Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
Ewelinko nie moge wyjść z podziwu jak ogladam twoje kwiatki...wszystko takie piekne i w domu i w ogrodzie ehhh aż dech zapiera. Ja działke jak wiesz dopiero urządzam a w domu jakoś kwiaty mi sie nie trzymaja i nie wiem dlaczego Piękne to wszystko te fiołki, storczyki, skrzydłokwiat i w ogóle wszystko piękne...Pozdrawiam
agaxkub ja słyszałam że skrzydłokwiat jak nie kwitnie to najlepiej go "skarcić" i wstawić na jakiś czas do kąta albo gdzieś na podłoge za drzwi i że za jakiś czas jak powróci na swoje miejsce to zakwitnie. Powiem ci że moja ciocia i babcia tak zrobiły i nie wiem czy akurat taki zbieg okoliczności czy to co napisałam to jednak prawda bo skrzydłokwiaty pięknie zakwitły
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko U Ciebie jak zwykle wszystkie rośliny wychuchane , zadbane i
pięknie wyeksponowane .Osłonki super dobrane.
Oczywiście na temat skrzydłokwiata przeczytałam rady i też skorzystam .Mój uparciuch liście ma piękne i zdrowe ,ale kwitnąć też nie chce.
Zaraziłaś mnie pasją fiołkową .Wcześniej posiadałam dwa kolorki , teraz do kogo nie idę ,a ma fiołki to bez listka nie wychodzę.5 listeczków czeka na ukorzenienie, tylko to trochę trwa.
Ciekawa jestem tego storczyka niespodzianki , pęd kwiatowy bardzo dorodny.
Mam pytanie dotyczące hortensji , czy ona rośnie cały czas w donicy w domu?
Moja Mama ma dwie, ale na działce czy to jakaś inna odmiana ?
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :P
pięknie wyeksponowane .Osłonki super dobrane.
Oczywiście na temat skrzydłokwiata przeczytałam rady i też skorzystam .Mój uparciuch liście ma piękne i zdrowe ,ale kwitnąć też nie chce.
Zaraziłaś mnie pasją fiołkową .Wcześniej posiadałam dwa kolorki , teraz do kogo nie idę ,a ma fiołki to bez listka nie wychodzę.5 listeczków czeka na ukorzenienie, tylko to trochę trwa.
Ciekawa jestem tego storczyka niespodzianki , pęd kwiatowy bardzo dorodny.
Mam pytanie dotyczące hortensji , czy ona rośnie cały czas w donicy w domu?
Moja Mama ma dwie, ale na działce czy to jakaś inna odmiana ?
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :P
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo oryginalna ta hortensja. Nie widziałam jeszcze takiej z postrzępionymi płatkami. Kojarzy mi się z kwiatami kalmi Miałam na myśli to samo pytanie co Miluck , więc już tylko czekam
Pozdrawiam
Ogrodowe impresje
Ogrodowe impresje