Lobelia Cz. 1
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lobelia
Nie ma to jak szklarnia..
ona sa chyba pikowane pojedynczo?
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie no Nesia Ty to hurtowo To co my z naszymi
- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesia to jest prawdziwa "uprawa towarowa". Twoje rozsady są o wiele ładniejsze niż widziałam w ogrodnictwie w którym kupuję sadzonki kwiatów. Jestem pełna podziwu. Czy to wszystko na własne potrzeby?
Czy wschody lobelli przylądkowej(erinus) są późniejsze czy z moimi nasionami coś nie tak?W zwisającej lobelli(erinus pendula) już widać "mały meszek a przylądkowa jedynie ma z 4 kłaczki.
Pozdrawiam,Basia
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Dawidbanan!
Ale moich Lobelii jest po kilkanaście w kupce - to na pewno za dużo - widać dominację niektórych nad innymi. Mam poczekać aż część się sama wykończy czy usunąć mniejsze - to ile powinno być maksymalnie w kupce?
Ale moich Lobelii jest po kilkanaście w kupce - to na pewno za dużo - widać dominację niektórych nad innymi. Mam poczekać aż część się sama wykończy czy usunąć mniejsze - to ile powinno być maksymalnie w kupce?
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
dziękuje za tyle miłych słów ....ja uważam że mało tych lobelek mam a Wy mi tu piszecie że to dużo ja mam ogród bardzo duży więc to kropla w morzu potrzeb hihi....troszkę rozdam rodzince, będą sie cieszyć ...w szklarence jednak lepiej to wszystko rośnie niż w domu...dużo słoneczka mam ostatnio więc i roślinki śmigają pozdrawiam wszystkich forumowiczów i zapraszam do mojego wątku Ogrodniczka Niesia ....tam wiele innych moich szklarniowych roślinek
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ---
Nic nie wyrywaj...ostatnia szansa pisze:Dawidbanan!
-------------------------------
Oto moje:
31 marca
12 kwietnia
Muszę chyba dawać mniej nawozu, bo zaszalały
Muszę już zacząć ją powoli hartować, bo długo na parapecie nie usiedzi, a ja potrzebuję miejsca na inne siewy..
- Niesia
- 200p
- Od: 23 lut 2012, o 23:36
dawidbanan masz piękne zdrowe lobelki a słonko jak w nie ładnie przygrzewa
Ogrodniczka Niesia
dawid ......kiedy zamierzasz je wsadzac do gruntu?Moje sa takiej wielkosci jak twoje i tez bym chetnie zwolnila miesjsce hihiihiih .....z tym ze moje od 3 tygodni juz na balkonie .....sa zahartowane
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czym nawozicie lobelki? Czy juz mogę przesadzić te większe do donicy wiszącej?
-
- ---
Ja zaraz je wyniosę niech się hartują.
Potem posadzę do donic, a jak będą zapowiadać przymrozki, to przykryję włókniną lub schowam do domu..
Ja nawożę zwykłym nawozem do roślin balkonowych.
Potem posadzę do donic, a jak będą zapowiadać przymrozki, to przykryję włókniną lub schowam do domu..
Ja nawożę zwykłym nawozem do roślin balkonowych.