Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2011, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Ponieważ początkuję, powiedzcie mi proszę gdzie kupuje się w Łodzi takie fajne "tutki" do pikowania, może ktoś wie?
Pozdrawiam Grażyna
-
- 50p
- Od: 20 sty 2012, o 20:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak jak obiecałem, w załączniku pomidor któremu oberwałem 3 wilki.
![Obrazek](http://img62.imageshack.us/img62/797/pict0858q.jpg)
Pozdrawiam
Paweł
![Obrazek](http://img62.imageshack.us/img62/797/pict0858q.jpg)
Pozdrawiam
Paweł
kaba303- "tutki" co to takiego?
pafcio- ten pomidor to do tunelu czy na pole, bo jak na pole to jeszcze ponad miesiąc się będzie męczył w tym kubku, chyba że go jeszcze przesadzisz.
pafcio- ten pomidor to do tunelu czy na pole, bo jak na pole to jeszcze ponad miesiąc się będzie męczył w tym kubku, chyba że go jeszcze przesadzisz.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2011, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"tutki" to te pojemniczki u Ciebie ![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Pozdrawiam Grażyna
Tak trochę myślałam że o to Ci chodzi tylko u mnie to nosi nazwę cylindry. Ja kupiłam w sklepie ogrodniczym na targu są b. dobre bo przy wysadzaniu rozpina się je i pomidory wsadza się do ziemi z nienaruszoną bryłą korzeniową.
Przeczytałam,że niektórzy z Was stosują ekrany z folii aluminiowej,więc mąż dostał zadanie
Dziś już pomidorki nie wyciągają się tak jak wcześniej w stronę okna,jest naprawdę dużo lepiej
Polecam wszystkim coś takiego przy małej ilości światła.
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/7158/05042012175.jpg)
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Dziś już pomidorki nie wyciągają się tak jak wcześniej w stronę okna,jest naprawdę dużo lepiej
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
Polecam wszystkim coś takiego przy małej ilości światła.
![Obrazek](http://img207.imageshack.us/img207/7158/05042012175.jpg)
Nie oglądaj się za siebie-może Coś właśnie Cię dogania.
- moonniiaa
- 100p
- Od: 13 sty 2012, o 08:55
Ja też jak przeczytałam o tym patencie z folia aluminiową to zrobiłam sobie takie ekrany i jak testowałam i np. na dzień stawiałam roślinki bez ekranu, to widać kolosalną różnicę. Przy ekranie w ogóle sie nie przechylaja do okna i tak nie wybiegają. Więc pomysł naprawdę super.
- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Widocznie tak wszystcy będą robić.moonniiaa pisze:Ja też jak przeczytałam o tym patencie z folią aluminiową to zrobiłam sobie takie ekrany i jak testowałam i np. na dzień stawiałam roślinki bez ekranu, to widać kolosalną różnicę. Przy ekranie w ogóle się nie przechylają do okna i tak nie wybiegają. Więc pomysł naprawdę super.
pozdrawiam, Gunnar
-
- 50p
- Od: 26 sty 2011, o 19:50
Bardzo się ciesze ,bo to mój patent.Wesołych Świąt-Babcia360
No to bardzo dziękujemy za patentbabcia360 pisze:Bardzo się ciesze ,bo to mój patent.Wesołych Świąt-Babcia360
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Również życzę Wesołych Świąt
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Nie oglądaj się za siebie-może Coś właśnie Cię dogania.
Ekrany, nie koniecznie, trzeba robić z folii aluminiowej. Nada się rówież, zwykły, byle biały, arkusz papieru. Białe zasłony, jeżeli takowe ktoś posiada, również.
Chciałbym zwrócić uwagę forumków, na ciekawy patent, widoczny na fotce Aniusi. Chodzi o podwyższenie, na którym stoją kubki. Zapewnia to większą ilość światła dziennego w ciągu doby. W przypadku niskich jeszcze roślin, nie jest to bez znaczenia. Polecam![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Chciałbym zwrócić uwagę forumków, na ciekawy patent, widoczny na fotce Aniusi. Chodzi o podwyższenie, na którym stoją kubki. Zapewnia to większą ilość światła dziennego w ciągu doby. W przypadku niskich jeszcze roślin, nie jest to bez znaczenia. Polecam
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
winterek, czytałem w którymś z wątków, że niepognieciony arkusz folii aluminiowej odbija 50% więcej światła niż biała kartka papieru, z kolei pognieciona folia odbija tyle samo, co owa kartka ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie będzie ekran, ale to niewiele da, bo ja mam za dużo tego wszystkiego. Tak, czy siak pomysł super i już przygotowałam sobie Koc Ratunkowy, z którego zrobię ww ekranik. Będzie to również osłona, bo moje koty ciągle wędrują w tą i z powrotem i trzeba otwierać balkon.
Serdeczne dzięki!
Serdeczne dzięki!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
Zgadza się, folia aluminiowa, odbija więcej światła. Działa trochę, jak zwykłe lustro. Jest jednak bardziej kłopotliwa w użyciu. Zwykły biały brystol, a nawet kartki papieru do drukarki, zdadzą w tym przypadku egzamin.
Co do koca, pomysł b. dobry, aczkolwiek nie wydaje mi się, by dla kotów, był przeszkodą nie do sforsowania.
Co do koca, pomysł b. dobry, aczkolwiek nie wydaje mi się, by dla kotów, był przeszkodą nie do sforsowania.
Czy jest ktoś w stanie logicznie wytłumaczyć, czemu pomidory cornabel F1 siane 20 lutego wyglądają teraz jak kalman siany 15 marca? Co może tak spowolnić wzrost pomidorów jednocześnie nie zabijając ich?