Balkon Moniki
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon Moniki
Piękne skrętniki
A ta plantacja fiołków jest rewelacyjna! Jutro postaram się zrobić moim listkom coś podobnego, bo ja moje po prostu wsadziłam do wody i beztrosko myślałam sobie, że puszczą korzonki. Wezmę z Ciebie przykład
I z tego co wyczytałam to adenium to jest róża pustyni - zakochałam się w niej
A ta plantacja fiołków jest rewelacyjna! Jutro postaram się zrobić moim listkom coś podobnego, bo ja moje po prostu wsadziłam do wody i beztrosko myślałam sobie, że puszczą korzonki. Wezmę z Ciebie przykład
I z tego co wyczytałam to adenium to jest róża pustyni - zakochałam się w niej
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Jak ukorzeniasz te listki. Pięknie to wygląda. Ja mam takie do szampana!! też bym chciała tak!!! Dałaś fotki działki czy nie!!!??
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Baiano - tak nakazali ukorzeniać fiołki na forum Ważne aby ogonki nie dotykały ścianek naczynia bo wtedy gnija i nie puszczają korzonków. Wypróbowałam na dwóch listkach i bardzo ładnie puściły korzonki.
Tosiu - zdjęcia działki będą wkrótce Jutro sesja w plenerze
Jacław - witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa
Tosiu - zdjęcia działki będą wkrótce Jutro sesja w plenerze
Jacław - witam serdecznie i dziękuję za miłe słowa
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ten klonik masz jak Drummondi sliczny , własnie zastanawiam sie nad nim...moja kolezanka uwielbia kloniki...chciałam jej sprezencić ,ten jest rewelacyjny
- Niunia1981
Małgolinko - dzień dobry Słoneczko Pogoda dzisiaj dopisuje, słonko świeci, niebo piekne! Żyć nie umierać
Keetee - fajny ten klonik variegata co?? Jak go zobaczyłam to normalnie ślinotok Teraz tylko kupić ładną doniczkę i dbać i się cieszyć widokiem
Keetee - fajny ten klonik variegata co?? Jak go zobaczyłam to normalnie ślinotok Teraz tylko kupić ładną doniczkę i dbać i się cieszyć widokiem
Pozdrawiam, Monika
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Wyjatkowo piekny...ale ja sie nie piszę....choc kusi mnie bardzo
Tego chciałam dla znajomej , miałam wiele lat kloniki takie ciapate ....ale wydałam.Wiesz ja potem nie mam gdzie przechowywać , mam juz psianki,pelargonie i fuksje....i bedzie tego
Tego chciałam dla znajomej , miałam wiele lat kloniki takie ciapate ....ale wydałam.Wiesz ja potem nie mam gdzie przechowywać , mam juz psianki,pelargonie i fuksje....i bedzie tego
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
ufff no to poleciałaś z tymi fiołkami po bandzie tez mam takie kieliszeczki (z Ikea) ale muszę ukorzeniać swoje zielone w kubeczkach plastikowych, bo inaczej poradziłam sobie więc i zakupiłam 100szt plastikowych kieliszeczków jednorazowych w Tesco oraz kubeczków do popitki na grillu i mam
skrętniczki cudaśne biały mój dokładnie taki sam, a takiego różowego to miałam w tamtym seoznie, nie wiem jeszcze czy przeżył bo kilka sadzonek nie ma naklejeczek
zastanawiam się jak Ty z czasem się wyrobisz między parapetem a działką i FO chyba, że faktycznie w przerwie kopania ziemi będziesz wpadać do nas poklikać nie wiem tylko czy jak w domu kwiatki, w kompie kwiatki i na dworze kwiatki to M nie poczuje się opuszczony...?
skrętniczki cudaśne biały mój dokładnie taki sam, a takiego różowego to miałam w tamtym seoznie, nie wiem jeszcze czy przeżył bo kilka sadzonek nie ma naklejeczek
zastanawiam się jak Ty z czasem się wyrobisz między parapetem a działką i FO chyba, że faktycznie w przerwie kopania ziemi będziesz wpadać do nas poklikać nie wiem tylko czy jak w domu kwiatki, w kompie kwiatki i na dworze kwiatki to M nie poczuje się opuszczony...?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
GRATULUJĘ działeczki!!
Fantastycznie, że taki rodzynek Ci się trafił i że rodzice pomogli. A jak napisałaś, że będziesz live z działki nadawać to już sobie wyobraziłam taką mini stację nadawczą zamontowaną na jakiejś gałęzi z widokiem panoramicznym na działeczkę Pracy na pewno będzie co nie miara ale ile satysfakcji! Super!
