AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!
No super teraz wyglada ale Ci sie busz zrobil Su odrazu by sie zapytala, czym to karmisz, ze Ci tak to rosnie.
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też dzisiaj grad walił i burza była. Buuuu
Piękną hortensję sobie sprawiłaś. Busz w ogródku masz cudny, różnica z poprzednim rokiem bardzo widoczna. Drzewko owocowe fajnie się wkomponowało w ogródek.
Ja też się zaopatrzyłam w nawozy, osobne mam dla rh i wszystkich kwasolubów, dla róż, bukszpanów, dla pomidorów, owoców jagodowych, naturalny dla warzywek, no i dla trawnika. Kwiaty podlewam wieloskładnikowym w płynie. Roślin mam niewiele, to mi wystarczą na dłuuuugo.
Piękną hortensję sobie sprawiłaś. Busz w ogródku masz cudny, różnica z poprzednim rokiem bardzo widoczna. Drzewko owocowe fajnie się wkomponowało w ogródek.
Ja też się zaopatrzyłam w nawozy, osobne mam dla rh i wszystkich kwasolubów, dla róż, bukszpanów, dla pomidorów, owoców jagodowych, naturalny dla warzywek, no i dla trawnika. Kwiaty podlewam wieloskładnikowym w płynie. Roślin mam niewiele, to mi wystarczą na dłuuuugo.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Elu - trawnika faktycznie sporo ubyło, na fotkach może tego nie widać.
Mam nadzieję że czereśnia się sprawdzi i doczekamy się owoców. Mój starszak jest zachwycony drzewkiem Chciał żeby je posadzić na samym środku trawnika
Dorotka - dzięki ! Rabatę dokończę i powinno być git
Jule - busz się zrobił, w końcu trochę zielonego widac a nie tylko płoty liczę że towarzystwo jeszcze podrośnie i doczekam się zielonego pokoju Sypnęłam kurzymi granulkami na jesieni, sypnęłam też wczesną wiosną w tym roku, zobaczymy jak to zadziała
Megi - Gosia - ujęła mnie za serducho ta hortensja, chociaż miejsca dla niej na rabatach nie mam. Stoi w donicy na tarasie. Schowałam ją na noc do domu, bo zimnica nadciąga...
A ja osobny mam nawóz do róż i do clemków. Ale Jesienią i wiosną wszędzie na rabaty sypnęłam kurzym granulatem
W płynie mam nawóz do kwitnących w koszykach no i jakieś cudo do trawy. Niestety trawnik wygląda fatalnie, lichy i słaby. Mech się rzucił i koniczyna. Areacja by się przydała ale jakiś wynalazek do tego musze kupić bo na razie to trawnik jedynie wygrabiłam i tyle.
Mam nadzieję że czereśnia się sprawdzi i doczekamy się owoców. Mój starszak jest zachwycony drzewkiem Chciał żeby je posadzić na samym środku trawnika
Dorotka - dzięki ! Rabatę dokończę i powinno być git
Jule - busz się zrobił, w końcu trochę zielonego widac a nie tylko płoty liczę że towarzystwo jeszcze podrośnie i doczekam się zielonego pokoju Sypnęłam kurzymi granulkami na jesieni, sypnęłam też wczesną wiosną w tym roku, zobaczymy jak to zadziała
Megi - Gosia - ujęła mnie za serducho ta hortensja, chociaż miejsca dla niej na rabatach nie mam. Stoi w donicy na tarasie. Schowałam ją na noc do domu, bo zimnica nadciąga...
A ja osobny mam nawóz do róż i do clemków. Ale Jesienią i wiosną wszędzie na rabaty sypnęłam kurzym granulatem
W płynie mam nawóz do kwitnących w koszykach no i jakieś cudo do trawy. Niestety trawnik wygląda fatalnie, lichy i słaby. Mech się rzucił i koniczyna. Areacja by się przydała ale jakiś wynalazek do tego musze kupić bo na razie to trawnik jedynie wygrabiłam i tyle.
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Agatko ślicznie u ciebie a trawnikiem bardzo się nie stresuj , chyba większość po zimie podobnie wygląda, troczkę ciepełka i słonka i trawa się zazieleni.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Danusiu, dzięki za info o opryskach - poszukam jeszcze czegoś w necie.
A co do trawnika - u mnie glina, ziemia jednak zbita, mech, więc areacja na pewno by się przydała... Widziałam jakieś elektryczne czy nawet spalinowe areatory, ale ceny kosmos. Zresztą wydaje mi się że to bez sensu kupować coś takiego na tak niewielki trawnik.... szukam wersji "ręcznej"
Macie jakies doświadczenia ? Sprawdzają się takie proste urządzenia ????
A co do trawnika - u mnie glina, ziemia jednak zbita, mech, więc areacja na pewno by się przydała... Widziałam jakieś elektryczne czy nawet spalinowe areatory, ale ceny kosmos. Zresztą wydaje mi się że to bez sensu kupować coś takiego na tak niewielki trawnik.... szukam wersji "ręcznej"
Macie jakies doświadczenia ? Sprawdzają się takie proste urządzenia ????
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Agatko,wreszcie dobieglam do Ciebie,piekny masz ogrodek,roslinek bardzo duzo,będę wpadac mam nadzieje w miare wolnego czasu
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Aga mój sąsiad ma ręczny i jest zadowolony.Poszukaj w marketach na ogrodniczym , jak niema to dopytaj się kiedy będzie dostawa.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A ja się zachwyciłam ogrodzeniem.
Pięknie wygląda, na jego tle kwitnące krzewy i bylinki - no, po prostu sam miód.
Pięknie wygląda, na jego tle kwitnące krzewy i bylinki - no, po prostu sam miód.
Jaką masz śłiczną, zieloną trawę Ale pięknie i wiosennie. U mnie trawa jeszcze bardzo, bardzo brzydka.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ale śliczna trawka u mnie kiepsko wygląda
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mój trawnik w tym roku powymarzał. Nigdy tak nie było. Zrobilo się takie jakieś klepisko.Aga, fajnie już wyglądają twoje kępki trawek. To pewnie turzyce?
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Aga trawka rzeczywiście świetna, lubię takie nasycone kolory. A zmieniło sie u ciebie bardzo, ja podejrzewałam że ty zaraz będziesz powiększać rabaty . U mnie kwitnie juz piwonia, ma dwa ogromne różowe kwiaty. Kwiaty cudne a zapach oszałamiający!