Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Jagódko - prymulki są super. Ja u siebie posadziłąm niestety tylko jedną ( totalny brak miejsca) wybrałam zieloniastą 'Francescę' ( mam nadzieję ze nie pomyliłam pisowni )
A jeśli chodzi o zdjęcia - ja obecnie korzystam z programu "picasa", może znasz ? Też wykorzystałam limity na fotki na innych serwerach, a na razie chcę uniknąc płacenia
A jeśli chodzi o zdjęcia - ja obecnie korzystam z programu "picasa", może znasz ? Też wykorzystałam limity na fotki na innych serwerach, a na razie chcę uniknąc płacenia
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
piękne, piękne prymule
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Ale piękne prymulki, takie niespotykane. Ja w zeszłym roku miałam jedną cudną ,ale nie podlewałam w lecie i padła
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Akl62...witaj Dziewczyno z Beskidu Śląskiego ...to nie tak daleko odemnie .
Zapraszam w każdej chwili ...nawet w realu .
O pierwiosnkach , to sama jeszcze pięć lat temu nie wiedziałam ,że jest tyle gatunków i ...wpadłam po uszy .
Clerodendrum ugandense ( popularne błękitne motylki ) , to ulubione kwiatki wielu Forumek ...moje zresztą też .
Aguś...'Francesca ' jest przepiękna , nie mam jej ( na razie ) ...ale nic straconego ...kiedyś ją dorwę . Mam na oku hosting darmowy ...ale muszę się do niego przekonać i ...poduczyć angielskiego .
Reniu...dziękuję .
Madziu...( chyba będziesz dla mnie córką , bo moja Madzia też daleko , chociaż w Polsce )...nie uwierzysz , ale pamietam Twoją prymulkę i zachwyty nad nią ...to Golden Lace była , prawda ? Miała żółte obrzeża ...mam taką , w ilości 5 sztuk , to Ci podeślę .
Zapraszam w każdej chwili ...nawet w realu .
O pierwiosnkach , to sama jeszcze pięć lat temu nie wiedziałam ,że jest tyle gatunków i ...wpadłam po uszy .
Clerodendrum ugandense ( popularne błękitne motylki ) , to ulubione kwiatki wielu Forumek ...moje zresztą też .
Aguś...'Francesca ' jest przepiękna , nie mam jej ( na razie ) ...ale nic straconego ...kiedyś ją dorwę . Mam na oku hosting darmowy ...ale muszę się do niego przekonać i ...poduczyć angielskiego .
Reniu...dziękuję .
Madziu...( chyba będziesz dla mnie córką , bo moja Madzia też daleko , chociaż w Polsce )...nie uwierzysz , ale pamietam Twoją prymulkę i zachwyty nad nią ...to Golden Lace była , prawda ? Miała żółte obrzeża ...mam taką , w ilości 5 sztuk , to Ci podeślę .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Jagódko, uważaj, bo się wproszę na zwiedzanie primuli. Mam ich trochę, ale nie takich ciekawych. No i oczywiście "kluczyki" rosną u mnie w trawie jak chwasty. Po prostu obok mniszków.
- Jagodka
Ha ! ...no to jeszcze sprawa dogadania i ...jesteśmy umówione ..na ogrodniczy rekonesans ... . A jakie kluczyki rosną Ci obok mniszków , w trawie , czyżby siewki pierwiosnków ? Bo jeżeli tak , to mam to samo ...tylko mniszka niet . Natomiast w drugim ogrodzie mniszek się ' wałęsa ' , to go wycinam .
A , przepraszam , Ty nie masz swojego wątku ...chętnie bym podglądnęła Twoje poczynania ....
A , przepraszam , Ty nie masz swojego wątku ...chętnie bym podglądnęła Twoje poczynania ....
-
Jagódko, mam swój wątek, ale na nim niewiele zdjęć, bo nie jestem w tym specjalistą, a i ogrodu nie dochowałam się w wersji, z której byłabym zadowolona. Jestem raczej typem podglądacza i podpytywacza. Kiedyś obrzeże jednej z grządek miałam w różnych pierwiosnkach, ale zastąpiłam je rudbekiami, które jutro chyba wykopię.
A to garść moich kluczyków spod gruszy.
IV 2012
A to garść moich kluczyków spod gruszy.
IV 2012
- Jagodka
Ta odmiana pierwiosnka , to lekarski , czy x polyantha ? Ma kwiaty kremowe , czy żółte ? ładnie wygladała by obwódka na przemian z czerwonymi , tudzież z różowymi pierwiosnkami w podobnym gatunku .
Masz wątek ...ale jak do Ciebie trafić , skoro w stopce , nie masz odnośnika ... ?
Masz wątek ...ale jak do Ciebie trafić , skoro w stopce , nie masz odnośnika ... ?
-
No to mnie Jagódko zmobilizowałaś, choć nie całkiem doszłam jeszcze do tego jak formatować ładny odnośnik w podpisie. Ale dojdę.
Pierwiosnki są raczej kremowe, jak na zdjęciu i rosną tutaj wszędzie. Tak samo jak zawilce, fiołki i przebiśniegi. Po prostu są tutejsze. A nazwa "kluczyki" to nazwa nie z Beskidów, tylko z Kujaw, na których wyrosłam.
Pierwiosnki są raczej kremowe, jak na zdjęciu i rosną tutaj wszędzie. Tak samo jak zawilce, fiołki i przebiśniegi. Po prostu są tutejsze. A nazwa "kluczyki" to nazwa nie z Beskidów, tylko z Kujaw, na których wyrosłam.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Wreszcie mam teraz trochę czasu, bo od wczoraj zajmowałam się wnukiem. Obejrzałam pierwiosnki, które ostatnio nabyłaś, toż to istne cudeńka. Koniecznie pokazuj ich zdjęcia jak tylko obdarzą Cię kwiatami.
A odnośnie kluczyków, to u mnie na działce kwitnie ich bardzo dużo i mocno się rozsiewają co roku.
A odnośnie kluczyków, to u mnie na działce kwitnie ich bardzo dużo i mocno się rozsiewają co roku.
-
slila1, pewnie, że kluczyki są u Ciebie, skoro są i u mnie, w tym samym Beskidzie. Ale czy one są kremowe, czy żółte ?
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U nas tez się na nie mówi kluczyki.
Na naturalnych stanowiskach są żółte.
Iga, dasz znać proszę, gdy wstawisz coś do sprzedaży.
Nie zawsze mam czas tam zajrzeć.
Mój M też czasami pyta, czy nie można by trochę większych kwiateczków sadzić. Troszczy się, żebym całe lato nie siedziała w ogrodzie na kolanach
Na naturalnych stanowiskach są żółte.
Iga, dasz znać proszę, gdy wstawisz coś do sprzedaży.
Nie zawsze mam czas tam zajrzeć.
Mój M też czasami pyta, czy nie można by trochę większych kwiateczków sadzić. Troszczy się, żebym całe lato nie siedziała w ogrodzie na kolanach
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Iguś szkoda, że powąchać się tych pierwiosnków nie da