Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Przepraszam. Nie polifoskę mi chodziło tylko o hydrocomplex. monika. Ja wiem, mam to w zakładkach i tylko pytam.
Do swoich sadzonek kupuję dobrą ziemię do pikowania z nawozem startowym ,pomidory nie potrzebuję wiele więcej niż to co już jest w tej ziemi ,jak chcę im bardziej dogodzić podlewam interwencyjnym Fruktusem do pomidorów kupionym w markecie na O.. ,sadzonki mają sobie radzić i już.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wstaw wieksze zdjęcia-ja nawet jakbym chciała to na laptopie nic nie widze.. i nie w tym temacie..feniks83 pisze:Ponawiam prośbę o pomoc
jest osobny o chorobach pomidorów..
i opisz troche te pomidory w czym siedza jak długo itd..
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
pomidory rozsada oraz przywitanie ze wszystkimi na forum
Witam serdecznie .Czy ktoś z Was uprawiał pomidor Hektor f1.Proszę o odpowiedż Stenia N
- Alidka
- 50p
- Od: 21 mar 2012, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potwierdzam, dzisiaj byłam w Szczecinie...miasto wielkie, niestety nie mogłam jechać wcześniej i nie zdążyłam dotrzeć do mniejszych sklepów ogrodniczych . Ze wszystkich nawozów które mi poleciłeś w Castoramie był tylko Biopon . Zgłupiałam bo nie wiedziałam jaki ten Biopon mam kupić były różne tylko nie do roślin kwitnących (tzn był tylko do konkretnych kwiatów) , wzięłam uniwersalny (do wszystkich roślin domowych, balkonowych i tarasowych)....ale czy będzie się nadawałforumowicz pisze:To nie do wiary, by żadnego z wymienionych przeze mnie nawozów nie było w sklepie ogrodniczymdanaa pisze:podał również zamienniki, których w okolocy nie mogę niestety dostać ( a nawet kupić ).
Co do Biohumusu się nie wypowiadam, bo nie używam takich gadżetów.
Pozdrawiam
Teraz nie wiem kiedy uda mi się ponownie wyjechać Sprawdzę składy polecanych nawozów i spróbuję kupić w Niemczech najbardziej zbliżony, chyba że jest ktoś na forum kto może mi coś polecić tutejszego?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 23 sty 2012, o 14:10
Nasiona z akcji, wysiane 18 02 2012r ? rozsada 6 tygodni.
rozsada 8 tygodni
na większości ledwo widoczne pąki, najwyższy to megagroniasty.
rozsada 8 tygodni
na większości ledwo widoczne pąki, najwyższy to megagroniasty.
_____Pozdrawiam ____
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Patasko, Jak to padły? Tak po prostu? Co im się stało?
Ja siałam ostatnie kilka dni temu, m.in.: Thumblig Tom Red i Yellow i Pendula Orange, wszystkie do wiszących donic w ramach eksperymentu
Ciekawe jak będą owocować
Robson, krytykować ośmiolatka?
Toż czułabym się jakbym mojego pięcioletniego krytykowała, a Jego Malinowy Olbrzym jest większy i ładniejszy od mojego
Ja siałam ostatnie kilka dni temu, m.in.: Thumblig Tom Red i Yellow i Pendula Orange, wszystkie do wiszących donic w ramach eksperymentu
Ciekawe jak będą owocować
Robson, krytykować ośmiolatka?
Toż czułabym się jakbym mojego pięcioletniego krytykowała, a Jego Malinowy Olbrzym jest większy i ładniejszy od mojego
Pozdrawiam, Dorota
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
No, to pomidorki poszły w foliaku do ziemi.W tym roku o tydzień wcześniej. Dodatkowo zrobiona konstrukcja z drutu na włóknine. Termowentylator w pogotowiu. Niestety najbliższe trzy dni mają być zimne. Słoneczko dobre byłoby na start, ale niestety. Bez słoneczka ciężko o temperaturę w tunelu. Przydałby się jeszcze programator aby w nocy sam załączał prąd.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
robson076, o co Ci chodzi?....
cantati, Podłoże do siewu miało duuużo za mało wapnia; co mnie zdziwiło, bo w zeszłym roku z tej samej firmy miałem podłoże i wszystko było OK. No ale widocznie to wina partii.
cantati, Podłoże do siewu miało duuużo za mało wapnia; co mnie zdziwiło, bo w zeszłym roku z tej samej firmy miałem podłoże i wszystko było OK. No ale widocznie to wina partii.
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Ale tak całkiem padły? Nic się nie uratuje?
Pozdrawiam, Dorota
-
- 100p
- Od: 22 lis 2009, o 10:00
To ja też pokażę moje pomidorki. Trochę cienkie, ale nie mam warunków by się mogły wygrzewać na słonku tyle ile by sobie życzyły. W zeszłym roku były takie same i dzięki poradom głównie forumowicz miałam pierwsza pomidorki w wiosce i ostatnia je zakończyłam. Zaczynam je przyzwyczajać do nowego domu. No i zgodnie z zasadą NIC IM NIE SZKODZĘ - NIC IM NIE DOLEGA rosną sobie bez mojej pomocy (tylko je podlewam z umiarem). Z tym nawożeniem w tunelach (w gruncie) to chyba czas na przygotowanie stanowiska był, a tu wszyscy (prawie) chcą od razu sypać wszystko co się da, potem pytania co się dzieje z pomidorkami . Ja mam przekopany krowi nawozik (z indywidualnego chowu) i na początek nic więcej im nie dam. Reszta to rozwój sytuacji i obserwacja roślin na bieżąco. No i oczywiście sygnalizacja przed chorobami i wskazówki elity tego forum.