Ogród Danusi cz. 2
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Danusi cz. 2
Ja do morza mam spory kawałek , ale Zalew Szczeciński nie należy do ciepłych i spokojnych . Za to zima tu łagodna i latem upały nie dokuczają .
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witaj Danusiu
W pięknym miejscu masz ogród i klimat o wiele cieplejszy niż u mnie
Muszę wrócić do I części i poczytać od początku, dopiero wtedy można ocenić całość.
Jestem niecierpliwa i chciałabym mieć od razu "dorosły" ogród.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Danusiu u mnie wczoraj było super.Troszeczkę pogrzebałam w ziemi.Kwiatuszki od Ciebie posadziłam. Hortensja mimo,że była w donicy z ziemią zmarniała Listki jej zwiędły Jak myślisz odbije?Zrobiłam jej szklarenkę z butelki
- Tacca
- Kontakt:
Helenko goście zawsze mile widziani.
Ewuś na pewno odbije , tylko daj jej dużo pić , posadź płytko, obsyp korą . Zdejmij okrycie , nie jest potrzebne, jak wyjdzie słońce to ją ugotujesz. Ten krzak rósł na przeciągu przez całą zimę , niczym nie okrywany.
Ewuś na pewno odbije , tylko daj jej dużo pić , posadź płytko, obsyp korą . Zdejmij okrycie , nie jest potrzebne, jak wyjdzie słońce to ją ugotujesz. Ten krzak rósł na przeciągu przez całą zimę , niczym nie okrywany.
- Tacca
- Kontakt:
Dziś pada pierwszy wiosenny deszczyk , jest ciepło , bez wiatru, i w powietrzu unosi się zapach ziemi.Jest pięknie , kocham taką pogodę , mam wrażenie że w taki dzień jak dzisiejszy wszystkie rośliny są zadowolone, ptaki w lesie szleją , jest strasznie gwarno, ten hałas echem rozchodzi się po całym ogrodzie.
I wreszcie pierwsze wiosenne kwiatki się otworzyły.
I wreszcie pierwsze wiosenne kwiatki się otworzyły.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale u ciebie wiosennie Danusiu, ja już hulam po działce ale kwiatki jeszcze mizerne niestety , może ja nie mam jeszcze takich typowo wiosennych, muszę to naprawić
- Tacca
- Kontakt:
Iwonko u mnie to pierwsze i do tego małe ale na foto ładnie , jak patrze na fotki to od razu robi się raźniej.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,ile już pięknych kolorów u ciebie.Taki deszczyk też by się przydał,bo dzisiaj dużo posiałam,ale chyba jutro podłączę wąż pod stydnię.
- Tacca
- Kontakt:
Małgosiu kolorki rzeczywiście śliczne tylko jeszcze mało , ale mojej magnolii już pękają pąki i widać fioletowy kolorek , za chwilę będzie obsypana kwiatami i gruszka zaraz będzie biała i porzeczka ma już zielone listki, robi się coraz ładniej. A dziś rozebrałam dekoracje świąteczne i mchem przystroiłam dendrobium, bo w doniczce już miał za ciasno a większej nie mam.
- Tacca
- Kontakt:
Myślę że będzie mu dobrze , siedzi w drobnej korze z ziemią , mech jest grubasek to może podłoże nie będzie za szybko przesychało.
- Tacca
- Kontakt:
Wczoraj rano popryskałam drzewa owocowe od grzyba i robali , bo jabłonki i grusza mają już różowe pąki , lada dzień się otworzą, i cieszę się bardzo że zdążyłam bo po południu zaczęło padać , Jestem od rana mocno zasmarkana, z nosa leci jak z fontanny , więc gapie się na razie tylko przez okno i podziwiam trawniczek. Jeszcze wczoraj wyglądał na lekko zabiedzonego a po wczorajszym deszczyku aż miło patrzeć , i na krzakach porzeczek nagle się zazieleniło.Tylko słoneczka jeszcze nie widać , wyszłam na chwilką na ganek ,a z lasu dochodzi głośny świergot ptaków .W oczku mam pełno osadu ale jeszcze za zimno i M czeka z czyszczeniem na lepszą pogodę, boję się że nitkowate glony zaraz ruszą do ataku. Lilie wodne też pomału wyciągają listki. W ubiegłym roku wsadziłam liliową , podobno ciężko znoszą zimę, ale widzę że reż puszczają listki.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danusiu, piękne zwiastuny wiosny
Czytam że owocowe drzewka psiknełas na grzyba. Czy i ja powinnam czymś już opryskać moje młode drzewko czereśniowe ?????????
Czytam że owocowe drzewka psiknełas na grzyba. Czy i ja powinnam czymś już opryskać moje młode drzewko czereśniowe ?????????