Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2

Post »

Dzięki , Kasiu, za wyjaśnienie , bo już się zastanawiałam , czy czegoś nie "skopałam" przy oznaczaniu pojemników :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
moniasweden
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 mar 2012, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za dobre rady lecę po pojemniki i szykować chłodniejsze miejsce, może co się uratuje :wink:
Wiedze i doświadczenie może z czasem zdobędę :idea: a że na błędach to cóż takie jest życie :wit
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W sumie to już przestałam liczyć :;230 :;230 :;230 , zdjęcie buszu, to tylko jedna strona tunelu ;:224 ;:209 , ale tak wszystkiego będzie koło 400 sadzonek. ;:oj
pozdrawiam, Anita
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

;:oj 400 -tzn na bazarku będziesz stać :?: :lol:
Bo 400 to nawet 5 rodzin 4 osobowych nie przeje :shock:
Nitka ,a ile odmian :?: :!:
Co one takie jasne :?:
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p

Post »

Kochani no bo tak. Odmian 68 - nic nie poradzę, że jak dorwę coś nowego, to wypróbować muszę.. ;:224
Średnio, po 5 nasionek z każdej odmiany ( no bo niewiadomo co się po drodze wydarzy - nieszczęścia chodzą po ludziach ), ale że ja jakieś takie szczęście do roślin mam, to straty na palcach jednej ręki mogę policzyć, no a nadwyżki przecież nie wyrzucę. Część pójdzie do tunelu, w sumie dwóch, część dla mamy, część do gruntu, a na resztę sąsiedzi już zacierają ręce. ;:108
Około 400szt. ale razem z papryką :wink:
A jasne wyszły, bo słońce ostre - ogólnie są w dobrej formie.
Za dwa tygodnie planuję wysadzać na miejsce stałe, te większe sadzonki oczywiście, bo siałam w trzech turach.
Świrnięta jestem - wiem.. :;230 ;:170 ;:209
pozdrawiam, Anita
Kasencja

Post »

E tam świrnięta. Ja też mam ok. 260 - 280 pomidorów ( nie wiem, bo też przestałam liczyć), ok. 110 papryki, do tego dochodzą różne inne ( ogórki, bakłażany ).
Część jutro oddaję, bo pomidorów potrzebnych mi jest 180 sztuk :wink: . Ale wolałam mieć mały zapas :) .
A jeśli nawet jesteś świrnięta, to sama nie jesteś ;:209 .
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Do kupy siebie też zaliczam 8-) :!:

Mój syn dzisiaj właśnie odrabia lekcje na .....kolanie .Podpórkę ma taką tackę do kawy 8-)

Dopiero na weekend towarzystwo do folii poprowadzę ,bo np wczoraj brunera w folii poooooszła -8 było :!:

...,a pamiętam jak kiedyś TYLE nasiałam,że sadzenie kończyłam w czerwcu .Nie przewidziałam TYLKO ,że jak to zacznie owocować :shock: to zagubię się całkowicie :lol: Teraz mądrzejsza jestem (BZDURY) I GUBIĘ SIĘ DALEJ :!:
Zdiagnozować można to jednym słowem ŚWIR POMIDOROWY 8-) :!:
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00

Post »

To ja dziewczyny należę też do świrniętych, troszkę o kilkadziesiąt sztuk bardziej od Was :D tyle, że zamierzam właśnie na targ jechać, wiele nie zarobię ale to na próbę, na przyszły rok, ale ja młodsza, starych weteranów handlowców nie przegryzę :D
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p

Post »

ida74 pisze:...,a taki listek piękny :lol:
Dobra, wiem że nic nie wiem :;230
Ida, jak już wreszcie ustalę moją pomidorową listę, to może też 'zmądrzeję', choć póki co, się nie zanosi. ;:224 :;230
Kasia, dobrze że jeszcze ma gdzie spać. :;230
pozdrawiam, Anita
winterek
500p
500p
Od: 8 lis 2010, o 21:17

Post »

Kasencja pisze:Zależy który Brandywine. Czerwony ma ziemniaczane, żółty też. Czarny ma regularne.
Kasiu, z całym szacunkiem, Brandywine czarny, (są dwie odmiany), posiada liście ziemniaczane. Jeśli Twój, ma regularne, nie jest prawidłową odmianą. Z Brandywine czerwonymi, jest dokładnie odwrotnie. Rozumiem, że pomyliłaś tu Brandywine Red, lub Landis, (czerwone), ze zwykłym Brandywine, zaliczanym umownie, do pomidorów różowych. Ten, powinien mieć właśnie liście ziemniaczane.
Pozdrawiam.
Kasencja

Post »

W tamtym roku miałam Brandywine zwykły, bez żadnych dopisków i Brandywine Sudduth Strain. Oba miały liście ziemniaczane. Gunnar kiedyś tu wspomniał, że są jeszcze inne odmiany Brandywine, ale jakie mają liście, to nie wiem.
W tym roku mam jeszcze Black i Yellow i żółty ma ziemniaczane, a czarny regularne i tak też było w opisie jak kupowałam :roll: .
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Część pomidorków została dziś przesadzona z palet do kubków 0,5 l

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

forumowicz, jaki masz program do retuszu, że wydobyłeś taką soczystą zieleń. U mnie jest problem z temperaturą, bo trochę oszczędzam na opale.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”