale kilkanaście to na pewno
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2011, o 13:43
Ponieważ początkuję, powiedzcie mi proszę gdzie kupuje się w Łodzi takie fajne "tutki" do pikowania, może ktoś wie?
Pozdrawiam Grażyna
-
- 50p
- Od: 20 sty 2012, o 20:33
Tak jak obiecałem, w załączniku pomidor któremu oberwałem 3 wilki.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
kaba303- "tutki" co to takiego?
pafcio- ten pomidor to do tunelu czy na pole, bo jak na pole to jeszcze ponad miesiąc się będzie męczył w tym kubku, chyba że go jeszcze przesadzisz.
pafcio- ten pomidor to do tunelu czy na pole, bo jak na pole to jeszcze ponad miesiąc się będzie męczył w tym kubku, chyba że go jeszcze przesadzisz.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2011, o 13:43
"tutki" to te pojemniczki u Ciebie
Pozdrawiam Grażyna
Tak trochę myślałam że o to Ci chodzi tylko u mnie to nosi nazwę cylindry. Ja kupiłam w sklepie ogrodniczym na targu są b. dobre bo przy wysadzaniu rozpina się je i pomidory wsadza się do ziemi z nienaruszoną bryłą korzeniową.