Brzozowe Górki
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Brzozowe Górki
Jak popatrzyłam na foteczki pod tytułem "to kilka z początków" od razu przyszła mi do głowy piosenka "tu na razie jest klepisko... " . Trochę czasu minęło i jaka odmiana . W tym domeczku wiszą już na ścianach obrazki, czuć, że jesteście zadomowieni. Przed Wami sporo pracy, ale jak się widzi ile za Wami, to jestem pod wrażeniem.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Komfortowo, najważniejsze, że macie się gdzie zatrzymać, bo na takie połacie to potrzeba kilka dni do obrobienia, co jakiś czas a po południu kąpiel w nagrzanym basenie i ognicho super!
Dokładnie, ta działka wyglądała jak klepisko, na szczęście był rząd brzóz od strony asfaltu i te kilka sosen w środku. I to cały urok, bo ziemia klasy Z. Zapaliliśmy się do pracy i już w lutym sadziliśmy pierwsze drzewka, oczywiście brzozy i sosny. O dziwo większość się przyjęła. Czasami jak sobie tak usiądę /bo nie zawsze jest szansa / i popatrzę jak to wszystko się zmieniło to trudno uwierzyć, że natura potrzebowała tylko roku aby zmienić oblicze przy naszej pomocy. A największym zaskoczeniem dla mnie były zerwane na jesieni 2 jabłka z jabłoni posadzonej wiosną Nie były za specjalne, ponieważ urosły zbyt duże na takiej lichej gałązce, która się pod ich ciężarem złamała i nie dojrzały.
No i niedawno wróciliśmy. Przy takiej pogodzie nie mogłam się powstrzymać, aby nie pojechać. I nie żałuję. Posiałam trochę ziół, przesadziłam kilka kwiatków i co najważniejsze odpoczęłam:-)
Pogoda dzisiaj była niesamowita, więc idę pooglądać co u Was się zadziało Dziewczynki
Pogoda dzisiaj była niesamowita, więc idę pooglądać co u Was się zadziało Dziewczynki
- Maska
- Kontakt:
Rzeczywiście dzień fantastyczny do pracy! Musimy wykorzystywać każdą chwilę po tych tygodniach bezczynności.
Tak się zapracowałam że żadnych zdjęć dzisiaj nie mam
Tak się zapracowałam że żadnych zdjęć dzisiaj nie mam
- stokrotka_polna
- 500p
Reniu, wczoraj odpoczywałaś, ale dziś nie ma, że boli, zabieramy się do pracy
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U nas też wczoraj było fajnie ,no może po za dwiema burzami,ale po nich było super powietrze.Dziś od rana piękne słońce.U nie wczoraj małe przemeblowanko huśtawka zmieniła swoje miejsce,bo w przeciągu to żadna przyjemność na niej siedzieć.
I jak tam u Was Pracusie? Dzisiaj pogoda była niesamowita. Chociaż przyznam bez bicia, że jakoś mi ten czas między palcami przeleciał;-) Niby cały czas coś robiłam, ale efekty mierne.
Zaszalałam i już posadziłam kanny i dalię. Co prawda przykryłam to gałązkami sosny, ale jak będą przymrozki to nie wiem czy przetrwają. Aaaaaa i jak ktoś byłby chętny na kannę to z przyjemnością się podzielę:-)
Jutro wstawię zdjęcia moich nowych nabytków i.... oczywiście tego wyczekiwanego mojego pierwszego osobistego tulipanka
U mnie właśnie porządnie popadało, więc myślę, że przyroda ruszy z kopyta:-) Już ładnie wyskoczyła rzodkiewka, a dzisiaj pokazała się także marchewka.
Zaszalałam i już posadziłam kanny i dalię. Co prawda przykryłam to gałązkami sosny, ale jak będą przymrozki to nie wiem czy przetrwają. Aaaaaa i jak ktoś byłby chętny na kannę to z przyjemnością się podzielę:-)
Jutro wstawię zdjęcia moich nowych nabytków i.... oczywiście tego wyczekiwanego mojego pierwszego osobistego tulipanka
U mnie właśnie porządnie popadało, więc myślę, że przyroda ruszy z kopyta:-) Już ładnie wyskoczyła rzodkiewka, a dzisiaj pokazała się także marchewka.
- stokrotka_polna
- 500p
No to ten deszcz miałaś Reniu chyba na zamówienie . Zawsze to mniej roboty, jak nas przyroda wspiera
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
Co prawda podlałam roślinki, ale masz rację, nie ma to jak popada:-)
- Maska
- Kontakt:
Reniu ja też wsadziłam dalie, canny podpędziłam i mają już duże iście więc wsadzę po 15.05. Deszczyk podlał.
Marysiu to super, będziemy razem trzymać kciuki za dalie. Moje bez światła i wody powypuszczały w piwnicy już po 5-7 cm, ale myślę, że jeśli nawet jak to przymrozi to reszcie się nic nie stanie.
Zawsze można czymś przykryć, choćby kartonowym pudełkiem, przed przymrozkami. Na razie przez kilka dni u nas ma być dość ciepło w nocy, powyżej 5 stopni. Zobaczymy, co będzie dalej.