Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród- mój azyl -JolantaG -część 8
Joluś zakupy super
u ciebie już dużo kwitnie u mnie w tym roku chyba bardzo dużo cebulowych mi padło
mam nadzieję, że niektóre jeszcze wyjdą , miodunka ani sasanki tez jeszcze nie wylazły
co za zima
ale bądźmy dobrej myśli
u ciebie już dużo kwitnie u mnie w tym roku chyba bardzo dużo cebulowych mi padło
mam nadzieję, że niektóre jeszcze wyjdą , miodunka ani sasanki tez jeszcze nie wylazły
co za zima
ale bądźmy dobrej myśli
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu aż trudno uwierzyć, ze już gdzieś kwitnie tyle pięknych kolorowych kwiatów. Sasanki cudo, kocham te kwiaty, moje jeszcze maleńkie, dopiero wyłażą.....
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu..to co u ciebie już kwitnie to u mnie albo jeszcze z pod ziemi nie wyszło, albo dopiero wyłazi. Piękne miodunki..moich jeszcze nie widać a przecież ty ode mnie tak blisko. . Piękne zakupy..a może zaliczysz jeszcze targi w Opatówku.
Witaj Jolu, świetne wejśce w nowym wątku, wiosna zawitała do ciebie na dobre, tyle różnych kwiatów już kwitnie nawet miodunka u mnie dopiero z ziemi wychodzi. Zakupy to same piękności, najbardziej podoba mi się "rozczochrana" sosenka.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu dobrze że kupiliście himalajskiej. u mnie zgniła a dałam za nią w zeszłym roku ponad 60 zł .
Dziś poszłam zobaczyć a tam tylko zgnilizna a była taka olbrzymia cebulka .
Zrobiłam jej drenaż i dobrą przepuszczalną ziemię to nie pomogło .
Genia
Dziś poszłam zobaczyć a tam tylko zgnilizna a była taka olbrzymia cebulka .
Zrobiłam jej drenaż i dobrą przepuszczalną ziemię to nie pomogło .
Genia
-
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Jolu tyle Ci kwitnie
Kokoryczki są przepiękne ,kupiłam sobie właśnie 3 .Żurawki po zimie to tragedia .Jak odbiją jeżeli odbiją to postanowiłam,że powsadzam je do donic i na zimę będę je przechowywała w folii pod przykryciem.Tyle kasy na to wszystko idzie ,to trzeba jakoś się ratować.
U Ciebie wiosna w rozkwicie,a u mnie leży śnieg
Kokoryczki są przepiękne ,kupiłam sobie właśnie 3 .Żurawki po zimie to tragedia .Jak odbiją jeżeli odbiją to postanowiłam,że powsadzam je do donic i na zimę będę je przechowywała w folii pod przykryciem.Tyle kasy na to wszystko idzie ,to trzeba jakoś się ratować.
U Ciebie wiosna w rozkwicie,a u mnie leży śnieg
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Już znalazłem; to stokrotki 'Pomponette'niestety nie znam nazwy odmiany tych stokrotek
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
A ja Ci podam nazwę białej miodunki ;) Z resztą mam ją od Ciebie
To ' Albocorollata' ;)
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IRYSKU ,okrywałam dużymi donicami .Żyje i ma się dobrze .
To co okrywałam ,czyli lilie,tulipany ,korony piwonie drzewiaste itp .mają się dobrze .Niestety hortensje ogrodowe ucierpiały .
GRZESIK ,JACKU ,dzięki za nazwy .
IDO ,u mnie żurawki odżywają ,ale niestety nie wszystkie .Część jest kompletnie czarnych .
Mam ,a raczej miałam ich sporo więc doniczkowanie i chowanie do tunelu, nie wchodzi w grę .
GENIU ,lilia himalajska to dosyć trudny przypadek i szkoda by mi było ,na nią tyle kasy .
IRENKO ,dzięki .
ZENIU Opatówek to nie moje strony .Troszkę daleko .Bliżej mam Przygodzice .
Miodunki mi już powschodziły ,chociaż nie wszystkie .Te co nie wzeszły ,to już pewnie przeszłość ,bo rosły obok siebie . Martwię się też brunerami .Żadna się nie pokazała.Miałam ich chyba z 8 odmian .
