Czyli tak na prawdę nie wiem, co to będzie

Wiadro z "patykami" czeka na przycinanie i wsadzanie dzisiaj.
Pozdrawiam!
ziemia_120
Ale to chyba dobrze jeżeli przebiją sie po 15 maja?gienia1230 pisze:Artur, kiedyś się przebiją, zajmie im to sporo czasu. Czy od 3 lat sadzisz je tak głęboko? A może z glebą jest coś nie tak? W necie znajdziesz informacji pod dostatkiem - jak i na jakich stanowiskach najlepiej sadzić malinę.
Zawsze je trzymasz tak głęboko pod ziemią? Może dlatego nie wyrastają.ArturK pisze:...
Pytam, bo moje doświadczenie z malinami jest negatywne tj. od 3 lat je sadze i nic nie wyrasta...
Musze sprostować.ostatnia szansa pisze: Zawsze je trzymasz tak głęboko pod ziemią? Może dlatego nie wyrastają.
A może wcześniej nie kopczykowałeś i wymarzały?
Wyjaśnij co to znaczy, że nic nie wyrasta.
Ja posadziłam jesienią 2010 r., zasypałam kopczykami ziemi, wiosną rozgarnęłam tak aby korzenie były płytko pod ziemią o na 20 sztuk Polki pojawiło się 20 sztuk, potem czerwone mrówki mi wykończyły 2 krzaki (wtedy ja wykończyłam mrówki).
Pozdrawiam
Działa! tzn. są małe pędy, ale trzeba było trochę odgarnąć ziemie. Wygląda na to że wszystkie maliny tym razem sie przyjęłykrzysztofkhn pisze:Artur !
Delikatnie najdoskonalszym narzędziem, czyli ręką teraz, rozgarnij te kopczyki i po problemie.
Powinny w ciągu tygodnia, dwóch wypuścić listki.