Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

kozino pisze: co będzie jak pojade bez ogonów a za to kupię trochę zielska :?: przewidujesz taką opcję :wink:
Ooo z tym sobie poradzimy bez problemu :D . Po prostu drzewka są wysokie i nie zmieszczą się w samochodzie bez składania siedzeń, ale bagażnik mam spory :wink: ;:108 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dla nowych roślinek zawsze się miejsce w aucie znajdzie :;230 Wiem coś o tym ;:223
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

oj wyrywny ten Twój powojnik, moje raczej leniwe. Obśmiałam się jak czytałam o machaniu na pociąg. Wyobraziłam sobie Twojego M z trudem ciągnącego po piachu za tobą ogromną walizę i Ciebie w kapeluszu z szalem rozwianym, machającą rękawiczką na maszynistę :;230 :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lulka pisze:Wiem coś o tym ;:223
Ja też :;230
April pisze: i Ciebie w kapeluszu z szalem rozwianym, machającą rękawiczką na maszynistę
Przeceniasz moją elegancję :;230 O 5.46 stać mnie było tylko na czarne dżinsy i sweterek w kolorze zgniłej zieleni :;230 . O tym, ze włosy miałam jeszcze nie umyte nie wspomnę, nie planowałam pokazywać się pozadomowej ludzkości (normalna ludzkość o tej porze w niedziele śpi przecież :lol: ), tylko zrobić samochodem rundkę długości jednego kilometra ;:173 .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jeśli Franci w kapeluszu, to tylko kowbojskim, do tego kraciasta koszula zawiązana w talii i niebieskie jeansy z kow(m)bojkami ;))
Agata, zapomniałam Ci podziękować za relację w tamtym miejscu o cenach jednorocznych... w takim razie nie opyla mi się jechać do Ciebie 8-) - sprawdzę dziś Al. Krakowską.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, ciekawą masz wizję mojej osoby... Muszę to przemyśleć :;230 .
Jakbyś chciała coś kupić z jednorocznych i nie mogła tego dostać na Krakowskiej to daj znać, może tam to będzie i Ci do Szmita przywiozę. Zresztą mój clemoholizm w fazie bardzo ciężkiej i nieuleczalnej :oops: myśli o Multifiori, tym bardziej, ze czaiłam się, czaiłam z wyborem i zakupem winorośli i u Wędrowskch już nie mają (dziś telefonowałam nawet w tej sprawie) ;:202 a miałam też kupić jakieś klemki przy okazji ;:223 . Zła jestem na siebie jak nie wiem co ;:223
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Clemoholiczko - grunt to być świadomym swojego uzależnienia :D - a może chcesz coś z Multifiori? :)
Przeczytam raz jeszcze co mi napisałaś i odezwę się na pw.
Już w sobotę! 8-)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jeśli Franci w kapeluszu, to tylko kowbojskim, do tego kraciasta koszula zawiązana w talii i niebieskie jeansy z kow(m)bojkami ;))
No i masz...czar eleganckiej damy prysnął ;:130 :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj Francesco! To ja - JagiS. Proszę o wybaczenie. Tak ładnie mnie przywitałaś na wątku powitań, a ja nic. :cry:. To dlatego, że taka ze mnie jeszcze forumowa niedorajda. Ale podziwiać Twój ogród już umiem ;:oj. No i kiedyś się poprawię ;:224. N razie będę Ci towarzyszyć :wit .

Pozdrowienia - Jagoda
Awatar użytkownika
Isskaa
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 15:32
Kontakt:

Post »

Agatko,a jak Clematisy zime przechodza?
Widze u nas czesto w tanich sklepach,piekne krzaczki,ktore strasznie mnie kusza,ale boje sie roslin,ktore trzeba gdzies ma zime chowac,bo moja szklarnia nieogrzewana,jak na dworze minus to i tam minus,mniejszy,ale minus.
Podobaja mi sie,czesto mysle,zeby kupic,ale boje sie wlasnie tych zim.
Jak to jest Agaciu u Ciebie??
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Całkiem duży ten Twój powojnik :D Chyba żaden z moich aż tak się nie rozbujał, choć widzę, że większość zniosła zimę bez problemu. Marne są trzy posadzone przy słupie i dziwny Markhams Pink, bo jako jedyny nie wypuścił pąków, choć pędy ma w środku zielone. Świecznice wyłażą na potęgę, przoduje cordifolia, dla której to trzeci rok w moim ogrodzie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu, chciałabym coś z Multifiori jeśli można, tylko jakoś nie mogę się zdecydować. Ale niedługo podejmę decyzję bo być może trzeba by zamówić ten powojnik - nie jestem pewna, czy wszystko mają na stanie w sklepie stacjonarnym. Ech, wolałabym Sweet Summer Love zamiast tego Rubromarginata, który kupiłam w Melonie, ale chyba zostawię jak jest :roll: ; no i potrzebny mi powojnik o dość wyraźnym, wręcz jaskrawym kolorze do półcienia, bo chcę jakoś uporządkować oś widokową na końcu działki za pergolą. Póki co widok psuje porzeczka i na razie musi tak zostać ale resztę bym już zrobiła.
Madziu, niestety... :;230
Jagódko, witam serdecznie :wit . Nic się nie stało, naprawdę :D . Zapraszam jak najczęściej i mam nadzieję, że założysz swój wątek ogrodowy ;:3
Izuniu, trzeba zwracać uwagę jakie to clematisy. Są takie zimozielone albo z grupy cirrhosa czy cartmanii, które u nas nie wytrzymują, jak wiem z angielskich stron to u Was tez może być z nimi różnie. Myślę natomiast, że słabo u nas rosnące z grupy montana mogłabyś zaryzykować (śliczne są ;:167 ). A takie zwykłe to spokojnie - mają zwykle przynajmniej grupę 5, mnie przezimowały wszystkie; tylko te, którym, zachciało się pączkować w styczniu położyłam na ziemi, a potem zakrył je śnieg.
Ewo, mam kilka świecznic z tego roku i dwie racemosa z ubiegłego, czekam na nie niecierpliwie ;:65 . Wiesz, u mnie najgorzej wyglądają wcześnie kwitnące, o dziwo, bo przecież powinny startować jak najszybciej, żeby zakwitnąć w terminie :twisted: ;:124 .

Dziś nic nie zrobię, bo oprócz (zasmarkanego ;:145 ) Frania mam na stanie trzyipółletniego kuzyna, którego Tatuś pojechał na ważną konsultację lekarską do Warszawy. Jest wesoło, muszę póki co uciekać :lol: .
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

Wesoło? :D To nie złe urwanie głowy :;230
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani