Tajemniczy ogród
Re: Tajemniczy ogród
Witam imienniczke:-))) ciesze sie z funkcji "Nowe posty" Dzięki niej- trafilam tutaj do Ciebie:-)
Piekny teren i piekne zmiany- masz powera dziewczyno!!!
Pozdrawiam z bardzo deszczowej dzisiaj- bawarii:)
Piekny teren i piekne zmiany- masz powera dziewczyno!!!
Pozdrawiam z bardzo deszczowej dzisiaj- bawarii:)
Aga to będziemy pielęgnować te marchewki, sałatki i inne zieleninki:-) Wczoraj zauważyłam, że marchewka zaczęła wschodzić. Nie mam jeszcze tak obsadzonego warzywniaka, trochę boję się majowych mrozów /w tamtym roku poszalał sobie i szkód narobił - mróz oczywiście;-)/ Dlatego postaram się wstrzymać do 15, ale zobaczymy czy się da, bo kalarepka chce już do gruntu
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alidko róża terminatorka ...hmm wiesz co ja bym jej w ogole nie ruszała z tego miejsca,widać,że ma sporo lat,a pęd jeśli jest zielony to nic z nim nie rób,niech sobie zakwitnie,musimy ją najpierw zidentyfikować:)
Obserwuj ją zatem
Masz piękne tulipany i wszystko mi się u Ciebie podoba
Obserwuj ją zatem
Masz piękne tulipany i wszystko mi się u Ciebie podoba
- Alidka
- 50p
- Od: 21 mar 2012, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Annes dziękuję! W takim razie zostawiam ją w tym miejscu i obserwuję Musze tylko jakąś pergolę wymyślić, bo przy wietrze macha tym pędem na wszystkie strony i jeszcze sąsiad go ciachnie
Dzisiaj M wysłał mnie po śrubki do budowlanego i wróciłam z tym cudakiem...tyle się ich naoglądałam w innych wątkach, że uległam pokusie...
IMGP4563
IMGP4562
Dzisiaj M wysłał mnie po śrubki do budowlanego i wróciłam z tym cudakiem...tyle się ich naoglądałam w innych wątkach, że uległam pokusie...
IMGP4563
IMGP4562
- kropka010
- 500p
- Od: 28 lip 2011, o 22:45
piękny zakup, a śrubki kupiłaś czy zapomniałaś
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- kasiulka_
- 10p - Początkujący
- Od: 25 maja 2011, o 14:46
Fakt, piękny zakup. Ja takiego dokonałam trzy lata temu, albo i cztery. Co roku przemarza mi prawie do ziemi, kwiatów nie widziałam i nie wąchałam, a podobno pachną czekoladą. Podobno . Może Ty będziesz miała więcej szczęścia i u Ciebie łagodniejsze zimy. Na razie podziwiam go u Pszczółki i nie ukrywam zżera mnie zazdrość.
- Alidka
- 50p
Kropka, no kupiłam kupiłam
Kasiulku teoretycznie zima u nas jest łagodniejsza...ale kto to wie co to będzie, teraz takie anomalie pogodowe występują że strach się bać. Najwyżej okaże się jednoroczną roślinką Ma jeden pąk, może zakwitnie
Kasiulku teoretycznie zima u nas jest łagodniejsza...ale kto to wie co to będzie, teraz takie anomalie pogodowe występują że strach się bać. Najwyżej okaże się jednoroczną roślinką Ma jeden pąk, może zakwitnie
- Alidka
- 50p
Dzisiaj w moim ogrodzie....było cudownie ciepło, w słońcu ok 25 stopni Teraz pada deszcz, czyli prawidłowo
Wszystko pięknie ruszyło do przodu,w oczach rośnie
Papuzie, moje śliczności rozkwitają
IMGP4580
IMGP4578
Nie mam pojęcia co to jest, jakby krzew, kitka witek i max wysokości 40 cm hmmm
IMGP4583
W połowie marca zdenerwowałam się na róże, które rosną pod oknami i dość mocno je obcięłam...nie mam pojęcia czy kwitły w zeszłym roku...dzisiaj zauważyłam jak ładnie odbiły. Jest ich co najmniej pięć...w czwartek muszę się nimi zająć i doprowadzić rabatę do porządku , może coś z nich jeszcze będzie
IMGP4589
IMGP4587
A Wam jak minął dzień? Tez była u Was taka ładna pogoda?
