Balkon Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Balkon Moniki

Post »

Piękne skrętniki :)
A ta plantacja fiołków jest rewelacyjna! Jutro postaram się zrobić moim listkom coś podobnego, bo ja moje po prostu wsadziłam do wody i beztrosko myślałam sobie, że puszczą korzonki. Wezmę z Ciebie przykład :)
I z tego co wyczytałam to adenium to jest róża pustyni - zakochałam się w niej :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Jak ukorzeniasz te listki. Pięknie to wygląda. Ja mam takie do szampana!! też bym chciała tak!!! Dałaś fotki działki czy nie!!!??
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
jaclaw
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale pięknie :!: :)
Fiołki, skrętniki, klonik, super :!: ;:167
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Baiano - tak nakazali ukorzeniać fiołki na forum ;:108 Ważne aby ogonki nie dotykały ścianek naczynia bo wtedy gnija i nie puszczają korzonków. Wypróbowałam na dwóch listkach i bardzo ładnie puściły korzonki.
Tosiu - zdjęcia działki będą wkrótce ;:108 Jutro sesja w plenerze ;:108
Jacław - witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Dzień dobry :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ten klonik masz jak Drummondi :wink: sliczny , własnie zastanawiam sie nad nim...moja kolezanka uwielbia kloniki...chciałam jej sprezencić ,ten jest rewelacyjny ;:333
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgolinko - dzień dobry Słoneczko ;:108 Pogoda dzisiaj dopisuje, słonko świeci, niebo piekne! Żyć nie umierać ;:138
Keetee - fajny ten klonik variegata co?? Jak go zobaczyłam to normalnie ślinotok ;:oj Teraz tylko kupić ładną doniczkę i dbać i się cieszyć widokiem :heja
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wyjatkowo piekny...ale ja sie nie piszę....choc kusi mnie bardzo :evil:
Tego chciałam dla znajomej , miałam wiele lat kloniki takie ciapate ....ale wydałam.Wiesz ja potem nie mam gdzie przechowywać , mam juz psianki,pelargonie i fuksje....i bedzie tego :!:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

ufff no to poleciałaś z tymi fiołkami po bandzie ;:154 tez mam takie kieliszeczki (z Ikea) ale muszę ukorzeniać swoje zielone w kubeczkach plastikowych, bo inaczej ;:14 poradziłam sobie więc i zakupiłam 100szt plastikowych kieliszeczków jednorazowych w Tesco oraz kubeczków do popitki na grillu i mam :tan
skrętniczki cudaśne ;:167 biały mój dokładnie taki sam, a takiego różowego to miałam w tamtym seoznie, nie wiem jeszcze czy przeżył bo kilka sadzonek nie ma naklejeczek :oops:
zastanawiam się jak Ty z czasem się wyrobisz między parapetem a działką i FO ;:224 :;230 chyba, że faktycznie w przerwie kopania ziemi będziesz wpadać do nas poklikać ;:101 ;:108 nie wiem tylko czy jak w domu kwiatki, w kompie kwiatki i na dworze kwiatki to M nie poczuje się opuszczony...? :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Anankee
100p
100p
Od: 31 sty 2012, o 08:36

Post »

GRATULUJĘ działeczki!! ;:138 ;:138
Fantastycznie, że taki rodzynek Ci się trafił i że rodzice pomogli. A jak napisałaś, że będziesz live z działki nadawać to już sobie wyobraziłam taką mini stację nadawczą zamontowaną na jakiejś gałęzi z widokiem panoramicznym na działeczkę :;230 :;230 :;230 Pracy na pewno będzie co nie miara ale ile satysfakcji! Super!

A co do domowych kwiatuszków - powtórzę za wszystkimi - ukorzeniasz fiołki jak elegancka dama :)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Cześć Moniś :wit ;:3
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mniodkowa ano zaszalałam fiołkowo! Stwierdziłam, że lepiej więcej zamówić za jednym zamachem, co będę się ograniczać :;230
Kieliszki z Ikei, masz rację. Musiałam szybko wtyknąć listeczki do wody to brałam co miałam pod ręką :;230 Dobrze, że kieliszki do wódki się ostały ;:224
Ja czekam jeszcze aż się zapączkuje fioletowy skrętniczek, ale był najmniejszy więc pewnie jeszcze poczekam ;:65 . Ale mina teściowej jak zobaczyła moje cuda - bezcenna ;:oj ;:202
Co do czasu na kwiatki to uważam się za dobrze zorganizowaną osobę (zodiakalna Panna) to jakoś to ogarnę. Zawsze mogę posiedzieć na FO w pracy ;:224
Anankee - przeczytałam Twój wpis i oplułam monitor ze śmiechu jak sobie wybraziłam tą stacje nadawczą na gałęzi jabłonki :;230 :;230 A jeszcz lepiej jak mój M. włazi na tą biedną jabłonkę zamontować kamerę a ja się drę z dołu "Misiek przesuń w lewo bo orlików nie widać! Lewo! Przecież mówię lewo! Nie, to drugie lewo" :;230 A co do fiołków to jak mój M. zobaczył to kieliszkowe przedszkole to tylko rzekł "Masz szczęście żeś pokala do piwa nie wzięła bo bym się zdenerwował"
Justynko - dzień doberek! Piękny dzisiaj dzionek ;:3 a ta ściąga z kwiatkami rewelacja! Wielkie dzięki :;230 bo ja się zatrzymałam na ja pi***, fikum krakum i glicynii :;230 :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Moja mama to zodiakalna panna, więc wiem co nieco na temat ich zorganizowania. :roll: Mam nadzieję, że ty nie ustawiasz wszystkich dookoła. ;:224
Ja mimo tylu miesięcy na forum jakoś nie mam wciąż przekonania do fiołków afrykańskich. Może dlatego, że ten, który dostałam od sąsiadki po jesiennym kwitnieniu kompletnie nie ma zamiaru go powtórzyć i to mimo wycięcia środkowych małych liści. Na szczęście wystarcza mi podziwianie u innych i mam wolny komplet kieliszków. :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”