W tym roku mam jeszcze Black i Yellow i żółty ma ziemniaczane, a czarny regularne i tak też było w opisie jak kupowałam
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
W spisie odmian warzyw z 1998 r znalazłam opisy 21 mutacji czerwonego Brandywine, część z nich ma liście ziemniaczane, część regularne. Brandywine (malinowy) ma opisane 50 mutacji, z czego większość posiada ziemniaczane liście. U niektórych nie ma w opisie wzmianki o kształcie liści. Yellow Brandywine ma opisane 21 mutacji, też w większości liście ziemniaczane, w niektórych opisach nie ma wzmianki o liściach. Do tej pory na pewno liczba mutacji tej odmiany wzrosła...basow@ pisze:Mam pytanie. Jakie liście ma Brandywine? Ziemniaczane , czy "normalne" , pomidorowe? Mam tego pomidora z 2 różnych źródeł i okazały się roślinami o innych liściach. Teraz trochę zgłupiałam, i nie bardzo wiem , który z nich to ten właściwy...
Po prostu postanowiłem otworzyć dla swoich wnuków pomidorowy albumsebapila pisze:forumowicz spapugo wałeś od Kasi podpisywanie fotek? Hehe
Niezmiennie mnie rozbawiasz!forumowicz pisze: PS Małgosiu, Twoje uznanie mi znakomicie rekompensuje trud włożony w uprawę.
Czym sobie zasłużyłem?ida74 pisze:Maciek-Suppa czy ja się mogę Ci oświadczyć![]()
Cudeńka, forumowiczforumowicz pisze:Część pomidorków została dziś przesadzona z palet do kubków 0,5 l