Mój ogród - Ewelina - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Trzeci dzień pada... Od rana miałam paskudny humor - adekwatny do pogody zresztą. Prace remontowe"zawieszone" aż do poprawy pogody, fachowcy sobie poszli, rusztowania zostały, bałagan też :(

Obrazek Obrazek

Pisałam już o "nodze" rusztowania , które wylądowało w kępie śp. irysów syberyjskich...a tu ,na zdj. z prawej , pod rusztowaniem widać skrzynkę. Położyłam ją , żeby oznaczyć i jednocześnie ochronić wychodzące w tym miejscu Hosty. Pokazałam panom ,poprosiłam , żeby uważali. I co ? Ano nic. Któryś wlazł w skrzyneczkę... wszędzie walają się śmieci i ja już nie wiem , jak mam się nie denerwować !

Zamiast prac w ogrodzie , by poprawić sobie nastrój, pojechałam więc do centrum ogrodniczego. Nie nabyłam jednak niczego do ogrodu...lało jak z cebra i trudno było wyjść na zewnątrz. Skupiłam się więc na roślinach doniczkowych - domowych( zakupy pokażę w wątku o doniczkowych).
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, bardzo współczuję i rozumiem Cię w pełni, mam od roku permanentny remont, mojego nowego-starego ;) domu.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Cynamonku , jeśli Ty znosisz remont od roku...to ja już przestaję narzekać...zresztą mam nadzieję ,że u mnie potrwa nieco krócej ?

A teraz troszkę bardziej optymistycznie - trochę wiosny :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W beczce zamieszkały już bratki, a częściowo przydeptane żagwiny zaczęły kwitnąć

Obrazek Obrazek

Omieg przymierza się do otwarcia pąków...

Obrazek Obrazek

na skalniaku stokrotki

Obrazek Obrazek

zeszłoroczne chryzantemki coraz większe, a rododendrony mają masę pąków!

Obrazek Obrazek

"zaniebieściło się " wszędzie tam , gdzie rośnie barwinek :) , no i zaczynają kwitnąć tulipany.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Rozumiem Cię doskonale Ewelinko ! U mnie grasujący fachowcy zniszczyli połowę roślin :cry: Przecież oni nie wiedzą po czym depczą i generalnie im to "wisi" czy coś zniszczą czy nie. Jeden z fachowców, który jesienią stawiał mur ogradzający ogród ogolił mi 5 przepięknych kilkuletnich lawend, bo mu przeszkadzały :cry: Nie mógł poczekać, aż wrócę z pracy, po prostu wziął i ogolił je przy samej ziemi i to z jednej strony :( Nie będę opowiadac co się działo po moim powrocie do domu :!:
Wiosną przesadziłam je do "przedszkola, które mam w ogrodzie czekam aż wypuszczą listki od dołu i będę golić je z drugiej strony :roll:

Dobrze, że nie grasują po całym ogrodzie :!: Rododendrony masz cudowne! Gdyby je zniszczyli :evil:

Pozostaje Ci po prostu chodzić za nimi i pilnować, a co się da to zabezpieczyć, choc widac i to nie pomaga...

Trzymaj się dzielnie i nie daj fachowcom! Moi boją się mnie jak ognia bo im ględzę okropnie ;:125 ! Serdecznie współczują mojemu mężowi, opowiadał mi :;230 :;230 A ja jestem taką spokojna kobietą :roll:
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko- a nie mogłaś postraszyć ich troszkę Twoim "stróżem domowym" :?:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Ewelinko, okropni są fachowcy, doskonale rozumiam Twoje zdenerwowanie, ale pocieszacze są rewelacyjne i pozostaną , gdy o fachowcach nie będzie śladu. :wink: Ja i moje roślinki, przeżywałyśm przekładanie podjazdu (poprawki po "fachowcach") :roll: . Kilka roślin przygniotły koski brukowe, a inne wyglądały, jakby dopadł je dur plamisty. :lol: Na szczęście po ulewnych deszczach ogród odzyskał naturalne kolorki.
Ogród masz piękny, a niebawem będzie tonąć w kolorach. Zakupy sadzonek imponujące. :shock:
Pozdrawiam
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

piku pisze:Ewelinko- a nie mogłaś postraszyć ich troszkę Twoim "stróżem domowym" :?:
Czy masz na myśli tego stróża?

Obrazek Obrazek

No, on najwyżej zeżarłby panom kanapki , a potem pozwolił się pogłaskać po brzuszku ;:112

Dorotko, Piku , Daisy - dziękuję za odwiedziny i słowa otuchy :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko :D ... u mnie też stróż o podobnym usposobieniu :lol: ... wstawię jego fotkę u siebie, a co? ;:2
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Cynamonku, już obejrzałam Twojego stróża...śliczny jest :D
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję :D ... cieszę się, że Ci się spodobał, ale najważniejszy jest charakter, a chyba oba nasze stróże mają na szczęście podobny ;)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co do panów fachowców to może trzeba będzie wreszcie zacząć odliczać od remontu za zniszczone rośliny i to z procentem. Może wtedy wreszcie coś do nich dotrze.
No chyba, że tymi remontowcami są nasi panowie M - ale na to już mamy sposoby, prawda ? :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
IwonaA
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 09:33

Post »

Witaj Ewelinko, na PW zostawiłam wiadomość o białej piwonii, ale pewnie, nie przeczytałaś :lol: .
A ja tak nieśmiało chciałam się przypomnieć w sprawie nadwyżki paproci .
Wiosenne widoczki urocze :D.
Pozdrawiam.
Iwona
---------------
Życie jest piękne....
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOOOoooooooooooo .... a jest jakaś nadwyżka paproci ???? ... ja też się przypominam :lol: :lol: :lol: .... wszelkie nadwyżki mile widziane, a funkii i paproci w szczególności, adoptuję bezdyskusyjnie !!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”