Hosta foto rok 2008
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
raistand
Ależ nie porównuj odrębnych gatunków roślin do jednego z gatunków bylin!
Idąc Twoim tokiem rozumowania to przede wszystkim
róży - królowej wszystkich kwiatów należałaby się odrębna sekcja na forum!
To nie chodzi o ilość zwolenników uprawy danej rośliny i przepychanki między nami .
Chodzi o stworzenie wiarygodnej bazy o danej roślinie bez rewolucji na forum,
zebranie wszystkich linków encyklopedycznych,poradniczych czy identyfikacyjnych ( czy jakich tam jeszcze wymyślicie)w jedną całość ułatwiającą bezproblemowe dotarcie każdemu do potrzebnych danych.
Lila podała możliwości.
Decyzje podejmie Administrator.
Tymczasem uważam,że możemy przystąpić do budowania zaproponowanych wątków.
To nie chodzi o ilość zwolenników uprawy danej rośliny i przepychanki między nami .
Chodzi o stworzenie wiarygodnej bazy o danej roślinie bez rewolucji na forum,
zebranie wszystkich linków encyklopedycznych,poradniczych czy identyfikacyjnych ( czy jakich tam jeszcze wymyślicie)w jedną całość ułatwiającą bezproblemowe dotarcie każdemu do potrzebnych danych.
Lila podała możliwości.
Decyzje podejmie Administrator.
Tymczasem uważam,że możemy przystąpić do budowania zaproponowanych wątków.
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świerzbi mnie żeby napisać coś więcej ale z moderatorami sie nie dyskutuje ;)KaRo pisze:raistand
To nie chodzi o ilość zwolenników uprawy danej rośliny i przepychanki między nami . (...) Decyzje podejmie Administrator.
Ja już się na temat nowego działu nie będę odzywał.
Świerzbi mnie żeby napisać coś więcej ale z moderatorami się nie dyskutuje
a to dlaczego nie strasz nowicjuszy forumowych, takich jak ja
Wola ludu, wystarczająco uzasadniona jest argumentem nie do przbicia :P
Zainteresowanie funikami jest znacznie wieksze aniżeli wynika to z wpisów w tym wątku. Zauważa się to wędrując po działeczkowych wypowiedziach.
Tutaj juz jest dużo informacji ale jest pobałaganione Nie każdy ma cierpliwość i czas przeglądania strony po stronie Wyszukiwarka też nie zawsze się sprawdza
Jestem jak najbardziej za usystematyzowaniem wszelkich informacji o hostach
Tym bardziej, ze sa tu osoby które mają to w "jednym paluszku" !!![/i]
a to dlaczego nie strasz nowicjuszy forumowych, takich jak ja
Wola ludu, wystarczająco uzasadniona jest argumentem nie do przbicia :P
Zainteresowanie funikami jest znacznie wieksze aniżeli wynika to z wpisów w tym wątku. Zauważa się to wędrując po działeczkowych wypowiedziach.
Tutaj juz jest dużo informacji ale jest pobałaganione Nie każdy ma cierpliwość i czas przeglądania strony po stronie Wyszukiwarka też nie zawsze się sprawdza
Jestem jak najbardziej za usystematyzowaniem wszelkich informacji o hostach
Tym bardziej, ze sa tu osoby które mają to w "jednym paluszku" !!![/i]
- raistand
Gdyby ktoś przeoczył:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12247
"Niestety rozwiązaniem dla potrzeby zgrupowania wszelkich informacji o hostach NIE może być i nie będzie tworzenie jeszcze jednej , kolejnej sekcji forum. "
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12247
"Niestety rozwiązaniem dla potrzeby zgrupowania wszelkich informacji o hostach NIE może być i nie będzie tworzenie jeszcze jednej , kolejnej sekcji forum. "
Nie może być tylu wątków hoscianych wśrod masy innych bylin...to musi być tak, jak ze storczykami- ODDZIELNY DZIAŁ. W którym będą watki tylko i wyłącznie hosćiane....napór jest ajk widać ogromny, mam nadzieję,ze adminy sie ulitują nad błagającymi. Moderatorem mógłbym być, choć na razie kompletnie sie na tym nie znam(bardziej na roślinach ) ale prosiłbym do współpracy Andrzeja paco i Pidżamę na równych zasadach. Maja spora kolekcję i równie wielka wiedzę o funkiach.
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Raistand- A czemu nie wprost do gruntu? U mnie zimniej , a ja nowe nabytki sadzę wprost do gleby. Dziś był w nocy przymrozek, liliowce lekko zmroził, a nowiutkim hostom nic, choć niektóre już z listakmi sadziłam.raistand pisze:
Mój stan posiadania też się dzisiaj zwiększył... Powoli przechodzę na hodowle doniczkową. ;)
Popieram propozycję utworzenia osobnego działu dla HOST.
Na początek proponuje podział wątków na:
-Hosty biało pstre
-Hosty żółto pstre
-Hosty niebieskie
-Hosty żółte
-Hosty zielone
-Hosty niskie
-Hosty średnio wysokie
-Hosty wysokie
-Hosty wolno rosnące
-Hosty szybko rosnące
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Re: GUACAMOLE 75cm wys. 5 lat
mam pytanko czy jakaś z tych przepięknych roślinek nadawała by się na balkon ale taki zachodni gorący choć z lekkim cieniem dawanym przez skrzynki zawieszone wyżej.
- raistand
Bo tego gruntu już coraz mniej.śnieżka pisze:Raistand- A czemu nie wprost do gruntu?raistand pisze:
Mój stan posiadania też się dzisiaj zwiększył... Powoli przechodzę na hodowle doniczkową. ;)
Przeczytajcie odpowiedź Administratoraśnieżka pisze: Popieram propozycję utworzenia osobnego działu dla HOST.[/b]
-
- 100p
- Od: 13 mar 2007, o 18:19
Lila- myślę jednak, że wątek z poszczególnymi gatunkami host to świetny pomysł. Teraz jak się chce znaleźć coś o konkretnej hoście, to trzeba przeszukać cały wątek- a i to nie gwarantuje , że się tam coś znajdzie po przeczytaniu(wiem, że jest wyszukiwarka-ale z nią tak różnie bywa)Nie sądzę, że mnogość gatunków host powinna nas powstrzymywać, przecież róż też jest całe mnóstwo, podobnie jak storczyków- a nie oznacza to, że będziemy te kilka tysięcy opisywać.
Aneta