Wysadzanie dalii do doniczek
Ja już wysadziłam dalie do ogródka ....już nie będzie mrozu ;:10
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Cd DALIE
Witam,
Cały czas obserwuję temat "daliowy" i uczę się od Was. Postanowiłam kilka bulw umieścić w donicach w szklarni, ale trzy większe wysadziłam na miejsca docelowe do ziemi. Zobaczę jak mi to wyjdzie.
Muszę przyznać, że prawdą jest, że forum uzależnia. Ale to takie miłe uzależnienie
Cały czas obserwuję temat "daliowy" i uczę się od Was. Postanowiłam kilka bulw umieścić w donicach w szklarni, ale trzy większe wysadziłam na miejsca docelowe do ziemi. Zobaczę jak mi to wyjdzie.
Muszę przyznać, że prawdą jest, że forum uzależnia. Ale to takie miłe uzależnienie

pozdrawiam Aleksandra
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No jak u Was?Moja wsadziłam do ogrodu w poniedziałek.Zapowiadali niby wczoraj przymrozek w nocy, ale nie bylo.U mnie było +7.Dziwne, ze az taka róznica od tego co zapowiadali.Ale dalie okryłam.
Dziś zapowiadaja niby +1, ale tez sie okryłam na wszelki wypadek.Bo szkoda by było.
A oprocz tego zapomniałam, że nie wysadziłam do doniczek wszystkich:).I dziś patrze , a ja mam jeszcze 3 bulwy:).Więc wsadziłam je dzis na gruntu.Będe miala porówania miedzy tymi doniczkowymi, a gruntowymi.No i będę miala dośiwdczenie na przyszły rok, czy w ogóle opłaca się "bawić" w doniczki:).
Dziś zapowiadaja niby +1, ale tez sie okryłam na wszelki wypadek.Bo szkoda by było.
A oprocz tego zapomniałam, że nie wysadziłam do doniczek wszystkich:).I dziś patrze , a ja mam jeszcze 3 bulwy:).Więc wsadziłam je dzis na gruntu.Będe miala porówania miedzy tymi doniczkowymi, a gruntowymi.No i będę miala dośiwdczenie na przyszły rok, czy w ogóle opłaca się "bawić" w doniczki:).
-
- 100p
- Od: 13 mar 2007, o 18:19
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Jadwiga 52
- 100p
- Od: 20 lut 2008, o 17:52
Miałam 3 duże doniczki podpędzonych dalii, posadziłam po zimnej Zośce, w tym tygodniu pojechaliśmy na działkę /na Kaszubach/ i szok, moje dalie padły-wszystkie trzy.
Przymroziło którejś nocy i ścięło mi sporo nowych nasadzeń.
Już wyleczyłam się z sadzenia wcześniej w domu. Na Kaszubach -za Kościerzyną jest zawsze kilka stopni zimniej niż w Gdńsku. U nas też jest zimno. Oglądałam dzisiaj prognozę pogody, to u nas najzimniej.
Pozdrawiam.
Przymroziło którejś nocy i ścięło mi sporo nowych nasadzeń.

Pozdrawiam.