Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6

Post »

Witaj Aguś - no niestety, u mnie ani kropli deszczu ;:185 ;:145 za to popieliłam resztę gdzie największe zielsko :tan wiec nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo, przy okazji odkryłam, że wypuszczają jednak roślinki kupione jesienią, a dotąd nie było znaku czy przeżyły :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No piękniste te nowe iglaczki, na sosnę drobnokwiatkową też miałam ochotę ale w naszej okolicy to bywają tylko zwyczajne iglaki. Jak skończę z różami to podosadzam jakichś iglaczków dla równowagi. ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja na drobnokwiatową też się zasadzam.
Nie wiem gdzie ją wcisnę, ale ją wcisnę.
A w jakiej cenie ją zakupiłaś?
Pozostałe też piękne.
Jak mnie się ten Twój porządek podoba :roll:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, fajne zakupy ;:oj Mój M tez uwielbia iglaki....sosna czarna mu się marzy, sośnica i pare innych wynalazków, będę musiała czegoś poszukać i będzie idealny prezent na rocznicę ;:224
Miałaś udany i pracowity dzień, super ;:196 Ja też mocno popracowałam, posadziłam wszystko i padam z nóg. Nawet palce mam obolałe... ;:219 ale jestem szczęśliwa ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś zakupy przepiękna, masz wspaniałe odmiany iglaczków, niespotykane i bardzo oryginalne....cudeńka . Szkółking był naprawdę bardzo owocny, a piękny ogród wzbogacił się o kolejne perełki :D
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Aguś zakupki superowe! ;:oj ;:138
zaś iglaczki baaardzo mi się podobają, bo kojarza mi się z lasem ;:138 ;:173
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, drobnokwiatowa całkowicie mnie urzekła... Nie wiem, czy gdzieś jeszcze jednej by nie wcisnąć - piękne ma pędzelki... Zapłaciliśmy za nią 180zł, ale to okazałe już drzewko. Bywam u Ciebie, ale ostatnio nic nie pisałam - poprawię się, a niedługo osobiście Cię przeproszę u Szmita ;)
Maju, ta sosenka jest naprawdę urokliwa - ma fajne, delikatne igiełki... Jeśli Ci się podoba, to warto na nią zapolować :)
Agusiu, czytałam przed chwilą, że noc w większości kraju będzie deszczowa... znowu nadciąga niż i głowy nas będą boleć :roll:
Jula, wiedziałam, że Ci przypasuję ze zdechlakami ;)
Kasiu, dzięki! Muszę tam zajrzeć, bo chyba tylko stacjonarną sprzedaż prowadzą... Coś sobie tam kupiłaś?
Ewa-emienta, też myślę, że zakupy udane, cały czas mam banana na twarzy na samo wspomnienie :) Inversa nie zajmuje dużo miejsca, może znalazłby się u Ciebie dla niej jakiś zakątek? :)
Aneczko, witaj :) Pojeździj po okolicznych szkółkach, myślę, że nutkajskiego w wielu miejscach można dostać.
Justyno, dzięki za miłe słowa pod adresem zdechlaków, jak to nasza Julka określa poetycko formę płaczącą ;)
Ja się nie gniewam, że bywasz rzadko, tylko czasem brakuje mi Twoich wpisów ;:196
Tadku, masz rację - praca w ogrodzie jest nieustannie... Ja poza tym lubię sobie ją wynajdywać :)
Ciśnienie ma spaść znowu, więc będziemy chodzić śnięci i oby tylko za bardzo na głowy się nie rzuciło...
Jeśli cyprysik za Tobą chodzi, to w końcu wychodzi i będziesz go miał :)
Marto, te dzisiejsze zakupy to trochę pociecha w związku z tym, że jutro wycinamy przedostatnią z naszego ogrodu Omorikę, która padła na amen ;:145
Aga, cieszę się, że i Tobie podobają się wybrane iglaki... w tej szkółce warto było je kupić, w innych, tych bliżej Warszawy za jednego iglaka chcieliby tyle ile zapłaciliśmy za wszystkie... Chore są te ceny, naprawdę.
Kasik, to chyba reguła, że faceci lubią konkretne rośliny, a iglaki do takich należą :) Mój za iglastymi przepada, ale coraz bardziej docenia też ostatnimi czasy urodę innych krzaczków, tylko muszę się nagadać, napokazywać i przekonać że mniejsze, liściaste czy kwitnące również jest ładne ;) Czarną piramidalną sosnę mamy i jest to cacuszko - koniecznie sobie sprawcie ;:196 Idę zobaczyć co dziś zdziałałaś...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Doberek ;:196 Aga przecudne te płaczaące iglaki....ja bym chciała jakiś o niebieskich igłach ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zakupy wspaniałe :D Niepokoi mnie jednak wężowy posadzony tak blisko domu. Widziałam dorosły egzemplarz-jest ogromny :shock: Dwadzieścia czy trzydzieści lat to wcale nie tak dużo, a ciężko będzie przesadzić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,piękne nabytki iglakowe i dobrze,że kupujesz wieksze okazy.Piszesz,ze M ma chopla iglakowego,dobrze,że w ogóle ma jakiegos ogrodowego,bo u mnie tylko ja zostaje z tym choplem sama.
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

Agus, swietne iglaczki ! Ty to masz fajnie dosadzasz i dosadzasz i ciagle masz jeszcze taka przestrzen ! ja, juz sie obawiam ,ze jak moje choinki urosna, to będę je musiala sciac, bo zawala caly ogrod.

Milej niedzieli! :D U mnie leje jakby sie chmura urwala!!!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry :wit dla mnie nie dobry, bo wali mnie w czapke ;:14 boch ide umierac w ciszy i spokoju :evil:
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aga piękne okazy kupiliście. Iglaki są niebędne w ogrodzie- jak bardzo to widać właśnie teraz, gdy nie ma liści na krzewach i drzewach. Bez iglaków byłoby szaro i buro. Ja też kilka iglaczków kupiłam, ale to raczej maluszki - na kwiatowe rabaty.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”