ROSA .
AGNESS i na Twoją wiosnę przyjdzie czas .
BOŻENKO ,bądźmy dobrej myśli .Nic innego nam nie pozostało.
KAZIK ,szkoda roślinek ,ale ruch w interesie musi być .
To co okrywałam ,czyli lilie,tulipany ,korony piwonie drzewiaste itp .mają się dobrze .Niestety hortensje ogrodowe ucierpiały .
GRZESIK ,JACKU ,dzięki za nazwy .
IDO ,u mnie żurawki odżywają ,ale niestety nie wszystkie .Część jest kompletnie czarnych .
Mam ,a raczej miałam ich sporo więc doniczkowanie i chowanie do tunelu, nie wchodzi w grę .
GENIU ,lilia himalajska to dosyć trudny przypadek i szkoda by mi było ,na nią tyle kasy .
IRENKO ,dzięki .
ZENIU Opatówek to nie moje strony .Troszkę daleko .Bliżej mam Przygodzice .
Miodunki mi już powschodziły ,chociaż nie wszystkie .Te co nie wzeszły ,to już pewnie przeszłość ,bo rosły obok siebie . Martwię się też brunerami .Żadna się nie pokazała.Miałam ich chyba z 8 odmian .
ROSA .
AGNESS i na Twoją wiosnę przyjdzie czas .
BOŻENKO ,bądźmy dobrej myśli .Nic innego nam nie pozostało.
KAZIK ,szkoda roślinek ,ale ruch w interesie musi być .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu a ja się chciałam uczyć na własnych błędach , może gdyby była inna zima to lilia himalajska by przetrwała.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu..u mnie pokazała się tylko jedna miodunka. . Bruner nie miałam aż tylu..w zeszłym roku zakupiłam u Igi dwie, to były moje pierwsze. Także ich nie widzę...czyżby było już po nich. . A tak się z nich cieszyłam.JolantaG pisze:Miodunki mi już powschodziły ,chociaż nie wszystkie .Te co nie wzeszły ,to już pewnie przeszłość ,bo rosły obok siebie . Martwię się też brunerami .Żadna się nie pokazała.Miałam ich chyba z 8 odmian .
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Właśnie nabierałam ochoty na piwonie drzewiaste, ale jak trzeba zabezpieczać na zimę to jakoś mi chętka przeszła.
Nie zaglądałam do swoich miodunek, ale mam nadzieję że żyją....
Nie zaglądałam do swoich miodunek, ale mam nadzieję że żyją....
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IRYSKU ,pisząc o okrywaniu donicami ,miałam na myśli to ,że teraz je tak okrywałam .
W zimie miały solidne kopczyki z kompostu i ściółki z lasu ,bo mieszkam przy lesie .
COMCIU ,wiem ,że u Ciebie roślinki nie mają lekko .Jednak w Twoim zacisznym ogrodzie, prawie wszystko ma szanse, na przetrwanie zimy .
ZENIU ,mam nadzieję ,że brunery się jeszcze pokażą. OBY .
GENIU ,dość kosztowne ,to uczenie się na własnych błędach .
Niestety zima była sroga,na dodatek bez śniegu i jeszcze ta Twoja ciężka ziemia ,niestety zrobiła swoje .Strat sporo ,ale trzeba żyć dalej .Żal roślinek ,trzeba będzie kupić nowe .
W zimie miały solidne kopczyki z kompostu i ściółki z lasu ,bo mieszkam przy lesie .
COMCIU ,wiem ,że u Ciebie roślinki nie mają lekko .Jednak w Twoim zacisznym ogrodzie, prawie wszystko ma szanse, na przetrwanie zimy .
ZENIU ,mam nadzieję ,że brunery się jeszcze pokażą. OBY .
GENIU ,dość kosztowne ,to uczenie się na własnych błędach .
Niestety zima była sroga,na dodatek bez śniegu i jeszcze ta Twoja ciężka ziemia ,niestety zrobiła swoje .Strat sporo ,ale trzeba żyć dalej .Żal roślinek ,trzeba będzie kupić nowe .