Bób cz.1
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 9 mar 2012, o 18:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Bób
No panowie mój bób tunelowy już kwitnie. Niedługo wrzucę fotki.
- grosik
- 200p
- Od: 30 sty 2012, o 16:56
forumowicz biedrona jest przepiękna
Pozdrawiam ciepło, Gosia ;)
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
Nasze rodzinne eskapady i nie tylko
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mój bobek ma pąki!
Czy musi zostać zapylony przez owady by miał strąki?
Czy musi zostać zapylony przez owady by miał strąki?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- EllaChica
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 10 mar 2012, o 20:04
Witam,
mam do Was pytanie. Mianowicie kiedy bób zasiany do gruntu wzejdzie? Siałam jakoś pod koniec marca chyba. Na razie nic nie widać i teraz nie wiem czy za głęboko posiałam czy zmarzł w trakcie ostatnich przymrozków...
Generalnie chodzi mi o czas wschodzenia takich roślinek posianych bezpośrednio do gruntu.
mam do Was pytanie. Mianowicie kiedy bób zasiany do gruntu wzejdzie? Siałam jakoś pod koniec marca chyba. Na razie nic nie widać i teraz nie wiem czy za głęboko posiałam czy zmarzł w trakcie ostatnich przymrozków...
Generalnie chodzi mi o czas wschodzenia takich roślinek posianych bezpośrednio do gruntu.
Pozdrawiam,
Karolina
Karolina
- EllaChica
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 10 mar 2012, o 20:04
DorkaS-66 a kiedy swój siałaś?
Ziemie kompostową w tym roku nawiozłam, w tamtym też robiłam taki zabieg. Jesienią natomiast posiałam gorczycę. Wszystko było przekopane na zimę. Ziemia więc nie powinna być taka zła. Pewnie ta mizerna jeszcze temperatura tak działa na mój bób. Ale widzę, że każdemu jakoś tak miesiąc wschodzi.
Ziemie kompostową w tym roku nawiozłam, w tamtym też robiłam taki zabieg. Jesienią natomiast posiałam gorczycę. Wszystko było przekopane na zimę. Ziemia więc nie powinna być taka zła. Pewnie ta mizerna jeszcze temperatura tak działa na mój bób. Ale widzę, że każdemu jakoś tak miesiąc wschodzi.
Pozdrawiam,
Karolina
Karolina
- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
Siałam bób ok.23 marca. Wszystko co wtedy posiałam już rośnie: bób, groch, rzodkiewka i szpinak. I pojawił się szczypiorek, wysadziłam dużo dymki. Dziś rano widziałam, że bobowe listeczki są ładniejsze niż na wcześniejszym zdjęciu, bardzo chętnie wystawia się do słoneczka.
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
"Barbam video, sed philosophum non video."