Doniczkowe w moim domu
Re: doniczkowe w moim domu
Marcin nowy nabytek to Crassula ovata 'Blue Hale'
Marcin?
blue hale pierwsze słyszę
muszę poczytać
blue hale pierwsze słyszę
muszę poczytać
Piękny okaz.
- eikoden
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspaniały okaz Crassuli Hobbit Special aż pozazdroszczę, mogę się dowiedzieć gdzie i za ile można nabyć taki okaz najlepiej PW
Crassula Perforata i Hobbit
Jak byś szukał nazw zapraszam do mojego wątku głównie o Crassuli, sukulentach i adenium pozdrawiam Tomek
Crassula Perforata i Hobbit
Jak byś szukał nazw zapraszam do mojego wątku głównie o Crassuli, sukulentach i adenium pozdrawiam Tomek
Czy Perforatę mogę rozmnażać przez ukorzenianie odciętych części?
- eikoden
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Tak, można tylko nie podlewaj przez jakiś czas i bez problemu można, chyba nawet wszystkie crassule nawet z jednego liścia powstanie roślinka
udało się perforata ukorzeniona i rozkrzewiona
- obrecka
- 100p
- Od: 23 cze 2011, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, ten wielki nowy grubosz z grubym pniem jest boooski, choruję na grubosze Jeśli można wiedzieć to gdzie go kupiłeś i za ile i ile ma wysokości? Jest cudooowny Pozdrawiam
Karolina
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
"Jeśli nie masz w życiu własnego celu, będziesz całe życie realizował cele innych. "
Zapraszam do mojego profilu
Witaj! Grubosze masz przepiekne! U mnie takze królują na parapetach. Pozwól,że wtrące swoje trzy grosze: Grubosz podpisany jako Blue Hale to Blue Wave na 100%. Gratuluje pomysłów z formowaniem tych roślin. Są bardzo wdzięczne i wybaczają nam wiele hodowlanych błędów. Z doświadczenia wiem,że zabić je może tylko zimno w połączeniu z mokrym podłożem. Pozdrawiam serdecznie!
- lbanek
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
No i jak tam eksperymenty? ciekawa jestem szczególnie jak się ma ten grubosz z kilkoma pieńkami, czy ma już większe korony?