A co do domowych kwiatuszków - powtórzę za wszystkimi - ukorzeniasz fiołki jak elegancka dama
Fantastycznie, że taki rodzynek Ci się trafił i że rodzice pomogli. A jak napisałaś, że będziesz live z działki nadawać to już sobie wyobraziłam taką mini stację nadawczą zamontowaną na jakiejś gałęzi z widokiem panoramicznym na działeczkę Pracy na pewno będzie co nie miara ale ile satysfakcji! Super!
A co do domowych kwiatuszków - powtórzę za wszystkimi - ukorzeniasz fiołki jak elegancka dama
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Cześć Moniś
- Niunia1981
Mniodkowa ano zaszalałam fiołkowo! Stwierdziłam, że lepiej więcej zamówić za jednym zamachem, co będę się ograniczać
Kieliszki z Ikei, masz rację. Musiałam szybko wtyknąć listeczki do wody to brałam co miałam pod ręką Dobrze, że kieliszki do wódki się ostały
Ja czekam jeszcze aż się zapączkuje fioletowy skrętniczek, ale był najmniejszy więc pewnie jeszcze poczekam . Ale mina teściowej jak zobaczyła moje cuda - bezcenna
Co do czasu na kwiatki to uważam się za dobrze zorganizowaną osobę (zodiakalna Panna) to jakoś to ogarnę. Zawsze mogę posiedzieć na FO w pracy
Anankee - przeczytałam Twój wpis i oplułam monitor ze śmiechu jak sobie wybraziłam tą stacje nadawczą na gałęzi jabłonki A jeszcz lepiej jak mój M. włazi na tą biedną jabłonkę zamontować kamerę a ja się drę z dołu "Misiek przesuń w lewo bo orlików nie widać! Lewo! Przecież mówię lewo! Nie, to drugie lewo" A co do fiołków to jak mój M. zobaczył to kieliszkowe przedszkole to tylko rzekł "Masz szczęście żeś pokala do piwa nie wzięła bo bym się zdenerwował"
Justynko - dzień doberek! Piękny dzisiaj dzionek a ta ściąga z kwiatkami rewelacja! Wielkie dzięki bo ja się zatrzymałam na ja pi***, fikum krakum i glicynii
Kieliszki z Ikei, masz rację. Musiałam szybko wtyknąć listeczki do wody to brałam co miałam pod ręką Dobrze, że kieliszki do wódki się ostały
Ja czekam jeszcze aż się zapączkuje fioletowy skrętniczek, ale był najmniejszy więc pewnie jeszcze poczekam . Ale mina teściowej jak zobaczyła moje cuda - bezcenna
Co do czasu na kwiatki to uważam się za dobrze zorganizowaną osobę (zodiakalna Panna) to jakoś to ogarnę. Zawsze mogę posiedzieć na FO w pracy
Anankee - przeczytałam Twój wpis i oplułam monitor ze śmiechu jak sobie wybraziłam tą stacje nadawczą na gałęzi jabłonki A jeszcz lepiej jak mój M. włazi na tą biedną jabłonkę zamontować kamerę a ja się drę z dołu "Misiek przesuń w lewo bo orlików nie widać! Lewo! Przecież mówię lewo! Nie, to drugie lewo" A co do fiołków to jak mój M. zobaczył to kieliszkowe przedszkole to tylko rzekł "Masz szczęście żeś pokala do piwa nie wzięła bo bym się zdenerwował"
Justynko - dzień doberek! Piękny dzisiaj dzionek a ta ściąga z kwiatkami rewelacja! Wielkie dzięki bo ja się zatrzymałam na ja pi***, fikum krakum i glicynii
Pozdrawiam, Monika
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja mama to zodiakalna panna, więc wiem co nieco na temat ich zorganizowania. Mam nadzieję, że ty nie ustawiasz wszystkich dookoła.
Ja mimo tylu miesięcy na forum jakoś nie mam wciąż przekonania do fiołków afrykańskich. Może dlatego, że ten, który dostałam od sąsiadki po jesiennym kwitnieniu kompletnie nie ma zamiaru go powtórzyć i to mimo wycięcia środkowych małych liści. Na szczęście wystarcza mi podziwianie u innych i mam wolny komplet kieliszków.
Ja mimo tylu miesięcy na forum jakoś nie mam wciąż przekonania do fiołków afrykańskich. Może dlatego, że ten, który dostałam od sąsiadki po jesiennym kwitnieniu kompletnie nie ma zamiaru go powtórzyć i to mimo wycięcia środkowych małych liści. Na szczęście wystarcza mi podziwianie u innych i mam wolny komplet kieliszków.