Ogródek KLEO
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek KLEO
Kleo.
Dawno do Ciebie nie zagladałam a tu takie śliczne powojnikowe zakupy, a te prymulki pełne cudne, szkoda ze ja nie mam czasu pojeździć i takich poszukać bo u mnie w ogrodniczym to nie sprowadzaja ciekawych roślinek, co roku to samo do tego ceny czasem z księżyca...
Dawno do Ciebie nie zagladałam a tu takie śliczne powojnikowe zakupy, a te prymulki pełne cudne, szkoda ze ja nie mam czasu pojeździć i takich poszukać bo u mnie w ogrodniczym to nie sprowadzaja ciekawych roślinek, co roku to samo do tego ceny czasem z księżyca...
Jeśli ktoś bardzo chce takie prymulki, to mogę za tydzień w sobotę nabyć w centrum ogrodniczym i wysłać, niestety nie były najtańsze, kosztowały 15 zł. Ja takich szukałam już 2 lata i nigdzie nie mogłam kupić. Teraz chyba sprowadzili jakąś partię z Holandii, bo widziałam już w dwóch centrach ogrodniczych.
Ewelino - zaglądając do Twojego ogrodu widziałam piękną kokorycz, taką o różowych kwiatach. Ja mam niebieską, ale moja jeszcze nie kwitnie.
Bardzo lubię te roślinki, widziałam gdzieś żółte, są większe i mają wyższe kwiaty.
Muszę sobie nabyć taką różową, strasznie mi się podoba.
Powoli zaczyna robić się ziolono - krzewy puszczają pierwsze listki.
Bardzo lubię te roślinki, widziałam gdzieś żółte, są większe i mają wyższe kwiaty.
Muszę sobie nabyć taką różową, strasznie mi się podoba.
Powoli zaczyna robić się ziolono - krzewy puszczają pierwsze listki.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Kleo prymulki bajeczne .Tylko trochę ta cena powalająca
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
KLEO twój clemek zidentyfikowany pomogła nie zastąpiona Francesca to najprawdopodobniej Clematis 'Joe'
Siedzę w domu, pada deszczyk, jest dość ciepło, mam uchylone okno i co słyszę? Kumkanie żab, i to całkiem niezłe serenady. To musi być już prawdziwa wiosna. Do tego mój jamnik się zakochał i nie chce wracać do domu - siedzi u sąsiada na działce przy zagrodzie suni i nawet na noc nie wrócił. Ale go wzięło!
-- 15 kwi 2012, o 21:31 --
Dodam, że jego narzeczona jest tak z 5 razy większa od niego ( krzyżówka wilczura z rottweilerem ). No cóż, miłość naprawdę nie zna granic.
-- 15 kwi 2012, o 21:31 --
Dodam, że jego narzeczona jest tak z 5 razy większa od niego ( krzyżówka wilczura z rottweilerem ). No cóż, miłość naprawdę nie zna granic.
A u mnie zimno i też leje. Rechot żabek mnie zawsze, tak jak cykad , uspokaja i nastraja optymistycznie. Zazdroszczę. Co do pieska to pewno jeszcze nie jedną nockę tam spędzi Nie ważne , że pada, że zimno, miłość przezwycięża wszystkie przeciwności losu - tylko ta zagroda
U mnie zieleni się już pięknie wierzba mandżurska, brzozy lada dzień wypuszczą listki. Nawet zdewastowany trawnik odbija. Zapowiadali 1 maja temp 27C Ależ bym była szczęśliwa gdyby się sprawdziło
U mnie zieleni się już pięknie wierzba mandżurska, brzozy lada dzień wypuszczą listki. Nawet zdewastowany trawnik odbija. Zapowiadali 1 maja temp 27C Ależ bym była szczęśliwa gdyby się sprawdziło
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ta różowa KOKORYCZ to ubiegłoroczny prezent od jednej z forumowiczek Zasadzona była późno , straciła liście i sądziłam , że padła - a tu wiosną niespodzianka ! Nie dość ,że wyszła z ziemi ,to jeszcze zakwitła . Jest maleńka ( 10cm) , nie wiem , czy w kolejnym sezonie urośnie, czy to taka odmiana... A niebieską też mam , ale ona kwitnie dużo później i jest wyższa.KLEO1 pisze:Ewelino - zaglądając do Twojego ogrodu widziałam piękną kokorycz, taką o różowych kwiatach. Ja mam niebieską, ale moja jeszcze nie kwitnie.
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Witaj KLEO O kotku myślę ale mam obawy !!!!. Dobry byłby taki co przebywałby dużo na dworze tylko dawałabym mu jeść. Ale z kolei bałabym się by nie przyniósł pcheł czy innych paskudztw. To sa poważne dylematy???.Odnośnie kokoryczu to nie wiem ,bo moja koleżanka z FO też mnie o niego pytała .Pewnie bardzo ładnie wygląda jak jest duży i kwitnie. Twój na razie malutki ale ładny ,ciekawe jak będzie rósł??? Spokojnej nocy
Pozdrawiam Ewula
Prymulki są niesamowite, donica piękna Ropuszki niekoniecznie
Ewcia - kotka można odpchlić i taki podwórkowy wcale nie musi być od razu brudaskiem. Mój kocurek nie lubi siedzieć w domu, ale nie miał nigdy pcheł, zawsze jest czyściutki i wcale się nie szwęda. Chodzi po prostu swoimi drogami, przychodzi do domu tylko na jedzonko, a w lato głównie leży na leżaku i wygrzewa się na słoneczku. Jest naprawdę mało uciążliwy.
Izo - ropuszki owszem, urodą nie grzeszą, ale są bardzo pożyteczne. Zjadają np. ślimaki. Ja co roku staram się zapewnić im w moim ogródku jak najlepsze warunki. Specjalnie przy wejściu do piwnicy mam kratkę taką aby mogły wchodzić do tego dołka na wodę i tam się zakopywać na zimę. Tam też rodzą się młode ropuszki. Potem całe stada takich szkrabów skaczą wszędzie dookoła. Małe są nawet całkiem ładne.
Izo - ropuszki owszem, urodą nie grzeszą, ale są bardzo pożyteczne. Zjadają np. ślimaki. Ja co roku staram się zapewnić im w moim ogródku jak najlepsze warunki. Specjalnie przy wejściu do piwnicy mam kratkę taką aby mogły wchodzić do tego dołka na wodę i tam się zakopywać na zimę. Tam też rodzą się młode ropuszki. Potem całe stada takich szkrabów skaczą wszędzie dookoła. Małe są nawet całkiem ładne.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale ładne te Twoje nowe pierwiosnki, takie nietypowe, niespotykane, gratuluję zakupu.
- Ewiczka52
- Od: 1 lut 2012, o 14:52
KLEO O koteczku intensywnie myślę . Jeśli chęć posiadania weżmie górę nad rozumem to się zdecyduję aha jeszcze potrzebna akceptacja M Miłego słoneczneg dnia
Pozdrawiam Ewula