Lewkonia
-
- 50p
- Od: 20 kwie 2010, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lewkonia
Moim chyba się polepszyło jak powędrowały do szklarenki na taras, gdzie podlewam minimalnie.
Agnieszka
- monika25
- 50p
- Od: 20 mar 2012, o 08:52
A moje jakby straciły kolor, jakieś takie jasno zielone się zrobiły ale jak na razie jeszcze trzymają pion i nie padają
"Kwiat jest uśmiechem rośliny"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 11 lut 2012, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
I jak tam wasze po przepikowaniu lewkonie się czują. Bo z moich wysianych 50 sztuk pozostało tylko po przepikowaniu 17 sztuk.
I tak wyglądają teraz:
No i mam mały problem, bo jak na cały dzień zasłoniłem lewkonie i miały wyodrębnić się "pełne i niepełne" lewkonie ale nic takiego nie wyszło.
Na to wygląda że mam jednego rodzaju, ale jakie to z całą pewnością wyjdzie jak będą kwitnąć.
A może inny jest sposób ?
I jak tam wasze po przepikowaniu lewkonie się czują. Bo z moich wysianych 50 sztuk pozostało tylko po przepikowaniu 17 sztuk.
I tak wyglądają teraz:
No i mam mały problem, bo jak na cały dzień zasłoniłem lewkonie i miały wyodrębnić się "pełne i niepełne" lewkonie ale nic takiego nie wyszło.
Na to wygląda że mam jednego rodzaju, ale jakie to z całą pewnością wyjdzie jak będą kwitnąć.
A może inny jest sposób ?
Monika to normalne moje też się takie zrobiły
Barkaskarfre z moich niestety też ocalało tylko 50% ale te co zostały wyglądają na zdrowe (odpukac) i mają już po 4 liście właściwe więc mam nadzieje że wytrwają
Barkaskarfre z moich niestety też ocalało tylko 50% ale te co zostały wyglądają na zdrowe (odpukac) i mają już po 4 liście właściwe więc mam nadzieje że wytrwają
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 mar 2012, o 12:58
A ja nie straciłem żadnej na razie.
I tak teraz wyglądają.
I wysiałem resztę nasion.
I tak teraz wyglądają.
I wysiałem resztę nasion.
- monika25
- 50p
Aster_212 ile dni mają lewkonie z pierwszego zdjęcia? wygladają super moje są trochę większe od twoich na drugim zdjęciu i od jakiegoś czasu stoją w miejscu
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 14 mar 2012, o 12:58
monika25 te na pierwszym zdjęciu wysiałem 24 II.
Te drugie nie pamiętam bo nie zapisałem sobie daty wysiewu ale około dwóch tygodni mają.
Te drugie nie pamiętam bo nie zapisałem sobie daty wysiewu ale około dwóch tygodni mają.
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Witam!
Czy jest jeszcze szansa, że będę miała kwitnące lewkoniej jak teraz dopiero posieję?
Zupełnie o nich zapomniała!
Dzięki Ci Adminie za to form
pozdrawiam
Renata
Czy jest jeszcze szansa, że będę miała kwitnące lewkoniej jak teraz dopiero posieję?
Zupełnie o nich zapomniała!
Dzięki Ci Adminie za to form
pozdrawiam
Renata
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Renzal ? spokojna głowa. Bez problemu wyrosną i zakwitną. Zwłaszcza że to kwiaty, które kwitną naprawdę bardzo długo (u mnie ? siane w marcu ? kwitły od czerwca do stycznia). Nacieszysz się nimi.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Dzięki Locutus!
Ja mam tyle pomysłów w tym roku, ze zaczynam nie ogarniać.
Aksamitki i pomidory do rozpikowania, Większość jednorocznych do wysiania, nowe nabytki do wysadzenia, a ja... siedzę i klikam na forum
Ja mam tyle pomysłów w tym roku, ze zaczynam nie ogarniać.
Aksamitki i pomidory do rozpikowania, Większość jednorocznych do wysiania, nowe nabytki do wysadzenia, a ja... siedzę i klikam na forum
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
Mogłabyś powiedzieć czy trzymasz je na parapecie? Piękne sadzonkimonika25 pisze:Aster_212 ile dni mają lewkonie z pierwszego zdjęcia? wygladają super moje są trochę większe od twoich na drugim zdjęciu i od jakiegoś czasu stoją w miejscu
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2007, o 23:04
Witam wszystkich, przedstawiam moje lewkonie , na drugim zdjęciu widać różnicę w kolorach roślinek, mniemam więc, że ciemniejsza będzie pojedyncza . Ogólnie roślinki są bardzo zróżnicowane pod względem wielkości, czasami korci mnie aby te "kurduple" usunąć, ,puste plamki-pozostałości po padniętych egzemplarzach . Często je spryskuje-czego efektem są białe plamki na liściach (twarda woda).
pozdrawiam,
Artur
Artur
- monika25
- 50p
nie wiem co źle zrobiłam ale moje lewkonie prawie wygineły zostało kilka sztuk i chyba zaczynają wychodzić listki właściwe ale strasznie powoli im to idzie dlatego parę dni temu posiałam nowe nasiona z innej firmy i mam nadzieję że wyrosną takie ladne jak u ARIUS26 możesz napisać trochę o swoich lewkoniach w jakiej temperaturze je trzymasz i czy często je podlewałeś jak wykiełkowały?pierwszy raz mam do czynienia z tymi kwiatuszkami i coś mi nie idzie
Pozdrawiam
Pozdrawiam