Miejski ogródek Ani - moje początki
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Migdałki koniecznie trzeba owijać na zimę, mój na szczęście przetrwał i czekam na kwitnienie. No chyba, że teraz pogoda go dobije
Mszyce, to moja zmora,leci toto z sadu jak wściekłe. W zeszłym roku kilka razy musiałam pryskać rośliny. Na szczęście nic innego sie nie przyplatało. Zobaczymy w tym roku
Mszyce, to moja zmora,leci toto z sadu jak wściekłe. W zeszłym roku kilka razy musiałam pryskać rośliny. Na szczęście nic innego sie nie przyplatało. Zobaczymy w tym roku
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moje krokusy juz przekwitly ale widzialam ze sniezynki zaczynaja sie pokazywac juz myslalam, ze nic z nich nie bedzie. A teraz czekam na tulipany
piękne krokusiki
teraz to będę podziwiać u innych bo moje już przekwitły no chyba, że jeszcze jakieś wyjdą, ale już niedługo bedą tulipany i są już fiołki!
a jak tylko zaczną kwitnąć wiśnie.....ojej to będzie widok!
teraz to będę podziwiać u innych bo moje już przekwitły no chyba, że jeszcze jakieś wyjdą, ale już niedługo bedą tulipany i są już fiołki!
a jak tylko zaczną kwitnąć wiśnie.....ojej to będzie widok!
- Aancyk
- 1000p
Wy dziewczynki mieszkacie w cieplejszych regionach więc u Was wszystko kwitnie trochę wcześniej kiedy u mnie jeszcze szaro-buro. Tulipanki powyłaziły ale na razie są w pąkach, a fiołków chyba nie posiadam. Uwielbiam kwitnące wiśnie i jabłonie, mam nawet w planach chociaż jedna szczepioną,ale czekam na kwietniowe targi ogrodnicze.
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No ja jestem ciekawa kwitnienia moich drzewek, tych co to ostatnio pomyliłam i niechcący wprowadziłam Cię w błąd:;230 Pąki już są
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękny zadbany ogród
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Aancyk
- 1000p
- Aancyk
- 1000p
Dzisiaj pospacerowałam po ogrodzie i już znam przyczynę podsychania mojego świerku conica to świerkowiec większy muszę jutro pobiec po pracy po jakieś środki zapobiegawcze.
Jeszcze trochę fotek
Mój piętrus
Ogrodzenie prawie skończone
Ostatnie zakupy do pergoli - clemtisy Pilu i nowy mieszkaniec - wizytówka ogrodu
To część jeszcze nie zagospodarowana, czekałam na ogrodzenie i nareszcie już jest. Ścianę z lewej strony (wymiary ok.6mx3m) - ściana wschodnia (z lewej), chcę obsadzić pnączami. Proszę o rady jakie pnączę w miarę szybko zarosło by ścianę i ładnie wyglądało - zastanawiałam się na winobluszczem, hortensją pnącą, dławiszem???
Jeszcze trochę fotek
Mój piętrus
Ogrodzenie prawie skończone
Ostatnie zakupy do pergoli - clemtisy Pilu i nowy mieszkaniec - wizytówka ogrodu
To część jeszcze nie zagospodarowana, czekałam na ogrodzenie i nareszcie już jest. Ścianę z lewej strony (wymiary ok.6mx3m) - ściana wschodnia (z lewej), chcę obsadzić pnączami. Proszę o rady jakie pnączę w miarę szybko zarosło by ścianę i ładnie wyglądało - zastanawiałam się na winobluszczem, hortensją pnącą, dławiszem???
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, a może kokornak? Rośnie szybko, nie choruje, ma piękne dachówkowato układające się liście.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Aancyk
- 1000p
Danio dziękuję za sugestię , szczerze powiedziawszy nie znam tego pnącza, ale zaraz o nim poczytam i nadrobię zaległości. Wczoraj odkryłam też rdestówkę i bardzo mi się spodobała, zastanawiam się nad połączeniem jej i winobluszczu, widziałam na zdjęciach że ciekawie to wygląda. Co myślicie?
- Aancyk
- 1000p
Wczoraj M zabrał się do wykopania ziemi pod ścieżkę z piaskowca, która będzie przechodziła przez część ogródka, która jest jeszcze nie zagospodarowana.
Rabatka przy tarasowa, niedługo znajdzie się na niej jeszcze zeszłoroczna róża na pniu
Róże White Fairy w donicach
Pierwsi goście na kwiatach
Ulubione tulipanki botaniczne
Na koniec ponawiam prośbę o rady w sprawie pnącz do pokrycia ściany (3x6) w części gdzie będzie ścieżka.
Rabatka przy tarasowa, niedługo znajdzie się na niej jeszcze zeszłoroczna róża na pniu
Róże White Fairy w donicach
Pierwsi goście na kwiatach
Ulubione tulipanki botaniczne
Na koniec ponawiam prośbę o rady w sprawie pnącz do pokrycia ściany (3x6) w części gdzie będzie ścieżka.