Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 6
Witaj Aguś - no niestety, u mnie ani kropli deszczu za to popieliłam resztę gdzie największe zielsko wiec nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo, przy okazji odkryłam, że wypuszczają jednak roślinki kupione jesienią, a dotąd nie było znaku czy przeżyły
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No piękniste te nowe iglaczki, na sosnę drobnokwiatkową też miałam ochotę ale w naszej okolicy to bywają tylko zwyczajne iglaki. Jak skończę z różami to podosadzam jakichś iglaczków dla równowagi.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja na drobnokwiatową też się zasadzam.
Nie wiem gdzie ją wcisnę, ale ją wcisnę.
A w jakiej cenie ją zakupiłaś?
Pozostałe też piękne.
Jak mnie się ten Twój porządek podoba
Nie wiem gdzie ją wcisnę, ale ją wcisnę.
A w jakiej cenie ją zakupiłaś?
Pozostałe też piękne.
Jak mnie się ten Twój porządek podoba
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aga, fajne zakupy Mój M tez uwielbia iglaki....sosna czarna mu się marzy, sośnica i pare innych wynalazków, będę musiała czegoś poszukać i będzie idealny prezent na rocznicę
Miałaś udany i pracowity dzień, super Ja też mocno popracowałam, posadziłam wszystko i padam z nóg. Nawet palce mam obolałe... ale jestem szczęśliwa
Miałaś udany i pracowity dzień, super Ja też mocno popracowałam, posadziłam wszystko i padam z nóg. Nawet palce mam obolałe... ale jestem szczęśliwa
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś zakupy przepiękna, masz wspaniałe odmiany iglaczków, niespotykane i bardzo oryginalne....cudeńka . Szkółking był naprawdę bardzo owocny, a piękny ogród wzbogacił się o kolejne perełki
Aguś zakupki superowe!
zaś iglaczki baaardzo mi się podobają, bo kojarza mi się z lasem
zaś iglaczki baaardzo mi się podobają, bo kojarza mi się z lasem
Gosiu, drobnokwiatowa całkowicie mnie urzekła... Nie wiem, czy gdzieś jeszcze jednej by nie wcisnąć - piękne ma pędzelki... Zapłaciliśmy za nią 180zł, ale to okazałe już drzewko. Bywam u Ciebie, ale ostatnio nic nie pisałam - poprawię się, a niedługo osobiście Cię przeproszę u Szmita ;)
Maju, ta sosenka jest naprawdę urokliwa - ma fajne, delikatne igiełki... Jeśli Ci się podoba, to warto na nią zapolować
Agusiu, czytałam przed chwilą, że noc w większości kraju będzie deszczowa... znowu nadciąga niż i głowy nas będą boleć
Jula, wiedziałam, że Ci przypasuję ze zdechlakami ;)
Kasiu, dzięki! Muszę tam zajrzeć, bo chyba tylko stacjonarną sprzedaż prowadzą... Coś sobie tam kupiłaś?
Ewa-emienta, też myślę, że zakupy udane, cały czas mam banana na twarzy na samo wspomnienie Inversa nie zajmuje dużo miejsca, może znalazłby się u Ciebie dla niej jakiś zakątek?
Aneczko, witaj Pojeździj po okolicznych szkółkach, myślę, że nutkajskiego w wielu miejscach można dostać.
Justyno, dzięki za miłe słowa pod adresem zdechlaków, jak to nasza Julka określa poetycko formę płaczącą ;)
Ja się nie gniewam, że bywasz rzadko, tylko czasem brakuje mi Twoich wpisów
Tadku, masz rację - praca w ogrodzie jest nieustannie... Ja poza tym lubię sobie ją wynajdywać
Ciśnienie ma spaść znowu, więc będziemy chodzić śnięci i oby tylko za bardzo na głowy się nie rzuciło...
Jeśli cyprysik za Tobą chodzi, to w końcu wychodzi i będziesz go miał
Marto, te dzisiejsze zakupy to trochę pociecha w związku z tym, że jutro wycinamy przedostatnią z naszego ogrodu Omorikę, która padła na amen
Aga, cieszę się, że i Tobie podobają się wybrane iglaki... w tej szkółce warto było je kupić, w innych, tych bliżej Warszawy za jednego iglaka chcieliby tyle ile zapłaciliśmy za wszystkie... Chore są te ceny, naprawdę.
