Brzozowe Górki
- Alidka
- 50p
- Od: 21 mar 2012, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Brzozowe Górki
Pogoda rzeczywiście była fantastyczna, wszystko mam posiane wiec deszcz jak na zmówienie się przydał Też już posadziłam dalie, dostałam dwa kosze od moich sąsiadów Miłej niedzieli!
Och, to wspaniale, że rododendron ma się dobrze. Gratulacje. Reniu, czy to intensywnie niebieskie to żagwin? Wspaniały kolor, nie wiedziałam, że jest taka odmiana.
A hedera, cóż dziwna jakby, ale kto wie, kto wie...
A hedera, cóż dziwna jakby, ale kto wie, kto wie...
- Alidka
- 50p
- Od: 21 mar 2012, o 10:59
Superowe zakupy! Gratuluje pierwszego tulipana
No widzisz Reniu nie trzeba było się martwić.Cieszę się razem z Tobą, że różanecznik żyje.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zakupy śliczne kolorowe, Hedera? kiedyś w roku w ogrodzie Czuksanow był w jakiejś oranżerii gdzie rosły różne błuszcze . Tam też były podobne , dostał kilka sadzonek i wsadzała do doniczek to liście najprzeróżniejsze.
Dziękuję wszystkim, fajnie, że jesteście:-) Co do tej Hedery to mam wątpliwości. Ale niech rośnie, zobaczymy.
Gosiu, tak to żagwin. Nie wiedziałam że jest wieloletni, po moim z tamtego roku w każdym razie nie ma śladu.
Gosiu, tak to żagwin. Nie wiedziałam że jest wieloletni, po moim z tamtego roku w każdym razie nie ma śladu.
Jakby nie patrzeć na kształt liścia tylko na kolor i ubarwienie to Hedera więc może dobrze to podpisali?
Ale ja nie w sprawie bluszczu tylko tej pięknej dalii. Ma ona jakąś nazwę odmianową?
Wygląda na miniaturkę, ale kwiaty ma wielkie. I w paćki. Cudo!
Ale ja nie w sprawie bluszczu tylko tej pięknej dalii. Ma ona jakąś nazwę odmianową?
Wygląda na miniaturkę, ale kwiaty ma wielkie. I w paćki. Cudo!
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Gratuluje pierwszego tulipka . Cieszę się, że rododendron przetrwał. Przeszedł chrzest i na pewno będzie teraz rósł .
Reniu i u mnie w ogrodzie zagościł w tym roku żagwin
Reniu i u mnie w ogrodzie zagościł w tym roku żagwin
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Ogla ta dalia nie ma nazwy i w ogóle jak o to pytałam to pani spojrzała na mnie i... no dalia!
Miała ładne kwiatki, ale była zła, że dopytuję o nazwy. Kupiłam u niej jeszcze coś kwitnącego a na pytanie co to jest usłyszałam odpowiedź: trawka. Pytam jaka? No trawka.
Ale znalazłam jakąś karteczkę i udając że nie widzę jak przewraca oczami wpisałam do komórki jej nazwę: Armeria Martima Armada White /cokolwiek to znaczy brzmi ładnie / Ale przecież mamy Internet i już wiem, że to po prostu Zawciąg nadmorski. Już sobie poczytałam i jestem jeszcze bardziej zadowolona z zakupu, bo roślinka kwitnie wcześnie i powtarza kwitnienie na jesieni, do tego nie jest wymagająca, więc powinno być jej u mnie dobrze:-)
Miała ładne kwiatki, ale była zła, że dopytuję o nazwy. Kupiłam u niej jeszcze coś kwitnącego a na pytanie co to jest usłyszałam odpowiedź: trawka. Pytam jaka? No trawka.
Ale znalazłam jakąś karteczkę i udając że nie widzę jak przewraca oczami wpisałam do komórki jej nazwę: Armeria Martima Armada White /cokolwiek to znaczy brzmi ładnie / Ale przecież mamy Internet i już wiem, że to po prostu Zawciąg nadmorski. Już sobie poczytałam i jestem jeszcze bardziej zadowolona z zakupu, bo roślinka kwitnie wcześnie i powtarza kwitnienie na jesieni, do tego nie jest wymagająca, więc powinno być jej u mnie dobrze:-)
Masz szczęście do kompetentnych sprzedawców, nie ma co.
A wybaczam jej, no chyba że kwiatki nie przetrwają to wtedy...
Wczoraj dostałam paczuszkę z roślinkami od Linetki, które już rosną, a dzisiaj dotarło zamówienie kilku kwiatków, ale muszą poczekać do jutra.
Zapowiedzi pogodowe super, więc wreszcie wszystko powinno i u mnie zacząć rosnąć...
Zapowiedzi pogodowe super, więc wreszcie wszystko powinno i u mnie zacząć rosnąć...