Wszystko pięknie ruszyło do przodu,w oczach rośnie
Papuzie, moje śliczności rozkwitają
IMGP4580
IMGP4578
Nie mam pojęcia co to jest, jakby krzew, kitka witek i max wysokości 40 cm hmmm
IMGP4583
W połowie marca zdenerwowałam się na róże, które rosną pod oknami i dość mocno je obcięłam...nie mam pojęcia czy kwitły w zeszłym roku...dzisiaj zauważyłam jak ładnie odbiły. Jest ich co najmniej pięć...w czwartek muszę się nimi zająć i doprowadzić rabatę do porządku , może coś z nich jeszcze będzie
IMGP4589
IMGP4587
A Wam jak minął dzień? Tez była u Was taka ładna pogoda?
U nas też było ładnie, ale niestety nie było mi dane pojechać na działkę. Z przyjemnością popatrzyłam na Twoje roślinki. Tulipany piękne, ale róże też ładnie odbiły. Myślę, że odwdzięczą się za to przycięcie:-)
- kasiulka_
- 10p - Początkujący
- Od: 25 maja 2011, o 14:46
Agnieszko wydaje mi się, że ten krzew to migdałowiec. Przynajmniej ja mam coś takiego pod tą nazwą. Jak zawiąże owoce to się wyjaśni
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj. Trafiłam po tajemniczym tytule ( uwielbiam tą książkę:) ) . Kolorowo u Ciebie . Piękne tulipany ( tfu tfu na psa urok) . Jest się czym chwalić. Do tego doskonałe zdjęcia w bardzo dobrej jakości, aż miło się ogląda. Pozdrawiam
- Alidka
- 50p
Witajcie!
Nemezjo witam w moim wątku dziękuję za miłe słowa
Dzisiaj mamy upał i tak będzie przez kilka dni jupi! Wczoraj skosiłam trawę, posadziłam clematisa...dzisiaj przesadziłam kilka roślinek i się zastanawiam czy mogę jeszcze róże przesadzić w warzywniku...wzeszła rzodkiewka i cebulka
Zakwitła pierwsza jabłoń:
IMGP4638
czarna porzeczka, myślałam że już nie raczy pokazać kwiatków
IMGP4636
I moje papuzie w pełnym rozkwicie:
IMGP4633
IMGP4635
IMGP4631
Te też cudownie się wybarwiły:
IMGP4632
IMGP4630
Napotkana wczoraj oleica fioletowa, piękny chrząszcz
IMGP4609
Pigwowiec rozkwitł
IMGP4611
Roślinka nn też kwitnie
IMGP4612
I nawet moje tajemnicze drzewo...
IMGP4623
Uwielbiam ta porę roku!!
Nemezjo witam w moim wątku dziękuję za miłe słowa
Dzisiaj mamy upał i tak będzie przez kilka dni jupi! Wczoraj skosiłam trawę, posadziłam clematisa...dzisiaj przesadziłam kilka roślinek i się zastanawiam czy mogę jeszcze róże przesadzić w warzywniku...wzeszła rzodkiewka i cebulka
Zakwitła pierwsza jabłoń:
IMGP4638
czarna porzeczka, myślałam że już nie raczy pokazać kwiatków
IMGP4636
I moje papuzie w pełnym rozkwicie:
IMGP4633
IMGP4635
IMGP4631
Te też cudownie się wybarwiły:
IMGP4632
IMGP4630
Napotkana wczoraj oleica fioletowa, piękny chrząszcz