U mnie wzeszło obesum z żółtymi i białymi listkami, na razie wygląda tak samo jak inne obesum.
Przemo - mam to samo spostrzeżenie do somalense. Praktycznie wysiew na podłoże i jedynie delikatne zroszenie podłoża.
Dzięki ale ja póki co tym nie handluje, ceny niskie bo nie liczyłem razy 2 za każde nasiono... A świeże bo nie z ebay tylko ze szkółki....czarny07 pisze:Polecam wszystkim nasiona od eikoden`a na początek wysiałem u dziewczyny 7 obessum - wzeszły wszystkie,sobie wysiałem somalense z 6 wzeszło 5 -bardzo dobra jakość nasion,szybka wysyłka.Ogólnie duży profesjonalizm.Nasiona,duże dorodne co przełożyło się na kiełkowanie,a i cena bardzo ale to bardzo dobra,na allegrooo nawet po tyle nie kupicie.Dzięki temu,że tyle wzeszło a to pierwszy siew mojej dziewczyny i od razu taki efekt 7 na 7 nasion zaraziła się adeniamiDziękuję raz jeszcze eikoden
Cena za odmianę uwarunkowana jest ilością pozyskiwanych nasion, z tego co się orientuje najmniej jest Thai Socotranum. Nawet na www jest opisane:dawid24 pisze:Przepraszam za głupie pytanie ale mógłby ktoś mnie oświecic czemu arabicum jest droższe od adenium dostępnego na allegrooo?
Zauważyłem że na ebay 50 sztuk adenium kosztuje 15zl ale już adenium arabicum 5 sztuk kosztuje 10zl .