Siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 19 lut 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r. cz.2
Czytając post "keny" na temat jego sadzonek obsypanych kwieciem zacząłem się zastanawiać nad ich zapyleniem. Wiem, że wielu z forumowiczów używało do tego celu Betoksonu, który w 2010 roku został wycofany ze sprzedaży.
Mam jednak dla wszystkich dobrą wiadomość - BETOKSON - powrócił na półki sklepowe i można go kupić w necie w cenie 12 - 14 zł za 50ml.
Mam jednak dla wszystkich dobrą wiadomość - BETOKSON - powrócił na półki sklepowe i można go kupić w necie w cenie 12 - 14 zł za 50ml.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Do kiedy jest sens siać pomidory na sadzonki do gruntu?
Asia
Asia
Sądząc Asiu po samosiejkach koralika, które wychodzą z ziemi w maju i jeszcze zdążą zaowocować i dojrzeć, to można wysiać nawet w maju.
Pozdrawiam
Tych, którzy maja pod folią swoje oryginalne i cenne odmiany i zbierają z nich nasiona to ta informacja nie podnieca zbytnio.Pomart pisze:Mam jednak dla wszystkich dobrą wiadomość
Pozdrawiam
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Pięknie Ci urosły przez 2 tygodnie
Nie oglądaj się za siebie-może Coś właśnie Cię dogania.
- sylwana85
- 500p
Dokładnie 16 dni, to pierwsza tura pomidorków, pod folię, kolejne do gruntu i donic są mniejsze Widzę, że najlepiej rosną w moim kompoście niestety trzy sztuki udało mi się przesuszyć, na tyle sztuk zapominalstwo jest usprawiedliwione a tak wyglądają ratowane sadzonki, niestety przesuszone, potem lekko przelane, ale już dochodzą do siebie, dziś przesadzone do doniczki z ziemią kompostową, w południe wyglądały gorzej
- carissima
- 50p
- Od: 17 mar 2012, o 00:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja dopiero zaczynam i mam jakieś 25 sadzonek pomidorków. Jutro zrobię zdjęcie i się pochwalę. Mam czarne serce Brada, gold medal i bycze rogi. No i koralik dla córeczki czeka na wysianie - tzn ja czekam na dzień owocowy w kalendarzu biodynamicznym Wiem, że bycze rogi lubią być pod osłonami, a czy ktoś mi pomoże z pozostałymi odmianami? Lepiej pod osłonę czy do gruntu? Szklarenkę mam maleńką....
-
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
Poczytałam o chlebie i stwierdziłam że lepiej dać kurom niż pod pomidory,będzie więcej jajek a teraz są cenne
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
juda, też tak myślę.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A potem taki dobry nawozik! Pod pomidorki oczywiście.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- sylwana85
- 500p
Ja też takich cudów nie stosuję, jedynie pod sadzonki pomidorów, przed sadzeniem, oprócz kompostu/obornika - co tam danego roku mam - daję posiekaną pokrzywę i skrzyp. A kurom się chleba nie daje albo daje mało, bo jest za kwaśny i ma w sobie dużo spulchniaczy tego się nauczyłam na wsi znosiłam sąsiadce chleb reklamówkami, a jej teściowa się na mnie wydarła, że kury zdychają po chlebie, że się chleba nie daje
- krykiet66
- 50p
- Od: 18 lip 2011, o 20:58
forumowicz a czy "ONE" rosną w czymś takim?forumowicz pisze:vvinga
To są Twoje pomidory zasilane Magiczna Siłą
a to moje zasilane Bio Florinem
Pytanie : który wiec nawóz jest lepszy ?.
Pozdrawiam
"Dobrym rozwiązaniem jest przed użyciem ten torf zasilić (tak jak sugeruje Ci forumowicz) np florowitem w dawce 100 ml na 5-10 litrów wody na 50 litrowy worek torfu. I dopiero tak przygotowany używać do siewu i pikowania "jarson64