Kasik, to chyba reguła, że faceci lubią konkretne rośliny, a iglaki do takich należą Mój za iglastymi przepada, ale coraz bardziej docenia też ostatnimi czasy urodę innych krzaczków, tylko muszę się nagadać, napokazywać i przekonać że mniejsze, liściaste czy kwitnące również jest ładne ;) Czarną piramidalną sosnę mamy i jest to cacuszko - koniecznie sobie sprawcie Idę zobaczyć co dziś zdziałałaś...
Maju, ta sosenka jest naprawdę urokliwa - ma fajne, delikatne igiełki... Jeśli Ci się podoba, to warto na nią zapolować
Agusiu, czytałam przed chwilą, że noc w większości kraju będzie deszczowa... znowu nadciąga niż i głowy nas będą boleć
Jula, wiedziałam, że Ci przypasuję ze zdechlakami ;)
Kasiu, dzięki! Muszę tam zajrzeć, bo chyba tylko stacjonarną sprzedaż prowadzą... Coś sobie tam kupiłaś?
Ewa-emienta, też myślę, że zakupy udane, cały czas mam banana na twarzy na samo wspomnienie Inversa nie zajmuje dużo miejsca, może znalazłby się u Ciebie dla niej jakiś zakątek?
Aneczko, witaj Pojeździj po okolicznych szkółkach, myślę, że nutkajskiego w wielu miejscach można dostać.
Justyno, dzięki za miłe słowa pod adresem zdechlaków, jak to nasza Julka określa poetycko formę płaczącą ;)
Ja się nie gniewam, że bywasz rzadko, tylko czasem brakuje mi Twoich wpisów
Tadku, masz rację - praca w ogrodzie jest nieustannie... Ja poza tym lubię sobie ją wynajdywać
Ciśnienie ma spaść znowu, więc będziemy chodzić śnięci i oby tylko za bardzo na głowy się nie rzuciło...
Jeśli cyprysik za Tobą chodzi, to w końcu wychodzi i będziesz go miał
Marto, te dzisiejsze zakupy to trochę pociecha w związku z tym, że jutro wycinamy przedostatnią z naszego ogrodu Omorikę, która padła na amen
Aga, cieszę się, że i Tobie podobają się wybrane iglaki... w tej szkółce warto było je kupić, w innych, tych bliżej Warszawy za jednego iglaka chcieliby tyle ile zapłaciliśmy za wszystkie... Chore są te ceny, naprawdę.
Kasik, to chyba reguła, że faceci lubią konkretne rośliny, a iglaki do takich należą Mój za iglastymi przepada, ale coraz bardziej docenia też ostatnimi czasy urodę innych krzaczków, tylko muszę się nagadać, napokazywać i przekonać że mniejsze, liściaste czy kwitnące również jest ładne ;) Czarną piramidalną sosnę mamy i jest to cacuszko - koniecznie sobie sprawcie Idę zobaczyć co dziś zdziałałaś...
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Doberek Aga przecudne te płaczaące iglaki....ja bym chciała jakiś o niebieskich igłach
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zakupy wspaniałe Niepokoi mnie jednak wężowy posadzony tak blisko domu. Widziałam dorosły egzemplarz-jest ogromny Dwadzieścia czy trzydzieści lat to wcale nie tak dużo, a ciężko będzie przesadzić.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,piękne nabytki iglakowe i dobrze,że kupujesz wieksze okazy.Piszesz,ze M ma chopla iglakowego,dobrze,że w ogóle ma jakiegos ogrodowego,bo u mnie tylko ja zostaje z tym choplem sama.
Agus, swietne iglaczki ! Ty to masz fajnie dosadzasz i dosadzasz i ciagle masz jeszcze taka przestrzen ! ja, juz sie obawiam ,ze jak moje choinki urosna, to będę je musiala sciac, bo zawala caly ogrod.
Milej niedzieli! U mnie leje jakby sie chmura urwala!!!
Milej niedzieli! U mnie leje jakby sie chmura urwala!!!
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus dobry dla mnie nie dobry, bo wali mnie w czapke boch ide umierac w ciszy i spokoju
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Aga piękne okazy kupiliście. Iglaki są niebędne w ogrodzie- jak bardzo to widać właśnie teraz, gdy nie ma liści na krzewach i drzewach. Bez iglaków byłoby szaro i buro. Ja też kilka iglaczków kupiłam, ale to raczej maluszki - na kwiatowe rabaty.
Pozdrawiam Ida